Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
ZELENINA.
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
„EU peníze středním školám“
Zámky v našem okolí Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter Střední škola živnostenská Sokolov 2013.
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_06
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Rozdělení zeleniny Kód VM:
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
„EU peníze středním školám“
Ekofarma Ctiboř Ctiboř, Častrov, Vysočina, Czech Republic °, °
„EU peníze středním školám“
Zelenina.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Barvy z fyzikálního a psychologického hlediska
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Čeleď brukvovité Přídopis Autor: Mgr. Irena Hudcová
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Čeleď: Brukvovité.
Čeleď: Brukvovité.
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Co bychom už měli vědět…
KVADRATICKÉ NEROVNICE. Název projektuModerní škola Registrační číslo projektu CZ.107/1.500/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
Perspektivní zobrazení
ČERNÝ PETR – DRUHY ZELENINY
Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo: 26 Autor: Ošlejšková.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
KOŘENOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kořenová, zelenina, mrkev, petržel, celer, červená řepa,
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Význam zeleniny ve výživě  Zelenina je soubor různých rostlin a jejich částí, které se zasyrova nebo vhodně upravené významně uplatňují ve výživě lidského.
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
Zelenina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Ekosystém okolí lidských obydlí Rostliny Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
* Anotace : * Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
ČELEĎ BRUKVOVITÉ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Elena Sobotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zelenina Vypracoval: Lukáš Karlík
Potraviny a výživa - Zelenina
Název projektu: Moderní škola
Potravinářské zbožíznalství
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
PRVOUKA – 2. ročník, ZELENINA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
ZELENINA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Zelenina Radka Smetanová VY_32_INOVACE_zelenina_01
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A09Prv2_Zelenina
KOŠŤÁLOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: květák, kapusta, hlávkové zelí, kedlubna,brokolice.
VY_32_INOVACE_56_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_55_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec Anotace: ZELENINY2
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Potravinářské zbožíznalství
BRUKVOVITÉ Dvouděložné rostliny.
Transkript prezentace:

Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název vzdělávacího materiálu Zelenina kořenová a košťálová Číslo vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_27_5 Jméno autoraMgr. Dagmar Vaďurová Název školy Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace

K OŘENOVÁ ZELENINA jsou kořeny, bulvy, oddenky nebo hlízy. Tato zelenina je bohatá na sacharidy, dobře se skladuje.  Mrkev  Mrkev – vysoký obsah provitamínu A,  Celer  Celer - používají se mladé výhonky, čerstvá, sušená,  Petržel  Petržel – má charakteristickou vůni a nasládlou chuť,  Pastiňák  Pastiňák – se podobá petrželi, ale chutí spíše mrkvi  Ředkvičky  Ředkvičky – bílá dužina mírně palčivá,  Ředkev  Ředkev – má vyšší obsah bílkovin,  Křen  Křen – používá se strouhaný ke zpestření chuti a vůni masitých pokrmů,  Červená řepa  Červená řepa - má nasládlou chuť,  Černý kořen  Černý kořen – je podobný chřestu, používá se jako pochoutková jemná zelenina.

KAROTKA PETRŽEL KAROTKA PETRŽEL MRKEV PASTIŇÁK MRKEV PASTIŇÁK

CELER ČERVENÁ ŘEPA

ŘEDKVIČKY ŘEDKEV BÍLÁ ŘEDKVIČKY ŘEDKEV BÍLÁ

K OŠŤÁLOVÁ ZELENINA patří do čeledi brukvovitých rostlin, vyznačuje se vysokým obsahem vitaminu C, PP, celulózy a vápníku. Hlávkové zelí  Hlávkové zelí - rané, letní a pozdní, bílé a červené, Čínské zelí  Čínské zelí - nemá košťál uvnitř hlávky, Kapusta  Kapusta - hlávková, růžičková, kadeřavá, Kedlubny  Kedlubny - brukve - bílé a modré, Květák  Květák - je nejjemnější košťálová zelenina,  Brokolice - příbuzná květáku,má menší růžici, barvu zelenou.

KEDLUBNA KAPUSTA HLÁVKOVÁ BÍLÁ A MODRÁ KAPUSTA KAPUSTA RŮŽIČKOVÁ RŮŽIČKOVÁ

KVĚTÁK BÍLÝ BROKOLICE KVĚTÁK ZELENÝ

HLÁVKOVÉ ZELÍ BÍLÉ ČÍNSKÉ ZELÍ A ČERVENÉ

 KRUŽLIAK, P. Potraviny a nápoje, 5. vyd. Merkur ISBN  MAŠEK, L. Potraviny a nápoje v kostce, 1. vyd. Ratio ISBN Z DROJE