ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Advertisements

Houbový koláč s parmezánem
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Pokrmy z těstovin.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
Moje Vánoční kuchařka Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pěstovaná hlíva ústřičná
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Frankfurtská hovězí pečeně
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Štědrovečerní večeře.
Lasaně zapečené se zeleninou
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
Omáčky.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Příprava pokrmů ze skopového masa
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Příprava drůbeže vařením, dušením
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: PRACOVNÍ VÝCHOVA ROČNÍK:7. TÉMA: VAŘENÍ V CVIČNÉ KUCHYNI – ZELENINOVÁ POLÉVKA AUTOR: MGR. IVA ŠKVARLOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: VY_32_INOVACE_ 32 _IŠ

ANOTACE a) Cílová skupina: Práce je určena pro žáky 7. ročníku b)Téma: Teoretické základy zpracování surovin, praktická práce, polévka c)Cíl: Žáci využijí teoretické poznatky při práci v kuchyni, získají manuální zručnost a kuchařské dovedností d)Pomůcky: pracovní list, suroviny, potřeby k vaření ve školní cvičné kuchyňce, pracovní oblečení e)Klíčová slova: polévka, jíška f)Pilotáž: Žáci si ověřili svou manuální zručnosti při přípravě polévky. Ocenili přehlednost zápisu receptu, zadání postupu práce a také možnost ochutnávkou ihned ověřit kvalitu svého výrobku. Také ocenili možnost aplikovat své nové vědomosti doma.

PRACOVNÍ LIST Zeleninová polévka 1.Obeznámení s receptem 2.Příprava zeleniny 3.Vaření polévky 4.Příprava jíšky 5.Ochucení 6.Servírování 7.Ochutnávka

Zeleninová polévka Suroviny Čerstvá mrkev, petržel, hrášek, zelená fazolka NEBO mražená polévková zeleninová směs 1 menší cibule 2 menší brambory 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 1,5 litru vody nať z lahůdkové cibulky nebo petrželky špetka pepře, sůl

Zeleninová polévka Postup práce: 1.V hrnci rozpusťte máslo, na které nasypte oloupanou a na jemno nakrájenou cibulku. 2.Cibulku nechte na másle zesklovatět, pak přidejte mraženou zeleninu. 3.Mraženou zeleninu v hrnci trochu na cibulce restujte, ještě chvilku smažte a potom směs zalijte horkou vodou. 4.Polévku osolte, opepřete a vařte 20 minut. 5.Po dvaceti minutách vaření polévky připravte jíšku,vlijte do polévky. 6.Těsně před podáváním polévku ozdobte na proužky nakrájenou cibulovou natí a servírujte s čerstvou houskou anebo s čerstvými v troubě opečenými plátky bagety. PAK UŽ JEN DOBROU CHUŤ

Jíška Jíška se zhotovuje z přibližně stejného množství tuku a mouky. Používá se do ní především hladká mouka, která zajistí pokrmu jemnost a zahustí ho. Suroviny:5 dkg másla,5dkg hladké mouky,1dcl vlažné vody Základní postup: Do rozehřátého tuku se vmíchá mouka. Pak se praží, dokud nezmizí chuť mouky, barva jíšky je světle hnědá. Čerstvě zhotovená jíška se zalije vodou a povaří se alespoň 5 minut. Tekutina by se měla přidávat po menších částech za stálého míchání, aby nevznikly hrudky, a neměla by být horká či dokonce vařící.

Zeleninová polévka

SERVÍROVÁNÍ

ZDROJE Seznam zdrojů Zdroj: vlastní tvorba autora Foto: vlastní fotoalbum autora Dostupný z cz/images/