Setkání se studenty DSP na FaME UTB Zlin 11. května 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Metodický výklad výzvy
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Setkání se školiteli DSP na FaME UTB Zlin 8. září 2009.
Setkání se studenty DSP na FaME UTB Zlin 3. listopad 2010.
Setkání se studenty DSP na FaME UTB Zlin 23. listopadu 2009.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Doktorské studium na FLD
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Setkání se studenty DSP na FaME UTB Zlin 11. května 2009

OBSAH 1. Klíčové oblasti výzkumu na FaME včetně souvisejících VaV projektů 2. Aktuální situace v DSP na FaME 3. Co uděláme pro zlepšení kvality v DSP? 4. Interní grantová agentura 5. Hodnocení výsledků ve VaV 6. Pondělní snídaně s VaV 7. DISKUSE

1. Klíčové oblasti výzkumu 1)VÝKONNOST PODNIKŮ, INSTITUCÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY, KLASTRŮ, REGIONŮ - řízení a měření výkonnosti - optimalizace procesů - hodnocení efektivnosti - využití benchmarkingu Řešené projekty:  Měření a řízení výkonnosti klastrů ( )  Tvorba modelu pro měření a řízení výkonnosti podniků (2009 – 2011)  Užití IAS/IFRS v malých a středních podnicích a vliv na měření jejich výkonnosti (2009 – 2011)  Metodika tvorby procesních systémů řízení nákladů a jejich vliv na výkonnosti průmyslových firem (2007 – 2009)  Optimalizace multidisciplinárního navrhování a modelování výrobního systému virtuálních firem (2008 – 2011)  Hodnocení přínosů vyspělých technologií (2007 – 2009) Podané projekty:  Hodnocení výkonnosti klastrů, Zhodnocení strategického plánování na úrovni krajů České republiky, 1x OP Střední Evropa „Hodnocení výkonnosti veřejné správy“, 1x MZV ČR – Česko-polské fórum „Klastrová konference“,..

Klíčové oblasti výzkumu 2) ZNALOSTI, ZNALOSTNÍ MANAGEMENT, INTELEKTUÁLNÍ KAPITÁL + INOVACE + KREATIVITA Řešené projekty:  Rozvoj tacitních znalostí manažerů (2008 – 2010)  Znalostní služby – jejich význam a charakteristika (2009 – 2011)  Řízení, měření a vykazování tzv. intelektuálního kapitálu ve znalostně intenzivních organizacích a jejich regionálních seskupeních (2009 – 2010)  Projekt ESF: Pracujeme chytřeji ( ) Podané projekty:  Modernizace systémů řízení firem 21. století  Výzkum principů managementu znalostí v podmínkách podnikání čes. firem  Principy alokace a kalkulace nákladů v sektoru znalostních služeb  1x CIP „Hodnocení inovací v bioprůmyslu“, OP VpK „Informační profesionálové“

Klíčové oblasti výzkumu 3) PRŮMYSLOVÁ EKOLOGIE, ENVIRONMENTÁLNÍ ASPEKTY ŘÍZENÍ  Podaný projekt: 7RP  Zapojení do VaVpI – zpracování biomasy na paliva 4) SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST FIREM  Tvůrčí odkaz T. Bati (OPPS ČR-SR „Letní škola“)  Organizace round table (FaME jako organizátor i partner)  Příprava projektu do VpK Podané projekty:  Výzkum sponzoringu jako součásti integrované marketingové komunikace, včetně jeho etických aspektů

SOUHRN KLÍČOVÝCH OBLASTÍ VÝZKUMU  VÝKONNOST PODNIKŮ, INSTITUCÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY, KLASTRŮ, REGIONŮ  ZNALOSTI, ZNALOSTNÍ MANAGEMENT, INTELEKTUÁLNÍ KAPITÁL  PRŮMYSLOVÁ EKOLOGIE, ENVIRONMENTÁLNÍ ASPEKTY ŘÍZENÍ  SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST FIREM

2. Aktuální stav v DSP - přehled o počtu studentů

Výhled do budoucna (při zachování trendů přijímaných uchazečů podle očekávání AR 2009/2010)

Směrnice děkanky týkající se DSP  SD 3/2008 „Doplněk Studijního a zkušebního řádu UTB, Ustanovení pro studium v DSP“ – definuje mj. minimální požadavky na tvůrčí činnost nutné pro přihlášení ke Státní doktorské zkoušce a k obhajobě disertační práce  SD 4/2008 „Fond podpory tvůrčích činností“ – obsahuje rámcové podmínky pro Interní grantovou agenturu

3. Co uděláme pro zlepšení kvality v DSP (1)  Zapojení studentů do výzkumných úkolů externích i interní grantové agentury a projektů pro praxi, řešených na školících pracovištích zajistí řešitelé projektů a zakázek, IGA bude dále vypisovaná pro studenty DSP  Realizace systému práce s doktorandy včetně kontroly individuálních studijních plánů interními obhajobami na školících pracovištích a schůzek doktorandů s děkanem a proděkany zajistí ředitelé ústavů ve spolupráci s proděkanem pro DSP  Pravidelná komunikace (workshopy) se studenty DSP a pravidelná aktualizace a zatraktivnění webu týkající se oblasti VaV  Úzká spolupráce s proděkany a CAEV s přípravou a řešením VaV domácích i zahraničních projektů, …  Pravidelné snídaně s VaV v pondělí (min. 6x ročně)

AKČNÍ PLÁN pro DSP (1)  Zorganizovat schůzky se studenty DSP (domácí + zahraniční) 11. května listopad 2009  Zorganizovat schůzky se školiteli studentů DSP červen 2009  Vyhlášení + realizace dalšího kola veřejné soutěže IGA + vyhodnocení minulého rokuříjen realizace r  Aktivně spolupracovat na zajištění doktorské konference duben 2010  Udržení nejkvalitnějších domácích i zahraničních doktorandů na FaME s perspektivou kvalitní VaV práce.průběžně  Vyslání studentů DSP na Akademii věd, která zdarma organizuje kurzy základů vědecké práce. Termíny: Praha – Brno –  Příprava a realizace „Noci vědců“květen - září 2009

AKČNÍ PLÁN pro DSP (2)  Podpora zahraničních mobilit studentů DSP (info na webu pod Mezinárodními vztahy)průběžně  Aktualizace/zatraktivnění web stránek týkajících se VaVprůběžně  Zajištění vhodného servisu pro VaV ve spolupráci s knihovnou UTB a CAEV (call for papers, redakční rady, zdroje…) září 2009  Připravit vhodné projekty v  Bilaterální spolupráci VaV v projektech MŠMT - Slovensko, Maďarsko, Slovinsko, Polsko červenec 2009  International Visegrad Fund září 2009  Iniciovat témata a zapojit se do výzkumu EUROCORES (5/2009), COST (9/2009) apod. ( - Dlouhodobé, s vykazatelným potenciálem pro hodnocení VaV  Podpořit vznik Centra T. Bati (příležitosti pro VaV spolupráci)

4. Interní grantová agentura  Řešené projekty  Vyhlášení výběrového řízení na nové projekty v říjnu 2009 (včas budete informováni).

5. Hodnocení výsledků VaV Co je třeba zlepšit? →Je třeba dávat pozor na to, kde publikovat, aby to pro FaME bylo přínosné →Výstupy je třeba vázat na konkrétní řešené VaV projekty →Je třeba respektovat „Kritéria pro vyřazení výsledků z VaV“ →Upřednostňovat publikování do impakt. časopisů, časopisů vedených ve světově uznávaných databázích nebo v časopisech, které jsou na „Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik v r. 2009“ →Upřednostňovat konference, které jsou na seznamu Thomson Reuters →Každý student DSP (prezenční???) musí mít vedenu svou vlastní složku s výsledky své tvůrčí činnosti, která bude obsahovat kopii článku a sborník z konference či časopis, ve kterém jste publikovali (je nezbytné publikovat pod hlavičkou FaME UTB Zlín nejlépe s odkazem na konkrétní VaV projekt) →Aktuální informace o VaV v ČR jsou na zprostředkovaně + doplněně na pod Tvůrčími činnostmi.

Výběr ze „seznamu recenzovaných neimpakt. periodik v r.2009

6. Pondělní snídaně s VaV  Pravidelné setkávání všech fandů VaV na FaME u dobré snídaně na aktuální VaV téma minimálně 1x za 2 měsíce.  KDY? v 8 hod.  KDE? Místnost 535 (bude upřesněno)  CO? Příprava VaV projektů - jaké jsou možnosti, - k čemu jsou určeny, - jak fungují, - co je třeba udělat pro jejich získání - formování potenciálních týmů

7. DISKUSE

Děkujeme za pozornost