Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
ECVET v Programu celoživotního učení
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Evropské vzdělávací programy - Dům zahraniční spolupráce Petr Chaluš –
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
ZAHRANIČNÍ AKCE. ŠKOLNÍ AKCE – povinná cestovné učitelů ubytování učitelů stravné učitelů pracovní doba (nepřímá ped. činnost) dozor nad žáky kryto pojištěním.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Celostátní síť pro venkov
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
GRUNDTVIG VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Zuzana Kozáková/
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ NAEP Hradec Králové, Pardubice.
Implementace EQAVET v ČR
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Dům zahraniční spolupráce Erasmus+
Zahraniční stáže- Evropské programy
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Workshop partnerství TTnet ČR Program ERASMUS+ Kostelec nad Černými Lesy, Mgr. Helena Slivková.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
ERASMUS Brno Připravila: Mgr. Hana Kuzdasová.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
ETwinning a co dál s DZS? Pavla Šabatková, Dům zahraniční spolupráce.
Erasmus+ odborné vzdělávání a příprava
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Rozvoj výuky cizích jazyků
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
TTnet (Training of Trainers Network)
Název projektu: Ve škole po škole
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
Vítejte na třetí místní konferenci
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín

Program Erasmus+: struktura 3 klíčové akce (KA): KA1 – projekty mobility osob KA2 – projekty spolupráce (Strategická partnerství) – Školní vzdělávání (MŠ, ZŠ, SŠ) – dříve Comenius – Odborné vzdělávání – dříve Leonardo da Vinci – Mládež – VŠ – Vzdělávání dospělých – Neziskový sektor KA3 – reformy a centralizované aktivity

Erasmus+: kde se informovat Národní agentura programu Erasmus+ v ČR: webová stránka Evropské komise Příručka k programu Erasmus+ pro výzvu 2017 (Erasmus+ Programme guide)

Erasmus+: kdo se může zapojit Mateřské školy zapsané v Rejstříku škol a školských zařízení MŠMT  ZAMĚSTNANCI se zapojují do projektů a mobilit výhradně přes svou domovskou školu Země zapojené do programu Erasmus+: 28 členských států EU Norsko, Lichtenštejnsko, Island, Turecko, Makedonská republika

ERASMUS+ školní vzdělávání KLÍČOVÁ AKCE 1

KA1 – institucionální přístup Organizace předkládá v žádosti plán rozvoje v rámci EU, tzv. European Development Plan (EDP, Evropský plán rozvoje). Organizace plánuje aktivity dalšího vzdělávání svých zaměstnanců v horizontu 1 roku až 2 let, s ohledem na své konkrétní a aktuální potřeby. V žádosti je uveden obecný plán mobilit, konkretizace je v kompetenci školy po schválení (výběr konkrétních pedagogů, kurzů, termínů).

KA1 – typy mobilit 1)účast na kurzech nebo školeních (structured courses) v zahraničí 2)stínování (job-shadowing) kolegů na partnerské škole či jiné relevantní instituci v zahraničí 3)výukový pobyt (teaching assignment) - umožňuje učitelům školy vyzkoušet si v podobě pracovní stáže v praxi výuku na partnerské škole v zahraničí

ERASMUS+ školní vzdělávání KLÍČOVÁ AKCE 2

KA2 = Strategická partnerství  projekt partnerství v sektoru školního vzdělávání s cílem rozvoje a předávání inovativních postupů + podpora spolupráce, vzájemného učení a výměna zkušeností na evropské úrovni  spolupráce zapojených škol na společném tématu – komunikace na dálku, místní aktivity škol, tvorba společných výstupů projektu apod. + výjezdy pedagogů (volitelné) Formální kritéria počet zapojených škol: 2 – 10 termín podání žádosti: březen 2017 trvání projektu: 12 až 36 měsíců

eTwinning

eTwinning – komunita škol v Evropě učitelů a škol Bezpečná platforma přístupná pouze školám Virtuální prostor určený ke spolupráci škol a učitelů Databáze hledání partnerů Virtuální třída určená pro online projektovou práci Online vzdělávání učitelů

Školenía podpora Školení a podpora Metodické jednodenní semináře v regionech pro začátečníky a pokročilé Metodické webináře Národní konference ERA+/eTwinning (podzim) Kontaktní semináře v zahraničí i v ČR pro všechny zaregistrované v eTwinningu zdarma Registrace na akce probíhá online na

Děkuji za pozornost. Dům zahraniční spolupráce Erasmus+ školní vzdělávání Na Poříčí 1035/ Praha 1