Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Advertisements

Úhel Převody jednotek velikosti úhlů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radomír Macháň. Dostupné z Metodického portálu.
Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Alena Machová.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí Mechanické vlastnosti plynů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Hra ke zopakování či procvičení učiva, nebo test k ověření znalostí Výrazy ‒ vyjádření neznámé ze vzorce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Jaderná energie (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_06 Magnetické.
AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaElektrické vlastnosti.
VY_52_INOVACE_02_Práce, výkon, energie Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Alena Machová.
Poetický slovník Opakujeme základní pojmy Návo d Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 8 Autor: Mgr. Radek Martinák Vznik molekul Jakou strukturu má atom? Co je to molekula? Jak vzniká molekula?
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Objem a povrch kvádru a krychle
Chemická reakce a její rovnice
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
Částicová stavba látek
Téma: Vnitřní energie, teplo
MAGNETICKÉ POLE Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PYRAMIDA Kinematika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Linda Kapounová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Portál eVIM ELEKTRICKÝ PROUD.
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
ELEKTŘINA VY_32_INOVACE_05-22 Ročník: VI. r. Vzdělávací oblast:
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
P E X E S O 2 Čísla 15– hráči 4 hráči
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Násobilka se zvířaty 9x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Hra ke zopakování nebo procvičení učiva Test k ověření znalostí z fyziky tělesa a látky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Fyzika – 6.ročník Atomy a molekuly VY_32_INOVACE_
Ověř si své znalosti z živočišné říše!
Znáš dobře mluvnici? Hodnocení testu
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Elektrický náboj Ing. Jan Havel.
Periodická soustava prvků
Soutěž pro dvě družstva
PÓLY MAGNETU Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
všechny animace a obrázky - archiv autora
Hra ke zopakování či procvičení učiva:
Stavba atomu ATOM Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Násobilka se zvířaty 5x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Orofacionální cvičení I
Pořadí obrázků – domeček
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
Hra ke zopakování či procvičení učiva:
Matematické pexeso Hra určená k opakování či procvičování učiva
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Vedení proudu v kapalinách
Autorem materiálu a všech jeho částí je Irena Nemetová
Vzájemná poloha dvou kružnic
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
ELEKTRICKÝ NÁBOJ A JEHO VLASTNOSTI.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
FYZIKÁLNÍ KUFR Vedení el. proudu v kapalinách a plynech (9. ročník)
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Hra ke zopakování či procvičení učiva:
Hra ke zopakování či procvičení učiva:
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Vy_32_Inovace_14_Rozklad výrazů na součin
Ionty Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Co už vím o fyzice mikrosvěta
Atomy, molekuly, sloučeniny
Hledej odpověď a zdůvodni:
Transkript prezentace:

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí Elektrické vlastnosti látek

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Jak postupovat – návod k použití 1. Hru hrají (test absolvují) dva hráči (dvě družstva). 2. O první volbu otázky si hráči střihnou „kámen, nůžky, papír“. 3. Hráč vybere políčko (otázku) s číslem od 1 do 24 z tabulky otázek. Po kliknutí na vybrané políčko se otevře soutěžní otázka. Od jejího přečtení běží časový limit na odpověď. V případě správné odpovědi se hra vrací na snímek s tabulkou otázek. 4. Hru řídí porotce (učitel), jehož úkolem je přiřazovat do hracího plánu hráče, který danou otázku odpověděl, správně body, a to kliknutím na příslušné pole tabulky v barvě hráče. 5. V případě nesprávné odpovědi dostává možnost odpovědět druhý hráč. 6. Otázky volí družstva vždy střídavě, a to tak, že po správné odpovědi jednoho družstva volí otázku družstvo druhé. 7. Ve hře vítězí hráč, který má po vyčerpání všech otázek vyšší počet získaných bodů.

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Tabulka otázek Soutěžící (družstvo) č. 1: Soutěžící (družstvo) č. 2:

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 1: Při vzájemném tření dvou těles z různých látek mohou některé elektrony atomů povrchových vrstev jednoho tělesa přejít na druhé těleso. Zpět Jak se nazývá uvedený děj? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Elektrování těles

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 2: Při vzájemném tření dvou těles z různých látek mohou některé elektrony atomů povrchových vrstev jednoho tělesa přejít na druhé těleso. Zpět Doplň větu: Těleso, které přijalo elektrony, má elektrický náboj ………………………………………………………………. Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Záporný

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 3: Při vzájemném tření dvou těles z různých látek mohou některé elektrony atomů povrchových vrstev jednoho tělesa přejít na druhé těleso. Zpět Které částice s elektrickým nábojem převládají na tomto tělese? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Elektrony

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 4: Proužek z papíru a proužek z polyetylenu se přitahují podle obrázku. Zpět Jsou proužky zelektrovány souhlasně, nebo nesouhlasně? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Nesouhlasně

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 5: Proužek z papíru a proužek z polyetylenu se přitahují podle obrázku. Zpět Které z odpovědí jsou pravdivé? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. c) a) Oba proužky mají kladné náboje. b) Oba proužky mají záporné náboje. c) Jeden proužek má kladný a druhý záporný náboj. d) Oba proužky mají buď kladné, nebo záporné náboje.

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 6: Z původně elektricky neutrálního atomu sodíku se jeden elektron přesunul do obalu elektricky neutrálního atomu chloru. Zpět Jak nazýváme vzniklé částice? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Ionty

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 7: Z původně elektricky neutrálního atomu sodíku se jeden elektron přesunul do obalu elektricky neutrálního atomu chloru. Zpět Doplň větu: Částice vzniklá z atomu sodíku má elektrický náboj ………………………………………………………………… Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Kladný

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 8: Z původně elektricky neutrálního atomu sodíku se jeden elektron přesunul do obalu elektricky neutrálního atomu chloru. Zpět Kolik elektronů má nyní tato částice v atomovém obalu? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. 10 Pomůcka: Autor © Radomír Macháň

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 9: Na obrázku je kladně zelektrované těleso T. Budeme jej přibližovat ke kuličkám s kladným elektrickým nábojem. Zpět Budou na sebe kulička a těleso působit přitažlivými, nebo odpudivými silami? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Odpudivými T +++ A BC

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 10: Na obrázku je kladně zelektrované těleso T. Budeme jej přibližovat ke kuličkám s kladným elektrickým nábojem. Zpět Ve které poloze kuličky (A, B, C) je silové působení tělesa T na kuličku nejmenší? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. C T +++ A BC

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 11: Na obrázku je kladně zelektrované těleso T. Budeme jej přibližovat ke kuličkám s kladným elektrickým nábojem. Zpět Čím je vyvoláno silové působení na kuličku? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Elektrickým polem T +++ A BC

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 12: Doplň do tabulky. Zpět Do 1. sloupce tabulky napiš částice, z nichž se skládá atom. Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Elektron, proton a neutron

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 13: Doplň do tabulky. Zpět Označ v tabulce značkou, zda je částice součástí atomového obalu, nebo atomového jádra. Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Elektron v obalu, proton a neutron v jádře

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 14: Doplň do tabulky. Zpět Do 4. sloupce označ, jaký má částice elektrický náboj (pomocí symbolů +, −, 0). Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Elektron −, proton + a neutron 0

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 15: Kyslík je prvek na 8. místě v periodické tabulce prvků. Zpět Napište chemickou značku kyslíku. Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. O

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 16: Kyslík je prvek na 8. místě v periodické tabulce prvků. Zpět Kolik protonů obsahuje jádro atomu kyslíku? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. 8

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 17: Kyslík je prvek na 8. místě v periodické tabulce prvků. Zpět Kolik elektronů obsahuje obal atomu kyslíku? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. 8

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 18: Kyslík je prvek na 8. místě v periodické tabulce prvků. Zpět Jaký je elektrický náboj obalu atomu kyslíku? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Záporný

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 19: Kyslík je prvek na 8. místě v periodické tabulce prvků. Zpět Elektrický náboj obalu atomu kyslíku je menší, větší nebo stejně velký jako elektrický náboj jádra kyslíku? Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Stejně velký

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 20: Urči název prvku, který má v atomovém jádře 7 protonů. Zpět Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Dusík Pomůcka: Autor © Radomír Macháň

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 21: Kolik elektronů je v atomovém obalu atomu dusíku, je-li elektricky neutrální. Zpět Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. 7 Pomůcka: Autor © Radomír Macháň

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 22: Napiš název částice, jejíž model je na obrázku. Zpět Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Iont Pomůcka: Autor © Radomír Macháň

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 23: Jaký elektrický náboj má tato částice? Zpět Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Záporný Pomůcka: Autor © Radomír Macháň

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Otázka číslo 24: Urči pomocí tabulky prvek, z jehož atomu tato částice vznikla. Zpět Správná odpověď: Pro správnou odpověď klikni na smajlíka. Uhlík Pomůcka: Autor © Radomír Macháň