Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
K u b a T r i n i d a d Ostrovy v Karibském moři jsou hornaté a většinou je pokrývají bujné tropické lesy. Nacházejí se zde nádherné písčité pláže, lemované.
Advertisements

Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Pyrenejský poloostrov
Geografie Poloha: Střední Amerika Rozloha, moře, pohoří km 2 (1,5x větší než ČR) 4000 ostrovů Délka km (ČR 500 km), šířka 200 km (ČR 270.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 24- Opakování Jižní EvropaAnotace Prezentace, která se opakováním států Jižní Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština.
AMERIKA.
Východní Evropa – Ukrajina
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Identifikátor materiálu: EU
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Identifikátor materiálu: EU
KUBA.
Portugalsko Info a obrázky.
Střední Amerika.
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
PORTUGALSKO.
Identifikátor materiálu: EU
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6-31_ poloha_rozloha_CR
Identifikátor materiálu: EU - x - x
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Identifikátor materiálu: EU
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
SLOVINSKO.
LITVA.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Peru a Ekvádor.
Geografické údaje Řecka
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
Anotace Prezentace – Poloha a rozloha České republiky Autor Mgr. Michaela Eisenhammerová JazykČeština Očekávaný výstup Žáci se seznámí s novými informacemi.
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
Mexiko Obr. 1 – Mapa Mexika
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí vzorec výpočtu povrchu kvádru; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu.
Kanada.
Kuba.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Státy Střední Ameriky. Poloha  Střední Amerika je území mezi Mexikem a Kolumbii (7 nezávislých států)‏  Střední Amerika se rozléhá okolo Karibského.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Ameriky Ověření ve výuce: Třída:
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_009_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuZlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školyMatiční gymnázium Ostrava,Dr.
Libanon
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Mikronésie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
VY_52_INOVACE_Z Šablona.
Bolívie
Česká republika
Melanésie
STŘEDNÍ AMERIKA ostrovní část
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Transkript prezentace:

Šablona

Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát Kuba Klíčová slova: Amerika, Kuba Druh učebního materiálu: výkladová prezentace Druh interaktivity: výklad Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina: let Celková velikost: 932 kB

KUBA Kubánská republika República de Cuba Vlajka Znak Obr.1,2

Základní údaje Hlavní město:Havana Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Turquino (1974 m n. m.) Počet obyvatel: Úřední jazyk : španělština Náboženství: ateisté, římští katolíci; africká náboženství, judaismus[1] Státní zřízení :socialistická republika s vládou jedné strany založené na idejích komunismu Vznik: 20. května 1902 (nezávislost na Španělsku 10. prosince 1898; spravována Spojenými státy od 1898 do 1902) Hlava státu: předseda rady státu a předseda rady ministrů Gen. Raúl CASTRO Ruz (od 24. února 2008) Měna: kubánské peso

Geografie  Kuba je největším ostrovem souostroví Velké Antily  Většinu jeho povrchu zaujímají nížiny  pohoří Sierra Maestra  Pico Turquino – nejvyšší hora  U pobřeží se často nacházejí korálové útesy a atoly  Stát Kuba je tvořen přibližně čtyřmi tisíci malými ostrovy a ostrůvky  Druhý největší kubánský ostrov - Isla de la Juventud  Země přes moře sousedí se Spojenými státy americkými a Mexikem  Na východě Kuby se nachází vojenská základna "Zátoka Guantánamo“ kterou Kuba v roce 1901 pronajala v časově neomezené smlouvě USA Příjezd do této základny, chráněný protitankovými zátarasy a vojskem, tak tvoří jedinou pozemskou hranici na Kubě

Kuba – mapa ostrova Obr.3

Podnebí  Ostrov leží v tropech  Celoročně jej ovlivňují větry - pasáty  Průměrná celoroční teplota - okolo 25 °C  Nejvydatněji prší v říjnu, listopadu a květnu  Koncem léta a na podzim se v oblasti vyskytují cyklóny Flora a fauna  Bílý květ „motýlek“ najdete v řadě zahrad - národní květ Kuby  V roce 2011 existovalo 14 kubánských národních parků  akáty, kubánské borovice, palmy - především palma královská  tropické lesy  na pobřeží rostou porosty mangrove  V zemi rostou i vzácné karibské cykasy  velká část orné půdy je zarostlá plevelem, tzv. marabu  Národním stromem Kuby je obří palma královská  Národním ptákem s barvami kubánské vlajky je barevný tocororo

Tocororo BÍlý květ,,motýlek,, Obr.4,5

Použité zdroje: Obr.1: Obr.2: Obr.3: Obr.4: Obr.5: