Řešení „psí“ problematiky v Českých Budějovicích CpKP jižní Čechy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.
Aby se mu lépe vedlo… ?…Dobrovodskému potoku
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Mikroregion Úhlava Marketingová značka jako nástroj udržitelného rozvoje.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Územní plán Prahy: Jaká je situace? Martin Skalský / Vendula Zahumenská Praha  listopad 2013.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
Výsledky výzkumu mezi obyvateli MČ Praha 2 a návštěvníky Riegrových sadů „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2“ 28. června 2011 / Prezentace.
Volnočasové projekty a EU financování
úřad územního plánování
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Statutární město Ostrava
Benchmarking rozšířené působnosti obcí 3. typu Jana Voldánová, Vzdělávací centrum pro veřejnou správu ČR, o.p.s.
Linka 800PRAHA1 nová kvalita komunikace úřadu s občany
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
Dopravní průzkum Petr Chocholouš.
Odpadového hospodářství na území ORP Pacov Ivana Eva Razimová.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
Evaluační dotazník. Evaluace projektů Vyhodnocení dopadů podpořených projektů na cílovou skupinu (zaměstnaných rodičů s malými dětmi) Smysluplnost podpory.
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Kolín bez bariér.
PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠŤ Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces zaměřený na sociální, ekonomické, urbanistické, architektonické a technické.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Pracovní skupina Za hřiště Písek. Historie jaro 2006 – vznik občanské iniciativy léto 2006 – jednání iniciativy s radnicí podzim 2006 – založení pracovní.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Úloha facilitace při budování partnerství
Strategie regionu, obce
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Stárnutí a veřejný prostor – Praha 2017
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Územní plán Liberec.
Mabistrát hlavního města Prahy
Dětské hřiště „MEZI DOMY“
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Klíčové aktivity projektu
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Revize standardů a inspekcí
Transkript prezentace:

Řešení „psí“ problematiky v Českých Budějovicích CpKP jižní Čechy

Problém: 1999 průzkum k vyhodnocení standardu veřejných služeb (iniciovalo sdružení NNO) Výrazně nejvíc vnímané problémy: čistota města - psí exkrementy volně pobíhající psi

Proces zapojení veřejnosti Určení cíle Určení cílových skupin Nastavení procesu »Výběr technik zapojení veřejnosti »Nastavení harmonogramu »Rozhodnutí o využití výstupů Informační kampaň Rozpočet

Cíl: Vyřešit stížnosti na znečištění veřejných prostranství sídlišť Vltava a Máj psími exkrementy Vyřešit střety občanů a „pejskařů“ Přispět dobrému soužití majitelů psů a ostatních skupiny obyvatelů sídliště

Cílové skupiny Majitelé psů Obyvatelé sídliště Odborníci (kynologická společnost, odbor péče o životní prostředí, apod.) Známí „stěžovatelé na psy“

Proces zapojení veřejnosti: I fáze Poradní skupina Debaty ve školách Anketa mezi obyvateli Veřejná diskuse

Poradní skupina: Cíl: navrhnout možnosti řešení problému Složení: kynolog, veterinář, ředitel veřejných služeb města, pracovník magistrátu, občan „stěžovatel“, CpKP JČ - moderátor Témata k variantnímu řešení: Vodítkový zákon Řešení znečištění psími výkaly Registrace a poplatky

Debaty ve školách Cíl: otestovat možnosti kompromisních řešení 4 diskuse, střední školy Závěr: Kompromis, ale ne na úkor majitelů psů

Anketa a veřejné slyšení Anketa ke zjištění převládajících preferencí obyvatel Veřejná diskuse s cílem získat podporu pro (vybrat) některou z variant Závěr: –Vyhláška o pravidlech pohybu psů na veřejných prostranstvích - oceněná ČMKU –Rozhodnutí o výstavbě psích parků na sídlišti Vltava a Máj

II fáze – Návrh psích parků

Proces zapojení veřejnosti: Anketa s cílem zjistit preferované umístění parku, jeho velikost, vybavení a pravidla užívání Veřejné plánovací odpoledne v lokalitách budoucího psího parku

Cíl:

Výstup a současný stav: Sídliště Vltava: Vybrané varianty: oddělená část/park pro malá a velká plemena, společný výcvikový prostor doplněný výcvikovými prvky, lavičkami, přístřeškem, zelení, oplocen Sídliště Máj: obyvatelé žijící v okolí navržené lokality s parkem nesouhlasili, park nebyl realizován Současný stav: Vyhláška aktualizována v.r.2015, dohodnuté prvky zachovány Psí park na sídlišti Vltava – vystavěn 2002, stále v provozu a pejskaři užíván

Děkuji za pozornost Centrum pro komunitní práci západní Čechy Americká 29 Plzeň