I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
ORBIS PICTUS 21. STOLETÍ. Projekt je zaměřen na inovaci výuky odborných a všeobecně vzdělávacích předmětů za pomoci ICT, interaktivních a multimediálních.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
PROVOZNÍ ONIV 2015 Pro rok 2015 byl rozpočet provozních ONIV stanoven ve výši tis. Kč Do příjmů rozpočtu kraje byl stanoven odvod z investičních.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Cíl a identifikace výzvy
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Novinky z IROP.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
CLIL Název operačního programu: OP VK
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST BUDOUCÍ VÝZVY.
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Název operačního programu:
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Dotační příležitosti pro obce JMK
NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ GLOBÁLNÍCH GRANTŮ V LIBERECKÉM KRAJI
Transkript prezentace:

I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Zlínského kraje výsledky 1. výzev Konference ESF Ing. Martin Kobzáň

I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Výzvy Zlínského kraje v GG OPVK Vyhlášení prvních výzev: Forma výzev: průběžné výzvy Výzvy vyhlášeny v GG: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji (obl. podpory 1.1); Rovné příležitosti ve vzdělávání ve Zlínském kraji (obl. podpory 1.2); Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení ve Zlínském kraji (obl. podpory 1.3).

I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Výsledky 1. výzvy – GG OPVK ZK 1.1 Datum ukončení příjmu žádostí: Datum schválení projektů ZZK: Počet předložených žádostí: 98 Celková požadovaná výše podpory: 463 mil. Kč Alokace na výzvu: 120 mil. Kč Vyřazeno na přijatelnosti: 17 projektů Počet schválených projektů: 28 Celková výše podpory: 119,9 mil. Kč Hlavní znak: Vysoký převis požadovaných prostředků nad alokovanými prostředky.

I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Výsledky 1. výzvy – GG OPVK ZK 1.2 Datum ukončení příjmu žádostí: Datum schválení projektů ZZK: listopad/prosinec 2008 Počet předložených žádostí: 23 Celková požadovaná výše podpory: 102 mil. Kč Alokace na výzvu: 43 mil. Kč Vyřazeno na přijatelnosti: 8 projektů Hlavní znak: Vysoký podíl vyřazených projektů při hodnocení a výběru žádostí  nevyčerpání celé alokace.

I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Výsledky 1. výzvy – GG OPVK ZK 1.3 Datum ukončení příjmu žádostí: Datum schválení projektů ZZK: listopad/prosinec 2008 Počet předložených žádostí: 51 Celková požadovaná výše podpory: 256 mil. Kč Alokace na výzvu: 55 mil. Kč Vyřazeno na přijatelnosti: 15 projektů Hlavní znak: Vysoký převis požadovaných prostředků nad alokovanými prostředky a současně velký podíl vyřazených žádostí při hodnocení a výběru žádostí.

I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Projekty středních škol – GG OPVK ZK 1.1 Celkem podpořeno 21 projektů SŠ. Hlavní znaky podpořených projektů: 20 projektů zaměřených na inovaci vzdělávání odborných nebo všeobecně vzdělávacích předmětů. 20 projektů zaměřených na inovaci vzdělávání odborných nebo všeobecně vzdělávacích předmětů. 14 projektů zaměřených na inovaci výuky s důrazem na využívání interaktivních metod výuky s využitím ICT 14 projektů zaměřených na inovaci výuky s důrazem na využívání interaktivních metod výuky s využitím ICT 5 projektů zaměřených čistě na inovaci odborného vzdělávání 5 projektů zaměřených čistě na inovaci odborného vzdělávání 4 projekty zaměřené na zkvalitnění a inovaci výuky cizích jazyků a v cizím jazyce (z toho 2 v kombinaci s využitím ICT) 4 projekty zaměřené na zkvalitnění a inovaci výuky cizích jazyků a v cizím jazyce (z toho 2 v kombinaci s využitím ICT) Využívání interaktivních a e-learningových prvků výuky Využívání interaktivních a e-learningových prvků výuky Výuka všeobecně vzdělávacích předmětů v cizím jazyce Výuka všeobecně vzdělávacích předmětů v cizím jazyce

I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Příklad projektu I Žadatel: Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín Název projektu: Modernizace výuky všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů v SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín prostřednictvím využití ICT Výše podpory: tis. Kč Cíl projektu: Inovace výuky všeobecně vzdělávacích i odborných předmětů na pěti odborných školách Zlínského kraje s využitím interaktivní výuky (ICT). Bude vytvořeno 22 souborů výukových materiálů (vždy jeden ročník určitého předmětu). Součástí projektu je také doplnění znalostí pedagogických pracovníků, pilotní ověření nově vytvořených výukových materiálů a jejich evaluace.

I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Příklad projektu II Žadatel: Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Název projektu: Tvorba a implementace dvojjazyčných výukových programů pro využití ICT ve výuce matematiky, informatiky a počítačové grafiky na Gymnáziu a Jazykové škole ve Zlíně Výše podpory: tis. Kč Cíl projektu: Inovace výuky předmětů – matematiky, informatiky a počítačové grafiky vytvořením dvojjazyčné verze (český a anglický jazyk) výukových modulů včetně výukových materiálů a databáze testových úloh (tři moduly po 90 vyučovacích hodinách v české a anglické verzi, databáze 500 testových úloh, ve výuce budou využívány ICT)

I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Děkuji za pozornost Ing. Martin Kobzáň vedoucí odboru řízení dotačních programů Krajský úřad Zlínského kraje