Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
Advertisements

P ODPORA TRANSFORMACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ivana Příhonská Praha /
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Magdaléna Štochlová, Aleš Lang 11. září 2013 Komunitní služby v oblasti bydlení.
Domov pro seniory Velké Březno, p. o.. Základní údaje Příspěvková organizace Zřizovatelem je Magistrát města Ústí nad Labem Velké Březno je menší obec.
Ústavní péče pro seniory. Ústavní péče Forma péče je pobytová krátkodobý pobyt dlouhodobý pobyt.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA.  Kdo je naše cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Jaké pokoje nabízíme  Jaké aktivity nabízíme.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Problematika bezdomovectví. Bezdomovec (osoba bez domova) Osoba, která nemá domov či možnost dlouhodobě využívat nějaké přístřeší. Může být osobou bez.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Ústav vs. Komunitní služba Domov Háj. Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád? ústav komunitní služba.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_11.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Dům sv. Josefa Centrum denních služeb
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Týdenní stacionáře.
Název projektu: Moderní škola
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Sociální práce s lidmi s duševním onemocněním
Techniky práce s mentálně postiženými
Základní informace o poskytovateli
Nízkoprahová denní centra
Terapeutické komunity
Služby následné péče.
Tlumočnické služby.
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Název školy Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Andrea Faltysová Sociální práce vedoucí oddělení
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Ing. Stanislava Správková
Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální rehabilitace nevidomých a slabozrakých Tyfloservis o.p.s.
Podpora samostatného bydlení
DOPAD NOVÉ DRUHOLOGIE SOCiÁLNÍCH SLUŽEB NA KLASICKÉ SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE Daniela Lusková.
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Zdravotnické a sociální služby pro seniory
PEČOVATELSKÁ SLUŽBA PLASY
Transkript prezentace:

Chráněné bydlení

pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně duševního onemocnění, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby

Forma chráněného bydlení Chráněné bydlení má formu skupinového, popřípadě individuálního bydlení.

Základní úkony chráněného bydlení a) poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, b) poskytnutí ubytování, c) pomoc při zajištění chodu domácnosti, d) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, e) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, f) sociálně terapeutické činnosti, g) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí

Cílová skupina uživatelů  Osoby s lehkým a středně těžkým mentálním postižením (i s lehkou smyslovou vadou), od 18 let  Osoby s chronickým onemocněním, zdravotním postižením

Chráněné bydlení Chráněné bydlení je domácnost, která se příliš neliší od běžné domácnosti. Klienti se každý dle svých možností, zapojují do jejího chodu. Nejdůležitějším znakem chráněného bydlení je podpora na cestě k samostatnosti a nezávislosti.

Úhrada služby chráněné bydlení 160 Kč denně za celodenní stravu 75 Kč za oběd 200 Kč denně celkem za úkony (poskytnutí ubytování, které má znaky bydlení v domácnosti, v případě potřeby praní a drobné opravy ložního a osobního prádla a ošacení, žehlení)

Příklad služby chráněné bydlení Domov sociálních služeb Slatiňany poskytuje službu chráněného bydlení o Kapacita: 8 uživatelů Chráněné bydlení má formu skupinového i individuálního bydlení

Příklad služby chráněné bydlení II. Služba není určena pro: Osoby trpící infekční chorobou Osoby ohrožující sebe nebo své okolí (závislost, duševní nemoc) Osoby se stařeckou a ostatními typy demencí, zejména Alzheimerovou demencí Osoby, jejichž zdravotní stav vyžaduje léčebnou péči v lůžkovém zdravotnickém zařízení

Chráněné bydlení – DSS Slatiňany  poskytnutí ubytování a pomoc při zajištění chodu domácnosti v chráněném bydlení (stravování, hygiena)  nácvik dovedností a soběstačnosti  zajištění výchovně vzdělávacího procesu a podpora vytváření a zdokonalování základních pracovních dovedností  zprostředkování kontaktu se společenským prostředím,  rozvíjení osobnosti uživatelů při terapiích - muzikoterapie, arteterapie v keramické dílně, ergoterapie v chráněných dílnách, rekreační ježdění na koni, canisterapie  sociálně terapeutické činnosti

Organizace v Chrudimi a okolí Domov sociálních služeb Slatiňany, Klášterní 795 – poskytuje službu chráněného bydlení pro osoby s mentálním či kombinovaným postižením, kapacita 8 klientů Berenika, Plk.B. Kohouta 914, Vysoké Mýto – poskytuje službu chráněné bydlení pro osoby s mentálním a tělesným postižením od 18 – 50 let

Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 51), vyhláška č. 505/2006 (§ 17) zakladni-verejne-prohlaseni-/ do?sd=chr%C3%A1n%C4%9Bn%C3%A9+bydle n%C3%AD&zak=Pardubick%C3%BD&zaok=&S UBSESSION_ID= _2 do?sd=chr%C3%A1n%C4%9Bn%C3%A9+bydle n%C3%AD&zak=Pardubick%C3%BD&zaok=&S UBSESSION_ID= _2