Vážení spoluobčané, na sklonku loňského roku byla dokončena částečná oprava budovy č.p. 58 (Kreml). Projekt se realizoval za podpory OS MAS Krajina srdce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.D NAVŠTÍVILA MĚSTSKÝ ÚŘAD
Advertisements

Rozpočtové určení daní očima starostů menších měst ČR
Zápis dětí do Mateřské školy Pržno •Zapsat děti do mateřské školy si můžete ve středu a ve čtvrtek , vždy od do hodin v.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Občané za spokojené bydlení Srovnání privatizace v Praze Pracovní zasedání ZMČ
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
Program KTV Jubilanti Co naleznete na úřední desce Klub seniorů - pozvánky SmVaK - odečty vodoměrů Odvozy odpadů Adra hledá dobrovolníky Pozvánka - zasedání.
Příjemné prožití letních prázdnin všem občanům přeje OÚ Pržno.
KTV Pržno červenec - srpen 2009.
Leden 2008 KTV Pržno Pohodový rok 2008 přejí všem občanům zaměstnanci OÚ, starosta Petr Blokša a místostarostka Ing. Milena Tvrdoňová.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Program KTV  Naši jubilanti  Co najdete na úřední desce  Hostinec „U Adamců“- vepřové hody  Pozvánka - vystoupení Pržňanky  Klub seniorů - Mikulášská.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Program KTV Naši jubilanti Mašinka - cvičení rodičů s dětmi Co najdete na úřední desce Svoz odpadů Klub seniorů - pozvánky SK Pržno -zápasy, výsledky.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Květen Podněty a připomínky k obsahu sdělení v KTV můžete zasílat na mailovou adresu: případně telefonicky na č či osobně.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
KTV PRŽNO Leden Podněty a připomínky k obsahu sdělení v KTV můžete zasílat na mailovou adresu: případně telefonicky na č
Vilická polnice číslo 09/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, minulý měsíc uplynul rok od chvíle, co redakční rada pod.
4) ZO schválilo v rámci plánované bytové výstavby ve Vilicích zřízení „Pořadníku žadatelů“, o koupi stavební parcely. Žádosti budou přijímány od
Zasedání ZO č. 31/2010. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Bednář, J.Klejnová, P.Procházka a J.Kudrna. Omluveni: M.Petříková. Na 31.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Vilická polnice číslo 07/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, před drahnou chvílí skončila doba prázdnin a dovolených.
3) ZO schválilo zvýšení ceny vodného v obci o 50% (tj. ze 14 Kč na 21 Kč/m 3 ). Stočné zůstává nadále 1Kč/m 3. Jelikož od se stává obec plátcem.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Vilická polnice číslo 08/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, není to tak dlouho, ( – pozn. red.) co jsem se.
Vilická polnice číslo 05/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, po poměrně dlouhé době byl konečně dostavěn a předán k užívání.
Vilická polnice číslo 06/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nastala doba prázdnin, dovolených a celkové relaxace. Prostě.
Na 24. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu. 2) ZO schválilo smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Vilická polnice číslo 08/ ročník 13. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme schválen nový rozpočet obce na rok Je to.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
Vilická polnice č íslo 07/ ro č ník 13. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme úspěšně po volbách, nové zastupitelstvo je.
1290/1 a 1292/1 v k.ú. Vilice z vlastnictví ČR do vlastnictví obce. Jedná se o místní komunikace, nebo jejich části a to všechny zatím ještě nepřevedené.
O celkové výměře 63m2, části pozemku p.č. 1247/1 o výměře cca 100m2 a pozemku p.č. 439 o celkové výměře 1927m2 v KÚ Vilice.. 6) ZO schválilo rozpočtové.
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
Vilická polnice číslo 02/ ročník 14. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, s letošní zimou se nám v obci usadil nový fenomén. Házení.
Vážení spoluobčané, uplynulo bezmála čtvrt roku od vydání minulé Polnice. Za tuto dobu se v obci odehrálo dost menších i větších událostí a to navzdory.
Vilická polnice č íslo 02/ ro č ník 12. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, dnes si něco málo řekneme o psech. O psech, kteří provází.
Vilická polnice číslo 07/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, jak se zdá, s koncem prázdnin nám skončilo i léto. Není to.
Vilická polnice číslo 04/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nedávno se mě kdosi zeptal zda bude obec pořádat brigády,
Vilická polnice číslo 04/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nebývá zvykem abych na tomto místě psal nekrolog, ale v tomto.
Na 23. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu. 2) ZO schválilo dodatek smlouvy s Agrospolem Mladá Vožice na pronájem.
Vilická polnice číslo 09/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, určitě jste se v poslední době setkali s pojmem „finanční.
Vilická polnice číslo 02/ ročník 9. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, právě se Vám dostává do rukou první výtisk Polnice, vydávané.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Zasedání ZO č. 19/2013. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková,. J.Kudrna, J.Bednář, J.Klejnová a P.Procházka. Na 19. zasedání.
Zasedání ZO č. 14/2012. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková, J.Bednář,J.Klejnová a P.Procházka.. Omluveni: J.Kudrna. Na 14.
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
Bydlení pro seniory v Praze
KTV PRŽNO Červen 2016.
Snídaně starostů , Jedlí
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
KTV Pržno Prosinec 2016.
KTV PRŽNO ÚNOR 2017.
13. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
KTV PRŽNO Říjen 2015.
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Odměňování členů zastupitelstva obce v roce 2018
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
KTV PRŽNO Únor 2018.
KTV PRŽNO Leden 2018.
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Program na podporu lesních ekosystémů
Transkript prezentace:

Vážení spoluobčané, na sklonku loňského roku byla dokončena částečná oprava budovy č.p. 58 (Kreml). Projekt se realizoval za podpory OS MAS Krajina srdce a byla na něj přiznána dotace ve výši ,-Kč. Ačkoliv název projektu zněl: Oprava sociálního zařízení Společenského domu Vilice, neopravovalo se jen toto zařízení. Kompletně byla vyměněna okna v celé budově a také vstupní dveře jsou nové plastové. Opravou prošla i společenská místnost, včetně vybavení nábytkem. Nově zde vznikla malá kuchyňka včetně kompletního kuchyňského vybavení a nádobí. Jelikož se zde pár akcí již konalo, tak většina z vás se s opravenými prostory měla možnost seznámit. Budova se prioritně opravuje k podpoře spolkového života obce a rozvíjení dalších společenských aktivit pro všechny naše občany. Všechny vilické spolky tudíž mohou budovu využívat pro své aktivity zcela zdarma s tím, že se budou o uvedené prostory příkladně starat a nedopustí jakékoliv jejich poškozování. Naopak se od nich očekává stálé zlepšování a do vybavování různými drobnostmi, které pobyt v těchto prostorách budou všem stále více zpříjemňovat. Společenskou místnost, včetně celého zázemí, si lze jednorázově pronajmout i na soukromé oslavy. Podmínka tohoto pronájmu je ta, že nájemce musí mít trvalý pobyt v obci a musí za nájem zaplatit částku 400,-Kč plus DPH. Naprostou samozřejmostí je fakt, že se ve společenské místnosti NEKOUŘÍ. Zastupitelstvo obce se bude v nejbližších měsících zabývat záměrem dalšího rozvoje a oprav celé budovy. Aniž bych chtěl předjímat jakémukoliv budoucímu rozhodnutí ZO, tak možnost, že se do „Kremlu“ jednou nastěhuje obec, knihovna, zásahová jednotka hasičů a zázemí by zde měli všechny vilické spolky, je dosti pravděpodobná. I opravy rozdělené do etap, např. v délce trvání 4 – 6 let, by pro obec byly ufinancovatelnější, nežli jakákoliv jednorázová oprava v řádech milionů korun. Dokonce i sehnání dotací na dílčí opravy, které nejsou tak finančně náročné, je podstatně snazší. Miroslav Břenda. Vilická polnice číslo 01/ ročník 17. pro občany Vilic zdarma 1272/2 o výměře cca 85 m2 a pozemku parc.č. 923/2 o výměře 150 m2 p. Františku Šelbickému. Mezi žadatelem a sl. Zuzanou Chmelovou zatím nedošlo k dohodě, z které by bylo patrné, že se situace ve vzájemných vztazích zlepší poté, co by došlo k prodeji těchto pozemků. Obec si proto pozemky zatím ponechá s tím, že p. Šelbický z nich odstraní všechny stavby, které jsou předmětem sporu a pozemky nechá volně přístupné. 5) ZO projednalo záměr budoucího využití budovy čp. 58 ve Vilicích s tím, že se v dohledné době k této problematice vrátí s již konkrétním řešením. 6) ZO zvalo na vědomí výpověď p. Miroslava Kahouna z nájmu ½ garáže v budově čp. 58 ve Vilicích. 7) ZO vzalo na vědomí informaci o nevysvětlitelném nárůstu spotřeby vody na sále KD ve Vilicích a pověřilo místostarostu obce řešením tohoto problému. 8) ZO vzalo na vědomí rozpočtové opatření č. 11/S/2013 a 1/S/2014 – úpravy rozpočtu v rámci schválených pravomocí starosty. ZO schválilo rozpočtové opatření 2/ZO/2014 – navýšení příjmů o dotaci na výkon státní správy a navýšení výdajů na spoluúčast k dotaci na „Kreml“, úpravu odměn zastupitelů a spoluúčasti na plánovaných dotacích roku Zasedání ZO č. 27/2014 konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková, J.Bednář, J.Klejnová, J.Kudrna Omluveni: P.Procházka Na 27. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu. 2) ZO schválilo úpravu odměn zastupitelů dle nařízení vlády ze dne , kterým se neuvolněným členům zastupitelstva zvyšuje odměna na úroveň, která platila do a starostovi na úroveň 0,6 násobku výše měsíční odměny, která náleží uvolněnému starostovi. ZO se rozhodlo toto nařízení vlády využít v maximální výši a to od ) ZO obdržela novou, doplněnou, žádost o koupi části pozemku parc. č. 1272/2 ostatní komunikace o výměře cca 65 m2. ZO žádost projednalo a schválilo prodej jedné ideální ½ tohoto pozemku manželům Břendovým, bytem Nad Obchvatem 525, Tábor a jedné ideální ½ p. Miroslavu Břendovi, bytem 28. října 433, Mladá Vožice a pí. Ivetě Břendové, bytem Havanská 2828/12, Tábor za prodejní cenu 20,-Kč/m2 s tím, že všechny náklady spojené s převodem pozemku hradí kupující.. Zároveň ZO zrušilo usnesení č. 186, ze dne , které se vázalo k prodeji tohoto pozemku původně. 4) ZO zamítlo prodej druhé části pozemku parc. č.

čekat, že to zase někdo jiný zařídí, zorganizuje a pak se i zúčastní. Musíme sami pro to něco málo udělat. Zejména pro mladší populaci by to měla být taková povinnost. Zejména dnes, kdy je půjčovna masek docela dobře zásobena kostýmy a tak se od účastníků žádná velká invence a nápaditost ani nevyžaduje. Stačí překonat nechuť a lenost a jít se zúčastnit. Tím se pro udržení tradice udělá maximum. V opačném případě brzy žádná tradice být nemusí. Dnešní čtyřicátníky asi dlouho nebude bavit, aby chodili „trdlovat“ do průvodu sami. Plánování akce proběhne v pátek v 19:00 hod. v místní restauraci. Polnice em Kdo chce dostávat Polnici e- mailem, nechť na OÚ dodá svoji ovou adresu a zpravodaj mu bude, v den kdy vyjde, zasílán. Pár zájemců již tuto službu využívá. Podmínka odběru je pouze ta, aby dotyčný měl ve svém počítači nainstalován program PowerPoint. Oběma jubilantkám blahopřejeme Poděkování: V neděli navštívili naši obec Vilice a Zátiší koledníčci s Tříkrálovou sbírkou. Koledníčci byli Evička Dobiášová, Terezka Vokounová a děti z Mladé Vožice, které přivezly a zároveň doprovázely paní Zdeňka Mrázková, paní Jaroslava Svatková a vožický farář P. Jaroslav Karas. Koledníčci moc hezky zpívali. Většina obyvatel naší obce je mile přivítala, pochválila za jejich koledování a přispěla do zapečetěné pokladničky. Dokonce děti dostaly i opravdovou koledu, „něco na zub“. Tato sbírka se konala pod Diecézní charitou České Budějovice. Větší část z této sbírky se vrátí zpět do farnosti, kde bude použita na projekty s dětmi a mládeží. Zbývající část bude určena farní charitě Tábor a použita na podporu středisek dobrovolnických činností. Chtěla bych tímto koledníčkům poděkovat, že přinesli do našich srdcí radost a do našich domovů se svojí koledou i Boží požehnání, které napsali na dveře nápisem K+M+B A všem kdo přispěli na Tříkrálovou sbírku, děkuji za jejich štědrost. M.Kudrnová Cvičení pro ženy SDH Vilice zve všechny ženy na cvičení, které se koná každý pátek od 18:30 hod. v budově „Kremlu“. Přijďte si s námi zacvičit a udělat něco pro své zdraví. Těší se na Vás hasičky z Vilic. Šipkový turnaj První kolona Vilice zve všechny zájemce na šipkový turnaj, který se bude konat v sobotu od 17:00 hod v budově „Kremlu“. Občerstvení zajištěno. Maškarní ples SDH Vilice zve všechny na tradiční maškarní ples, který se bude konat v pátek a to tentokrát nově v sále v Kamberce. Hrát bude Pitt Band a svozový autobus bude zajištěn. S tím související vybírání tomboly bude letos opět provádět Jiří Bednář ml. SDH předem děkuje za věcné dary do tomboly, přinesené nejpozději do neděle Maškarní průvod neděle Tento článek považujte za pozvánku do průvodu. Starší občané na pasivní účast, mladší na účast aktivní. Chceme-li udržovat nějaké hezké tradice, mezi něž maškarní průvod rozhodně patří, nemůžeme jen Dne 28. ledna 2014 oslavila paní Vlasta Vaněčková z Vilic 70. výročí svého narození, dne 30. ledna 2014 oslavila paní Marie Vylítová z Vilic 84. výročí svého narození.