Název projektuZlepšení podmínek vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Advertisements

Kvetoucí rostliny Michaela Běhůnková.
Kvetoucí a nekvetoucí rostliny
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.18 Téma: PowerPoint.
VY_32_INOVACE_31_ Prvouka 3.ročník Polní plodiny
Poznávání přírodnin.
Rostliny v okolí lidských obydlí
Zelenina Mgr. Iveta Honzejková.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.
VY_32_INOVACE_411, 21. sada, Přírodověda
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Užitkové rostliny.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Sady a zahrady Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Polní plodiny Filip Bordovský.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Jiné polní plodiny Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk -
Hospodářské rostliny 4. ročník
Stavba rostliny, životní podmínky a význam rostlin ICT2_1/28
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Veronika Kloučková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Křížovka – les Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Mgr. Věra Vasiljevičová
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě9 - 8 Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.4 Rostliny - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
Ekosystém pole Rostliny
Rostliny.
Ekosystém okolí lidských obydlí Rostliny Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VY_32_INOVACE_Sib_III_08 Třídění rostlin Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název projektuZlepšení podmínek vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_17_Ekosystém zahrady a sady Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 17 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_12_INOVACE_36_ČS TEMA: Ekosystém okolí lidských.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
TÉMA: Rostliny okrasné a užitkové
Společenstva lesů - stromy
Zahrada Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Užitkové rostliny, které se pěstují na polích nazýváme polní plodiny.
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Hospodářské rostliny Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_08_10_Ekosystémy.
Společenstva polí Rostliny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Společné znaky a dělení rostlin (opakování)
VY_52_INOVACE_02_ Ekosystém park - rostliny
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_III.Vu_PĚSTOVÁNÍ.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.19_Rostliny_v_lete.
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
ROSTLINY Rozdělení rostlin.
Transkript prezentace:

Název projektuZlepšení podmínek vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ŠkolaZákladní škola a Mateřská škola Doksy – Staré Splavy, příspěvková organizace SadaVY_32_INOVACE_01 Český jazykPŘ -4.,5. roč ,t.s.,vzdělávací oblast- Člověk a jeho svět Klíč k zápisu sadyPředmět-ročník-pořad. Číslo DUM.autor DŮM, vzděl. oblast DUM vypracován dne: Ověřeno ve výuce dne:

ROSTLINY PODLE UŽITKU A RŮSTU ANOTACE Prezentace shrne znalosti o dělení rostlin podle jejich růstu a užitečnosti pro člověka. DATUM AUTORTereza Skálová OČEKÁVANÝ VÝSTUP Získání a utvrzení znalostí o dělení rostlin podle jejich růstu a užitečnosti pro člověka. SPECIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ POTŘEBY- KLÍČOVÁ SLOVA Rostliny, plané, užitkové, okrasné DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLUPrezentace DRUH INTERAKTIVITYaktivita STUPEŇ A TYP VZDĚLÁVÁNÍZákladní vzdělávání- první stupeň TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA8-10 LET CELKOVÁ VELIKOST 5,38 MB

ROSTLINY PLANÉ UŽITKOVÉ OKRASNÉ Les Louka Neudržované plochy Polní plodiny Ovocné stromy a keře zelenina Zahradní rostliny Pokojové rostliny

ROSTLINY PLANÉ Rostou volně v lese, na loukách a neudržovaných plochách. DŘEVINY-STROMY - jedle, smrk, borovice lesní, bříza, buk, dub DŘEVINY-KEŘE - maliník, borůvka, vřes LOUKY - smetánka lékařská, sedmikráska, NEUDRŽOVANÉ PLOCHY - kopřiva dvoudomá, pýr plazivý

ROSTLINY UŽITKOVÉ Pěstují se na polích, v sadech a zahradách. POLNÍ PLODINY – obiloviny, luskoviny, okopaniny obiloviny- pšenice, žito, ječmen luskoviny - hrách setý, fazole okopaniny – brambory, řepa cukrovka OVOCNÉ STROMY A KEŘE – jabloň, rybíz červený, hrušeň ZELENINA – mrkev setá, zelí, cibule kuchyňská

ROSTLINY OKRASNÉ ZAHRADNÍ ROSTLINY – růže, lilie bělostná, pivoňka POKOJOVÉ ROSTLINY – fikus, ibišek, kaktusy

PROCVIČENÍ Kam patří ? PLANÉ UŽITKOVÉ OKRASNÉ

Použitý materiál: cit Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: cit Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: cit Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: cit Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:

cit Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: