Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Automatizované testování Mgr. Tomáš Foltýnek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Hodnocení ve výuce dějepisu Přednáška č. 12 AR 2011/2012.
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Projekt ININ 2 Jednoduchý systém pro generování a vyhodnocování testů v Excelu Martin Šimeček Pavla Maršíková Martin Langer 2009, kruh ININ.
Registr přechodných pobytů
Google formuláře.
ČVUT Praha, Fakulta elektrotechnická Diplomová práce Informační systém házenkářského turnaje Petr Plodík.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Teorie psychodiagnostiky a psychometrie
Název projektu: Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Subjekt.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Informační systém pro sportovní klub TTC Znojmo
InspIS ŠVP pro ZV, SV.
Relační databáze.
Databázové systémy Přednáška č. 7 Uživatelské rozhraní.
TurboAsistent pro Windows komplexní program pro lékaře
ELearning Snímek 1 eLearning Tomáš Kubálek
Příprava zapisovatelů na SZZ
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
Církevní dějiny starověku a středověku
Workshop SFDP - Telč 2007 Fotogrammetrické firmy v České republice - průzkum současného stavu Ing. Jindřich Hodač Ph.D. Bc. Tereza Klečková Telč, 22. -
Hodnocení ve vzdělávání dospělých Mgr. Miroslava Dvořáková 2007.
Tvorba spojnicových grafů v aplikaci MS Excel
Databázové modelování
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
SOFTware Adresář, soubor, OS Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
PROBLEMATIKA DIDAKTICKÉHO TESTU
Personalizace výuky prostřednictvím e-learningu. Struktura učebnice pro e-learning Obsah učebnice = struktura předmětu, kapitol cíleTabulka aktivni slovesa.docTabulka.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
DRMS Forum září 2009 Elektronický vzdělávací systém Jan Pavlica.
Závěrečné práce 2005 / 2006 Postup při zadávání témat ZP na OU.
Městská cyklonavigace Filip Šamánek Petr Kalivoda.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 eLearning teoreticky a prakticky Roman Malo.
Zahradnická fakulta v Lednici 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému Novinky eLearningového subsystému UIS sekce ELIS.
Univerzitní informační systém II., Lednice 2003 Podpora stipendií ve studijní administrativě Tomáš Majer
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – dotazy.
Univerzitní informační systém II., Lednice 2003 Zadávání a kontrola přihlášek Tomáš Klein
Univerzitní informační systém II., Lednice 2003 Přijímací řízení Tomáš Majer
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 E-přihlášky Ing. Tomáš Majer
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost BENEFIT 7 Ústí nad Labem, 11.února 2009.
Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty a učitele Ondřej Gabriš
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 eLearningový systém ELIS Roman Malo
3. STEP 7 Basic S © Siemens AG All rights reserved.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Přijímací řízení
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Pravděpodobnost a matematická statistika I.
Číslo a název projektu: CZ /1. 5
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Integrace IS na datové vrstvě
Aplikace Kalendář Bc. Petr Benešovský
Vědeckovýzkumný informační systém
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
PRŮBĚH DOKUMENTACE UNIVERZITNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU MZLU V BRNĚ
Dokumentový server Bc. Filip Matuška
E-přihlášky znovu a lépe
Testovací aplikace včera a dnes
Pravděpodobnost a matematická statistika I.
Mimosemestrální kurzy
Setkání manažerů PK Elektronické podávání/příjem žádostí do Programu prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Katalog sociálních služeb BENCHMARKING v katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich.
závěrečné práce/BP/DP
Transkript prezentace:

Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Automatizované testování Mgr. Tomáš Foltýnek

Univerzitní informační systém III., Lednice Obsah Základní údaje o aplikaci Implementované typy otázek Funkcionalita z pohledu učitele Funkcionalita z pohledu studenta Technické řešení Plánovaný rozvoj aplikace

Univerzitní informační systém III., Lednice Základní údaje o aplikaci Otázka – jednoznačné zadání pro studenta V závislosti na typu otázky možnosti Student ve většině případů pracuje s možnostmi u jednotlivých otázek Otázky jsou seskupeny ve složkách podle tématu, náročnosti, uplatnění, … Test – svázán s konkrétním zkušebním termínem. Základní vlastnost: Ze kterých složek se bere kolik otázek Práce – test pro konkrétního studenta

Univerzitní informační systém III., Lednice Implementované typy otázek Výběrové otázky (1 z n, m z n, nucená volba, dichotomické) Jednoslovní (otázky, na něž se odpovídá jediným slovem) Seřaďovací Spojovací (bijekce mezi dvěma množinami) Přiřazovací (zobrazení množiny návěští do množiny hodnot) Otevřené (otázky, na něž se odpovídá celou větou nebo větami) – vyhodnocuje učitel

Univerzitní informační systém III., Lednice Funkcionalita z pohledu učitele Správa testových otázek správa složek správa otázek správa možností Správa testů vypisování testů zveřejňování testů zveřejňování výsledků testů náhled testu Možnost prohlížet výsledky studentů Tisk papírových testů Hodnocení odpovědí na otevřené otázky

Univerzitní informační systém III., Lednice Funkcionalita z pohledu studenta Přehled vypsaných testů Přehled napsaných testů Možnost vypracovat test (tj. nechat si vygenerovat práci, vyplnit formulář a odeslat jej) Možnost prohlížet výsledky (pokud to učitel povolil)

Univerzitní informační systém III., Lednice Technické řešení Složky, otázky i možnosti uloženy v DB (tabulky E_TEST_SLOZKY, E_TEST_OTAZKY a E_TEST_MOZNOSTI) Testy a jejich vlastnosti uloženy v DB (tabulka E_TEST_TESTY a propojovací tabulka E_TEST_TESTY_SLOZKY) Pokud chce student psát test Vygeneruje se číslo práce (tabulka E_TEST_PRACE) Do práce se vygenerují otázky podle daných vlastností testu (tabulka E_TEST_OTAZKY_V_PRACI) Studentovi se zobrazí webový formulář, ten jej vyplní a odešle Všechny studentovy odpovědi se uloží do DB (tabulky E_TEST_ODPOVEDI_x podle typu otázky) Vypočítá a zobrazí se počet bodů

Univerzitní informační systém III., Lednice Plánovaný rozvoj aplikace (1) Implementace otázek typu 1 z n s otevřenou možností Multimediální objekty u otázek i možností Provázanost s globální Knihovnou MMO Počítá se zejména s obrázky Statistiky všeho druhu Průměrná úspěšnost studentů na celý test Úspěšnost u jednotlivých otázek Nejčastěji volené možnosti

Univerzitní informační systém III., Lednice Plánovaný rozvoj aplikace (2) Tisk výsledků testů Souhrnný tisk výsledků testu u všech studentů Automatické vyhodnocování papírových testů Diplomová práce Bc. Tomáše Kříže Skenování speciálních formulářů a jejich vyhodnocení Číselné charakteristiky testů (téma BP/DP) Validita – měří test skutečně to co má? Reliabilita – není výsledek ovlivněn náhodou? Objektivita klasifikace – jak udělit známku?

Univerzitní informační systém III., Lednice Děkuji za pozornost… Dotazy ???