Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

Referát č. 19 Počítačová grafika Lucie Březíková 4.C.
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Úprava fotografie – ostatní efekty
X EXEL.
Změny rozměrů a otočení fotografie
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Rovnání horizontu, úprava kolinearity a perspektivy
Jednoduché aplikace ve Windows Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_aplikace_widows Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
Počítačová grafika.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Klávesové zkratky 1 Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Klávesové zkratky 1 Ověřeno ve výuce:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Počítačová grafika - teorie Autor:
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,2.04/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autor materiálu: Mgr. Jiří Černohorský Datum vytvoření: říjen 2012.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
GRAFIKA úvod.
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
Ukázka počítačové grafiky – zpracování digitální fotografie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Kateřina Lazecká Zoner Photo Studio 11. OBSAH Úvod Co to Zoner Photo Studio je? Úpravy fotografií Organizace fotografií Sdílení a publikování fotografií.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMA Č.
Základy úpravy digitální fotografie Seznámení s program Zoner PhotoStudio.
PIXLR ‒ ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (5) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Práce s grafickým programem GIMP
WordArt Autor: Mgr. Jiří Maršík
Movie Maker program pro tvorbu filmů
Informační a komunikační technologie
Informatika – Internet
Import fotografií v Adobe Lightroom
Počítač a digitální fotoaparát
Zpracování a využití informací
Zpracování a využití informací
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Malování - nástroje grafického editoru
Vkládání obrázku do obrázku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Zpracování a využití informací
Malování - uložení a otevření obrázku
Informatika – Internet
Rovnání horizontu, úprava kolinaerity a perspektivy
Informační a komunikační technologie
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Zpracování a využití informací
Úprava fotografie - efekty
Změny rozměrů a otočení fotografie
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ INFORMACÍ ÚPRAVY FOTOGRAFIÍ I. - SPRÁVA MGR. HANA SLANÁ SRPEN PREZENTACE BY MĚLA BÝT PRO ŽÁKA NÁVODEM, JAK ZAČÍT S ÚPRAVOU FOTOGRAFIÍ.

VY_32_INOVACE_14_ Úpravy fotografií I.

Proč upravovat fotografie? Na fotografii vpravo náš fotograf hezky zachytil známou šikmou věž v Pise. Nechtěla se ale do záběru vejít, tak otočil foťák na výšku, aby byla v záběru celá. A když potom doma nahrál fotky z foťáku do počítače a prohlédl si je, zjistil, že šikmá věž je šikmá až moc. Papírovou fotografii by jednoduše otočil v ruce, ale může dát takovouto fotografii na web nebo poslat kamarádům em? Co s tím?

Programy na úpravy fotografií málokterá fotografie přímo z fotoaparátu je bezchybná k opravám a vylepšením digitálních fotografií potřebujeme program – grafický editor takových programů je celá řada, od jednoduchých se základními funkcemi, které jsou zadarmo, až po velmi složité profesionální programy za desítky tisíc korun zástupcem těch jednodušších (ale velmi dobrých) programů je například české Zoner Photo Studio, které lze v základní verzi stáhnout z internetu zadarmo zástupcem těch složitých, se kterými lze dělat téměř „zázraky“ je například slavný Adobe Photoshop

Zoner Photo Studio 14 Free lze stáhnout z webové adresy je zjednodušenou verzí placené verze není česky – použijeme anglickou verzi po stažení a instalaci programu můžeme na fotografii poklepat myší a otevřít ji v editoru Zoner Photo Studio Tak co tedy s ní?

Otočení fotografie Otočení fotografie tak, aby věž stála správně, je ta nejjednodušší úprava. Otevřeme fotografii ve Photo Studiu (poklepáním na ni). Zkontrolujeme, zda se Photo Studio otevřelo v režimu Editor, pokud ne, přepneme je do tohoto režimu. Otočíme fotografii ve správném směru stisknutím tlačítka.

Otočení fotografie - výsledek Nyní již fotografie vypadá mnohem lépe. Výsledek své práce nyní uložíme stisknutím tohoto tlačítka, nebo můžeme použít klávesovou zkratku Ctrl+S.

Photo Studio - Manager Photo Studio může pracovat ve třech režimech – Manager (Správce), Viewer (Prohlížeč) a Editor. Režim editor umožňuje provádět úpravy fotografií – vyzkoušeli jsme si ho při otáčení fotografie. Zde se přepínají režimy. V režimu Manager se nám zobrazí malé náhledy fotografií ve vybrané složce. O vybrané fotografii máme k dispozici podrobné informace. Můžeme současně prohlédnout větší množství fotografií, vybrat ty nejlepší a nebo vymazat ty pokažené.

Photo Studio - Viewer Poklepáním na vybraný náhled fotografie v Manageru zobrazíme tuto fotografii v Prohlížeči. Photo Studio je v režimu Viewer. Pomocí tlačítek můžeme fotografii zvětšovat a zmenšovat a prohlížet podrobně její části. Tlačítkem můžeme spustit promítání fotografií (slideshow), program nám potom postupně promítá všechny fotografie ve složce. Tento režim slouží k detailnímu prohlížení fotografií, nikoliv k úpravám.

Microsoft foto: Ing. Josef Slaný