Zkušenosti z Maďarska a dalších zemí. National Talent Programme přijmutý Parlamentem v roce 2008 Hungarian Genius Program financován z EU fondů TalentPoints.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice od 1. 7
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
MENTORING. Strategické dokumenty  Cestovní mapa EU v oblasti rovnosti mužů a žen : „Trvale nízké zastoupení žen v politice je jedním z deficitů.
Aktivity v Karpatech 2007 – 2008 v oblasti kulturního a přírodního dědictví ČR region.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Projekt eTwinning 2011/2012 ZŠ J. A. Komenského Louny - Česká republika ZŠ Vajanského Lučenec - Slovenská republika.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Podpora talentované mládeže v oblasti fyziky a astronomie Moderují: Alena Šuldová, Ondřej Sloup.
Délka trvání: 2 roky (4 semestry) Charakteristika kurzu: kombinace kontaktní výuky a samostudia.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Praha, funded by eContentPlus Vítáme účastníky Národní konference o znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice.
SHNW Safety and Health for New Workers Závěrečná konference projektu TechIN 14. října 2010.
Interkulturní práce a slovník roku Mladý Jeroným, Jana Vlastníková.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
Úmluva o ochraně a udržitelném rozvoji Karpat Mgr. Jana Brožová Ministerstvo životního prostředí.
SEVENTH FRAMEWORK PROGRAMME Coordination and support action HEALTH EECAlink Promotion and facilitation of international cooperation with Eastern.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
MAP – jak dál – akční plánování
Kreativní metody: teorie a praxe výuky ruského jazyka jako cizího
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Aktuální informace o stavu
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Daniel Pek Birmingham 16. Duben – 14. květen 2016
Strategie EU pro Podunají
TTnet (Training of Trainers Network)
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
PROFESNÍ KOMORA SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ, Z.S.
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Vzorový projekt pro gymnázia
Složení centra. Složení centra Cíl: síť - spolupráce Proškolení pedagogů pro práci s nadanými Identifikace. Tvorba struktury práce s nadanými na škole.
Transkript prezentace:

Zkušenosti z Maďarska a dalších zemí

National Talent Programme přijmutý Parlamentem v roce 2008 Hungarian Genius Program financován z EU fondů TalentPoints – instituce, základní stavební kameny Dobrá praxe TalentPortal – webová stránka Genius Training Courses – podpora pracovníků s talentovanou mládeží

The TalentPoint Network Síť TalentPointů TalentPoint – základní instituce, které mají za úkol -Identifikaci talentu -Rozvoj talentu -Poradenství -Kooperaci s ostatními TalentPointy

Síť TalentPointů (Talent Map) (přesah do vedlejších států)

Talent Portal -shromažďování informací -předávání zkušeností -napomáhá komunikaci mezi institucemi, spojenými sítí

Genius Training Courses kurzy určené pracovníkům s talentovanou mládeží 10 až 30 hodin trvající kurzy počet absolventů kurzů:

Talent Days setkání expertů, tvůrců programů a obecně těch, kteří podporují talentované odbourávání mýtů o nadaných a talentovaných lidech během roku 2011 proběhlo v Maďarsku, Rumunsku, Srbsku, na Ukrajině a Slovensku okolo 500 setkání s účastníky