Seminář pro příjemce podpory v rámci vybraných výzev OP LZZ Technická část - Benefit Seminář pro příjemce OP LZZ MV ČR, Praha - Letná, Nad Štolou 3, Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+. ADRESA PRO PŘIHLÁŠENÍ PODPORA UŽIVATELŮ produkční/ostré prostředí (slouží pro realizaci OP, zadávají se.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Seminář pro příjemce IOP v rámci oblasti intervence 1.1 Seminář pro příjemce IOP MV ČR, Praha - Centrotex, nám.
Univerzitní informační systém IV., Svojanov 2005 Financování studií Ing. Tomáš Klein
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro příjemce u výzvy č. 40 OP LZZ Stanislav Urbánek Petra Měchýřová 1 Podporujeme Vaši budoucnost.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro příjemce Vyplňování MZ a ŽOP v Benefit7 technická část.
Jak vyplnit žádost o finanční podporu z OP LZZ? Seminář pro žadatele Výzva 94.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Seminář pro příjemce v rámci výzvy IOP č. 03 – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě , 9:30 hod Učebna č.3, 1. patro Ministerstvo vnitra,
Seminář pro příjemce v grantové výzvě č. 89 OP LZZ Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 3. výzva, 3.2)
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část -řízení a administrace projektu seminář pro příjemce – 4. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Eva Kujínková MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+. PŘIHLÁŠENÍ A PODPORA UŽIVATELŮ Produkční (ostré) prostředí (slouží pro realizaci OP, zadávají se pouze ostrá data)
Prezentace k checklistu pro kontrolu Monitorovacích zpráv Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Elektronická přihláška Studenti z ČR a SR použijí tento formulář ! Studenti bez rodného čísla použijí tento formulář !
Obecné informace k monitorovacím zprávám. Typy a harmonogram MZ Průběžná monitorovací zpráva Závěrečná monitorovací zpráva Monitorovací zprávu musí příjemce.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Seminář pro příjemce v grantových výzvách č. 53, 57, 69 OP LZZ PM: Ivana Skřivanová, Barbora Částková, Vít Štengl FM: Jana Cvikýřová Hotel Holiday Inn.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Jak vyplnit žádost o finanční podporu z OP LZZ? Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce 29. července 2008 Praha.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Seminář pro příjemce v grantových výzvách č. 53 a 57 OP LZZ Mgr
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele z OPŽP
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce věcná část řízení projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
Elektronická přihláška
Seminář k výběrovému řízení 2018
Seminář pro příjemce OPVK
Webová aplikace MS OLOMOUC.
Aplikace Monitorovací systém
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Aplikace Monitorovací systém
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Vyplnění žádosti o poskytnutí dotace v aplikaci BENEFIT7
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Na co myslet při podávání přihlášky do výběrového řízení pro poskytnutí účelové dotace z rozpočtu statutárního města Ostravy.
Monitoring projektu v OP PIK
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Cyklus malého projektu
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Seminář pro příjemce podpory v rámci vybraných výzev OP LZZ Technická část - Benefit Seminář pro příjemce OP LZZ MV ČR, Praha - Letná, Nad Štolou 3, Praha ledna 2011, 10: : Podporujeme Vaši budoucnost

Základní informace o Benefit7 Benefit7 - webová aplikace sloužící žadatelům pro předkládání žádostí o finanční podporu z OP LZZ, předkládání monitorovacích zpráv (dále jen „MZ“) a zjednodušených žádostí o platbu (dále jen „ZŽoP“ nebo „ŽoP“) příjemci podpory. Kde formulář pro vyplnění monitorovací zprávy a žádosti o platbu z OP LZZ naleznete? nebo V případě technických problémů se obracejte na helpovou adresu řídícího orgánu 2Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Titulní strana Benefit7 Na titulní straně Benefit7 se nacházejí a průběžně aktualizují důležitá sdělení a novinky (červeně) v rámci OP LZZ. Postup při vyplňování MZ a ZjŽoP 3Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Na přehledu všech žádostí (Konto žádostí) klikněte na záložku Konto projektů. Otevře se přehled projektů. Vyberte projekt a pak funkci, kterou s projektem budete provádět: –Monitorovací zprávy – Hlášení –Žádost o platbu Postup při vyplňování MZ a ZjŽoP Konto projektů 4Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Postupně příjemce vyplní všechny povinné záložky. Popis jednotlivých záložek a polí je uveden v Pokynech pro vyplnění monitorovacích zpráv o realizaci projektu OP LZZ a jejich příloh (D10). Je nutné vyplňovat jednotlivé záložky a pole postupně. Jednotlivá data na sebe navazují. Povinná pole v Benefitu7 jsou podbarvena žlutou barvou. Od dvě nové záložky (Dodavatelé k VŘ a Detaily k VŘ) + zál. Výběrová řízení upravena! Od došlo ke zrušení záložky Kontroly na místě. Záložky Monitorovací zprávy 5Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Informace o projektu a MZ (I) Po otevření této záložky jsou pole neaktivní a podbarvené šedivou barvou. Zmáčkněte tlačítko Nový záznam a záznam uložte pomocí tlačítka Uložit. V přehledové tabulce se po uložení záznamu vyplní řádek (podbarvený šedivou barvou) založené monitorovací zprávy (sloupec Kód hlášení a Stav). Uložením záznamu se zaktivní tlačítko Načíst data z MONIT7+ a příp. tlačítko Načíst rozpočet projektu z MONIT7+. Zmáčknutím tlačítka Načíst data z Monit7+, se automaticky naplní informace o Vašem projektu v právě založené monitorovací zprávě (viz další list). Nutno vytvořit ŽoP – zatrhávací checkbox, který příjemce informuje, zda-li je nutné s MZ předložit i žádost o platbu (v tomto případě – NE) Podporujeme Vaši budoucnost

Informace o projektu a MZ II Po úspěšném načtení dat z MONIT7+ se automaticky vyplní část záložky - Informace o projektu a Informace o monitorovací zprávě a zaktivní se tlačítko Načíst rozpočet projektu z MONIT7+. Zmáčknutím tlačítka Načíst rozpočet projektu z MONIT7+, se automaticky načte na záložce Rozpočet projektu aktuální podoba rozpočtu V případě, že bude příjemce potřebovat změnit Typ zprávy, musíte požádat příslušného PM, aby typ zprávy změnil v IS Monit7+. Pak musí příjemce původně založenou MZ v B7 smazat, pomocí tlačítka Nový záznam vytvořit novou MZ, uložit a znovu načíst data z Monit7+. 7 Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Informace o projektu a MZ III Dále vyplníte následující povinná pole: –Předkládané datum předložení ŘO/ZS - vyplňte datum, kdy bude MZ podána (např ). –Plán výdajů za příští období - uveďte předpokládanou částku výdajů na další monitorovací období. –Skutečnost výdajů za uplynulé období - uveďte skutečně vynaložené celkové výdaje za poslední monitorovací období, kdy vyplňujete tuto monitorovací zprávu. V případě, kdy příjemce bude potřebovat přepracovat rozpočet projektu, harmonogram realizace projektu nebo realizační tým, musí zatrhnou příslušný checkbox. V případě, že Vám bude MZ vrácena k přepracování/zamítnutá, v poli Důvody k vrácení/zamítnutí MZ/ výhrady ke schválení nalezne příjemce zdůvodnění proč se tak stalo. Informace se načte z Monit7+. 8www.esfcr.cz Podporujeme Vaši budoucnost

Harmonogram MZ Jedná se o záložku, na které se příjemci, po zmáčknutí tlačítka Načíst harmonogram ze systému Monit7+, načte přehledová tabulka všech MZ, které předložil nebo má založené. 9 Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Indikátory Tato záložka slouží k průběžnému vykazování indikátorů v rámci realizovaných aktivit projektu. Do pole Dosažená hodnota bude příjemce vyplňovat hodnoty, kterých bylo dosaženo v rámci realizace projektu v posledním monitorovacím (sledovaném) období. Po vyplnění dosažené hodnoty se zpovinní pole Datum dosažené hodnoty. Pole se vyplní automaticky. V poli Popis popište dosažení indikátoru v daném sledovaném období. Hodnoty se uvádějí KUMULATIVNĚ – tedy souhrnně za sledované období od počátku projektu do konce příslušného monitorovacího období. V případě, že je v rámci projektu MI nerelevantní, zatrhněte checkbox Nerelevantní. Pro automatické doplnění pole Nerelevantní u nesledovaných indikátorů lze použít tlačítko Zatrhni nerelevantní Podporujeme Vaši budoucnost

Dodavatelé k VŘ Na záložce Dodavatelé k VŘ je potřeba vybrat stát dodavatele.Dodavatelé k VŘ Zaktivní se pole IČ, provedete validaci IČ a údaje o Názvu dodavatele a HPF dodavatele se načtou z IS ARES. Příjemce doplní a popíše změnu v procesu vyhlášení nebo realizace VŘ. Pokud máte v ukončeném VŘ více dodavatelů, je potřeba postupně každého dodavatele založit pomocí tlačítka Nový záznam. 11Podporujeme Vaši budoucnost

Výběrová řízení V případě, že příjemce v žádosti o finanční podporu uvedl, že plánuje, či již má vyhlášené výběrové řízení, toto se automaticky přenese do MZ na záložku Výběrová řízení. Příjemce doplní a popíše změnu v procesu vyhlášení nebo realizace VŘ za sledované období. Pro založení nového VŘ použijte tlačítko Nový záznam. 12Podporujeme Vaši budoucnost

Detaily k VŘ I Na záložce Detaily VŘ musíte zadaného dodavatele (na zál. Dodavatelé k VŘ) aktivovat (kliknout na vybranou organizaci myší) a následně ji přesunout zleva doprava pomocí >> (dvojitých šipek).Detaily VŘ 13Podporujeme Vaši budoucnost

Detaily k VŘ II Pokud jste na záložce Výběrová řízení zatrhli checkbox Byl podepsán dodatek s dodavatelem?, musíte na záložce Detaily k VŘ vyplnit následující informace: –Datum podpisu dodatku –Skutečná cena VŘ po podpisu dodatku v Kč bez DPH –Popis změn řešených dodavatelem Podporujeme Vaši budoucnost

Veřejná podpora Pokud VP/de minimis v projektu nemáte, NEzakládejte nový záznam s kódem 01 „Není VP“, tzn. záložku vůbec nevyplňujte! Podporujeme Vaši budoucnost

Publicita Zde příjemce nalezne načtené Nástroje publicity, které uvedl v žádosti o finanční podporu. Dle požadavku Řídícího orgánu OP LZZ nelze na této záložce ani přidávat, ani mazat Nástroje publicity, načtené z IS Monit7+. V povinném poli Popis příjemce uvede, jak plnil publicitu projektu v rámci monitorovacího období. Vzorek propagačních aktivit přiloží příjemce k MZ (např. leták, inzerát apod.) Podporujeme Vaši budoucnost

Realizační tým Nově zapracovaná záložka v MZ. Příjemce vyplňuje pouze v případě, že se jedná o nepodstatnou změnu obsazení realizačního týmu. Příjemce provede nepodstatnou změnu a záznam uloží. Uložené údaje se zobrazí v souhrnné tabulce. Každou další (novou) osobu do realizačního týmu lze zadat přes tlačítko Nový záznam, kde se příjemci otevře prázdný formulář. V případě nesprávného postupu se data navzájem přepisují. Do rozpočtu projektu se změna obsazení realizačního týmu zadává ručně. Nelze načíst Realizační tým. 17 Podporujeme Vaši budoucnost

Rozpočet projektu I Pokud příjemce nenačetl Rozpočet z Monit7+ (tlačítko ), záložka zůstane ve stavu neaktivní bez možnosti náhledu na rozpočet projektu. Pokud ale příjemce načte rozpočet projektu z Monit7+, pomocí výše uvedeného tlačítka, načte se rozpočet v náhledu. Nelze jej editovat. 18Podporujeme Vaši budoucnost

Rozpočet projektu II Pokud příjemce na záložce Informace projektu a MZ zatrhl checkbox, záložka se zaktivní. Následně pak je potřeba zmáčknout tlačítko na téže záložce a načte se rozpočet projektu. Rozpočet je poslední aktuální a v tomto případě jej lze editovat. Rozpočet aktivujete stejným způsobem jako v žádosti o finanční podporu, tj. dvojklikem na některou z podkapitol (např.: Mzdové příspěvky). 19Podporujeme Vaši budoucnost

Kontrola: Realizační tým & Rozpočet Od je nově na MZ nastavená kontrola Realizačního týmu a Rozpočtu projektu, viz níže: Na obou uvedených záložkách musí sedět následující údaje: Dále musí sedět i mezery v názvech v rozpočtu projektu a RT. Řádně si proto mezery (před, za a mezi) zkontrolujte. Pokud budete v rámci realizačním týmu (RT) rušit osoby, vězte, že náklady načtené z Monit7+ není možné v Rozpočtu projektu mazat. Postup je v tomto případě následující: Zrušené osoby musí zůstat jak v rozpočtu, tak v Realizačním týmu. Do názvu rušené osoby uveďte „ZRUŠENO“, opět na obou místech. V rozpočtu i v RT vynulujte částky, úvazky, prům. náklad zrušené osoby (+ vyplňte povinná pole v RT u zrušené osoby, pokud je nemáte). V rozpočtu je potřeba u zrušených osob vymazat i režim podpory Podporujeme Vaši budoucnost

Zdroje financování Míra spolufinancování z prostředků EU je v programovém období 2007 – 2013 vztahována pouze ke způsobilým veřejným výdajům. Všechna pole se generují automaticky po zmáčknutí tlačítka Rozpad financí. Rozpad financí se dá provést pouze v případě, že je vyplněn načten Rozpočet projektu Podporujeme Vaši budoucnost

Finanční plán Záložka není příjemci zpřístupněná pro editaci. V případě, že plán není v pořádku, obraťte se na příslušného FM, aby plán opravil v IS Monit7+. Poté aktualizovaný plán načtete do MZ pomocí tlačítka Aktualizovat finanční plán. Finanční plán průběžně aktualizuje FM v IS Monit Podporujeme Vaši budoucnost

Prioritní téma Částka ze zdrojů financování za prioritní téma – povinné pole, do kterého se automaticky vyplní částka ze zál. Zdroje financování, z pole Příspěvek ze strukturálních fondů. Aktuální stav – povinné pole, do kterého příjemce vyplní vyčerpanou částku za prioritní téma za sledované období (tj. 85 % ze ZjŽoP). Skutečnost výdajů za uplynulé období – pole se automaticky vyplní částkou, kterou příjemce uvedl ve stejnojmenném poli na zál. Informace o projektu a MZ. Z tohoto pole příjemce vypočte 85 % a částku doplní do pole Aktuální stav. Pole Název prioritního tématu, Číslo prioritního tématu a Stav před podáním monitorovací zprávy se naplní automaticky z IS Monit7+. V přehledové tabulce příjemce nalezne prioritní témata (vždy minimálně jedno), ke kterým se zavázal v žádosti o finanční podporu Podporujeme Vaši budoucnost

Harmonogram realizace Data na záložce Harmonogram realizace jsou aktivní v případě, že příjemce na záložce Informace o projektu a MZ zatrhl checkbox. Pokud ne, záložka zůstane neaktivní, tzn. bez možnosti editace harmonogramu KA. Pokud příjemce na záložce Informace o projektu a MZ tento checkbox zatrhl, záložka se zaktivní a lze ji editovat. Novou klíčovou aktivitu zadat nelze. NEAKTIVNÍ AKTIVNÍ 24Podporujeme Vaši budoucnost

Kontroly na místě Záložka byla ke z Benefit7, z 1. části monitorovací zprávy, zrušena. Příjemce bude informace o kontrolách na místě vyplňovat ve 2. části monitorovací zprávy, tj. v příloze č. 100 (ve formátu *.doc). Zrevidovanou přílohu č. 100 Formulář druhé části MZ příjemce nalezne přímo v MZ na záložce Přílohy. Ve formuláři byla doplněná tabulka č. 9 Kontroly na místě (viz obrázek níže). 25Podporujeme Vaši budoucnost

Přílohy Všechny povinné přílohy jsou uvedeny v kapitole 9 PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY v příručce D10. Seznam těchto příloh naleznete v souhrnné tabulce, přímo na záložce Přílohy. Přílohy monitorovací zprávy není potřeba skenovat s výjimkou příloh, u kterých je nezbytnou náležitostí podpis (příloha č. 1 Podpisové vzory, a dále zejména prezenční listiny). Povinné přílohy, které nemají závazný vzor v elektronické podobě (kopie účetních dokladů, výpis z bankovního účtu), proto není nutné dokládat v elektronické podobě. Maximální velikost jedné přílohy přiložené k MZ v elektronické podobě je 1 MB. Maximální velikost celé MZ je 5 MB. 26Podporujeme Vaši budoucnost

Další informace Na této záložce může příjemce pomoci napsat doplňující informace k MZ a realizaci projektu, které neměl možnost uvést na jiných záložkách. Pole je nepovinné, takže jej příjemce vyplnit nemusí. 27Podporujeme Vaši budoucnost

Kontrola MZ Po ukončení práce na MZ příjemce pomocí tlačítka Kontrola provede kontrolu vyplněných dat. V případě, že nejsou vyplněné některé povinné údaje nebo systém při finalizaci či kontrole zjistil nesoulad v zadaných údajích, objeví se na obrazovce hlášení se seznamem chyb, které je nutné odstranit. U každé chyby je uvedeno, na které záložce je nutné provést opravu. Když je v MZ všechno v pořádku, Benefit7 ohlásí, že kontrola proběhla v pořádku. Příjemce může finalizovat MZ. 28Podporujeme Vaši budoucnost

Finalizace MZ Finalizaci MZ příjemce provede pomocí tlačítka Finalizace. Finálně uzavřená MZ má na záložce Informace o projektu a MZ (přehledová tabulka v dolní části obrazovky) stav Předaný (pouze v případě, že proběhla i finalizace ZjŽoP). Automaticky pak dojde k zaregistrování MZ do IS Monit7+, což příjemce pozná podle stavu dle Monit7 P2 – Zaregistrována. V zápatí náhledu MZ je uveden Unikátní klíč (12-ti místní kód), který je složen ze čtyř částí: –HHHHHH... Hash projektu; –M... M (string pro identifikaci monitorovací právy). U ZjŽoP je identifikace označená „0“; –aaa... pořadové číslo monitorovací; zprávy, dotažené z M7+ doplněné zleva nulami do 3 pozic; –BB... verze monitorovací zprávy doplněná zleva nulou do 2 pozic, začínající od 01. Bude-li MZ vrácena k přepracování, objeví se na panelu ovládacích tlačítek příjemci tlačítko Storno finalizace. Pomocí tohoto tlačítka příjemce otevře MZ, provede opravu, znova finalizuje a předloží v opravené podobě poskytovateli podpory. 29Podporujeme Vaši budoucnost

Tisk a předložení MZ Pomocí tlačítka Tisk příjemce FINALIZOVANOU MZ vytiskne. MZ včetně příloh předkládá příjemce poskytovateli podpory v listinné podobě v jednom vyhotovení. Požadovaná forma: pevně sešít listy 1. části (z Benefit7 v *.pdf) a 2. části MZ (ve wordu) a přelepit v levém horním rohu. ZjŽoP se předkládá samostatně! Přílohy MZ musí být řádně označeny číslem MZ a přiloženy k 1. a 2. části MZ. V případě rozsáhlých projektů není nutné označit každou přílohu číslem monitorovací zprávy, je však nutné tímto číslem označit např. šanon, vázací desky apod., ve kterých budou přílohy k MZ přiloženy. Rozhodujícím datem pro splnění termínu předložení MZ je datum doručení MZ, nikoliv datum podání zásilky na poště, tzn. nejpozději do 30 dnů od skončení sledovaného období v případě průběžné monitorovací zprávy. Listinná podoba žádosti včetně příloh musí být doručena v zalepené obálce, označené dle stanovené struktury. OSF Jindřišská Praha 1 30Podporujeme Vaši budoucnost

Přehled záložek ZjŽoP Na Kontě projektů si příjemce vybere záložku Žádost o platbu. Postupně příjemce vyplní všechny povinné záložky. Popis jednotlivých záložek a polí je uveden v Pokynech pro vyplnění monitorovacích zpráv o realizaci projektu OP LZZ a jejich příloh (D10). Povinná pole v Benefitu7 jsou podbarvena žlutou barvou. Zjednodušená žádost o platbu 31Podporujeme Vaši budoucnost

Žádost o platbu I Na této záložce příjemce nalezne všeobecné informace o projektu, příjemci a žádosti o platbu. Založením nové ŽoP (přes tlačítko Nový záznam a následně Uložit) se zobrazí v přehledové tabulce nový řádek (podbarvený šedou barvou). Pomocí tlačítka Načíst data z MONIT7+ se na ŽoP načtou data do části Informace o projektu a Informace o žádosti o platbu. V poli Typ žádosti o platbu jsou na výběr dvě varianty: ex-ante ex-post. V poli Výběr účtu příjemce vybere účet, na který mu bude zaslána schválená platba. Číslo účtu je stanoveno právním aktem. 32Podporujeme Vaši budoucnost

Žádost o platbu II Ve druhé části záložky ŽoP se vše odvíjí od volby Typu žádosti: EX-ANTE nebo EX-POST. Vyplňte všechna povinná pole. V případě, že projekt generuje příjmy, vyplňujete zde také pole Příjmy. Jedná se o příjmy vykázané v aktuálním monitorovacím období (příjmy uvedené v příloze č. 2 – Soupiska účetních dokladů MZ). Do pole Zdůvodnění platby může příjemce uvést popis použití vynaložených prostředků v rámci realizace projektu v daném monitorovacím období. Pole je nepovinné. 33Podporujeme Vaši budoucnost

Přílohy žádosti o platbu Nejsou stanoveny povinné přílohy k žádosti platbu. Pomocí tlačítka Nový záznam může příjemce založit nepovinnou přílohu k žádosti o platbu. Maximální velikost jedné přílohy přiložené ke ZjŽoP v elektronické podobě je 1 MB. Maximální velikost celé ZjŽoP je 5 MB. 34Podporujeme Vaši budoucnost

Tisk a předložení ZjŽoP Kontrolu a finalizaci ZjŽoP provádí příjemce stejně, jako v případě MZ. Pomocí tlačítka Tisk příjemce ZjŽoP vytiskne. V tomto případě je postup stejný jako u MZ Podporujeme Vaši budoucnost

Pravidla pro MZ a ŽoP I V případě, že se jedná o Monitorovací zprávu se ŽoP, musí provést příjemce finalizaci MZ, poté mu Benefit7 umožní finalizovat zjednodušenou žádost o platbu. Následně bude automaticky MZ a ŽoP zaregistrována v Monit7+. V případě, že příjemce neprovede finalizaci ZjŽoP v Benefit7, může ještě provést STORNO FINALIZACE MZ a opravit nedostatky. Obráceně to nefunguje! Aplikace Benefit7 upozorní příjemce na skutečnost, že nelze provést finalizaci ZjŽoP, pokud není finalizována MZ. Po finalizaci MZ a ZjŽoP se obě zaregistrují do Monit7+. Postup je pro příjemce následující: 1.finalizace MZ 2.finalizace ZjŽoP Nelze založit MZ/ZjŽoP v Benefit7 dříve, než bude předchozí MZ/ZjŽoP v Monit7+ administrována (schválena/zamítnuta)! Podporujeme Vaši budoucnost

Kombinace MZ a ZjŽoP Odeslat do Benefit7 MZ i ZjŽoP ? Nutn é proveden í STORNA FINALIZACE MZ ? Nutn é proveden í STORNA FINALIZACE ZjŽoP ? 1. MZ je v pořádku ZŽoP není v pořádku ANO NEANO 2. MZ je špatně ZŽoP je v pořádku ANO 3. MZ je špatně ZŽoP je špatně ANO Pokud jsou navázány MZ + ŽoP, vždy musí poskytovatel podpory odeslat obě, jak MZ, tak ZŽoP. Poté bude možné provést v Benefit7 odfinalizování (STORNO FINALIZACE) MZ, nebo jen ZŽoP, nebo obou (podle potřeby). Pravidla pro MZ a ŽoP II Podporujeme Vaši budoucnost

Aplikace Benefit 7 – důležitá upozornění I Odstávky aplikace: Plánované i mimořádné odstávky aplikace Benefit7 naleznete na internetových stránkách odkaz na Výzvy a rovněž na titulní straně aplikace Benefit7 Plánované odstávky jsou vždy 1. pracovní den v měsíci. V případě, že tento den připadne na pátek, je odstávka a instalace nové verze Benefitu7 provedena až v pondělí. Nenechávejte si proto finalizaci a odevzdání MZ a ZjŽoP na poslední chvíli!!! Důležité dokumenty: Pokyny pro vyplnění monitorovacích zpráv o realizaci projektu OP LZZ a jejich příloh (D10), revize 1.5 (platná od ) Podporujeme Vaši budoucnost

Pravidelné ukládání údajů Občasné problémy se systémem IS Benefit7 (automatické odhlášení, error) – nutné znovupřihlášení, při přetrvávání problémů kontaktujte technickou podporu na Před finalizací je nutné vše překontrolovat, po finalizaci žádosti o platbu není možné storno Mnoho polí spolu souvisí a měly by v nich být uvedeny stejné údaje – např. skutečnost výdajů za sledované období = celkové způsobilé výdaje = způsobilé výdaje uvedené v soupisce Aplikace Benefit 7 – důležitá upozornění II Podporujeme Vaši budoucnost

Dotazy/diskuze Děkujeme za pozornost Podporujeme Vaši budoucnost40