DidactIG 2016STRANA 1 Možné přístupy k výuce dětských programovacích jazyků Jindra Drábková Katedra aplikované matematiky FP TUL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

Prostředí pro výuku programování
Tomáš Petříček Microsoft C# MVP
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
E-learningová podpora výuky CAD na FAST VUT v Brně
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu
Přírodovědecká fakulta UJEP
C# pro začátečníky Mgr. Jaromír Osčádal
Využití počítačových sítí ve výuce & SIPVZ (nejen)
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_15 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
Ostravská univerzita v Ostravě
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_03 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_18 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Programování Michal Žůrek.
Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení
Základy objektově orientovaného programování Jiří Strach.
Textový editor opakování Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_06 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_08 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_20 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
OSNOVA: a)Funkce – úvod b) Hlavičky funkcí c) Rekurze funkcí d)Knihovny funkcí e)Příklady Jiří Šebesta Ústav radioelektroniky, FEKT VUT v Brně Počítače.
Součin mocnin se stejným základem
Matematika – 8.ročník Třetí mocnina
Výuka Informačních technologií na DFJP
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_02 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Konference škol vyučujících IT a IE
Law-Ref Elektronická databáze mezinárodních smluvních dokumentů Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
Jednoduché programování
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_16 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_07 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:I V /2Č. materiálu:VY_ 4 2_INOVACE_.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_19 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Matematika – 8.ročník Druhá mocnina
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_14 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?. Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování..
Autor výukového materiálu:
Visual Basic - programování
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_11 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
Výuka základů algoritmického myšlení na prvním stupni základních škol
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
Martina Braunerová.  Trénovat řadu kompetencí z oblasti algoritmizace (oddálení vykonání příkazu, ladění programu, dekompozice problému…)  Naučit.
Složený zlomek – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_10-1-2
Zadání: Seznámení s programovacím prostředím pro děti Baltík
Počítač ve škole 2016 (Nové Město na Moravě) SKVĚLÝ NÁSTROJ PRO VÝUKU ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ Š TĚPÁNKA B AIERLOVÁ (SOŠ pro administrativu EU, Praha.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Informatika a výpočetní technika. Výuka výpočetní techniky v nižším gymnáziu.
JAK REAGUJÍ UČITELÉ 1. STUPNĚ NA ZAVÁDĚNÍ ZÁKLADŮ INFORMATIKY DO VÝUKY ICT Jiří Vaníček Jihočeská univerzita, Pedagogická fakulta DidactIG Liberec 5. 2.
Vývojová prostředí Objektově Orientované Programování OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
KURZ ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ V JAZYCE C Lekce č. 1: Úvod Bc. Radek Libovický.
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Elektronické žádosti na studijní oddělení
M2160 – Úvod do programování II
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Algoritmizace – základní pojmy
DidactIG Liberec 21. dubna 2018 Jiří Vaníček.
ICT nebo Informatika? Mgr. Jan Berki, Ph.D.
MS WORD 2010 – úvod do programu
Přírodovědecká fakulta UJEP
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Transkript prezentace:

DidactIG 2016STRANA 1 Možné přístupy k výuce dětských programovacích jazyků Jindra Drábková Katedra aplikované matematiky FP TUL

DidactIG 2016STRANA 2 Osnova Úvod do předmětu Baltík Imagine Logo Scratch Závěr

DidactIG 2016STRANA 3 Úvod do předmětu výuka v navazujícím magisterském studiu učitelů informatiky pro 2. stupeň opakování pojmů – algoritmus – strukturované programování – objektově orientované programování

DidactIG 2016STRANA 4 Baltík využití pracovních listů Pavla Hartmana prostředí pro začátečníky – obraz pyramidy jednoduše prostředí pro pokročilé – obraz pyramidy efektivněji – piškvorky

DidactIG 2016STRANA 5 Imagine Logo výklad příkazů a společné řešení úkolů, samostatné úkoly nabalování poznatků zaměření na objektově orientované programování rekurze

DidactIG 2016STRANA 6 Scratch využití nápovědy krok za krokem, využití a úprava hotových projektů seznámení se s prostředím, základní příkazy proměnné, operátory, podmínky použití bloků

DidactIG 2016STRANA 7 Další jazyky a diskuse se studenty Kodu Game Lab – možnost vytvářet hry Alice – 3D objekty, pro ZŠ těžká orientace v 3D možnost zařazení do výuky – formou kroužku – informatické zaměření školy

DidactIG 2016STRANA 8 Závěr nejvhodnější přístup: výklad nebo studium již hotových aplikací nejvhodnější jazyk: Scratch zařadit do výuky v 5. nebo 6. třídě

DidactIG 2016STRANA 9 Děkuji za pozornost