Příklad Zjištění obvyklé ceny stavebního pozemku v k. ú. Dejvice, Praha 6.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Joštova realitní kancelář
Advertisements

JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. listopadu 2013.
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
Vybrané základní pojmy stavebního zákona.
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
PRÁVNÍ PŘEDPISY V OBLASTI OCEŇOVÁNÍ Ing. David Slavata, Ph.D Oceňování majetku B.
Verze Modul OCENĚNÍ DaMaSk
Komerční objekt - hala Veská u Pardubic - pro výrobní / administrativní využití. Celková užitná plocha 1250 m2 ve dvou podlažích. Objekt je nyní užíván.
OCEŇOVÁNÍ STAVEBNÍCH POZEMK ů Ing. David Slavata, Ph.D Oceňování majetku B.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
OCEŇOVÁNÍ STAVEBNÍCH POZEMKů
TÉMA: Daň z nemovitostí
Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
STRAŠNICE Pavel Tománek Tereza Vybíralová 2009/2010, letní semestr
JUDr. Jana Tkáčiková, PhD..  Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu  Stavební pozemek – pozemek, jeho část nebo soubor pozemků,
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 11 Daň z nemovitostí.
Oceňování pozemků JUDr. Jana Dudová, Ph.D..
Majetkové daně Daň z nemovitostí Silniční daň Daň dědická Daň darovací Daň z převodu nemovitostí.
Oceňování pozemků JUDr. Jana Dudová, Ph.D.. Prameny právní úpravy z. 151/1997 Sb., o oceňování majetku z. 526/1990 Sb., o cenách z. 219/2000 Sb., o majetku.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec; v současnosti omezený význam; povinnost platit vzniká na základě vlastnického či uživatelského vztahu k majetku.
PRÁVNÍ PŘEDPISY V OBLASTI OCEŇOVÁNÍ
Řez Pravoúhlou a Malou Xaveriovou ulicí Analýza využití území 1 Fotografie území 1 Prostorově hmotová analýza 1 OBSAH Území 1 Schwarzplann Charakteristika.
STAVEBNÍ POZEMKY Jiří Matějíček. Definování stavebního pozemku Stavebním pozemkem se rozumí: pozemek, jeho část nebo soubor pozemků, vymezený a určený.
Právní vztahy k nemovitostem Kupní smlouva o převodu vlastnictví k nemovitosti Mgr. Jakub Kříž.
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.) Poplatník převodce (prodávající); nabyvatel. Předmět daně - úplatné nabytí např.: pozemku; stavby; částí.
Druhy daní Daně FO.
Daň z nemovitých věcí 1. 2 okruhy (zákon č. 338/1992 Sb.) – POZEMKY na území ČR evidované v katastru nemovitostí (§ 2) – STAVBY (budovy a inženýrské stavby)
Daň z nemovitostí 1. 2 okruhy – POZEMKY na území ČR vedené v katastru nemovitostí (§ 2) – obecně STAVBY s kolaudačním rozhodnutím a stavby užívané, dále.
Oceňování pojištěného majetku
Zákon č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů ( zákon o oceňování majetku ), ve znění zákona č. 121/2000 Sb., zákona č. 237/2004.
Studie: Podnikové domy
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
MAJETKOVÉ DANĚ (DAŇ Z NEMOVITOSTÍ) Úvod 2  Daňová soustava ČR  Přímé daně Důchodového typu (DPFO, DPPO) Majetkového typu (daň z nemovitostí,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Nejlepší realizovaná společná zařízení v Karlovarském kraji 1.
NABÍDKA POZEMKŮ BUŠTĚHRAD RFK Invest, a.s., sídlem Praha 3, Husinecká 10, PSČ , IČ: zaps. v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem.
Východiska oceňování nemovitostí. Co je to oceňování? Omezení vypovídací schopnosti ocenění (objektivní faktory) Vyjádření znalce – posudek, zpráva.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
EJPOVICE Výstavba obytné zóny. Umístění Ejpovic: Plzeňský kraj, okres Rokycany.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Daň z nabytí nemovitých věcí 1. Předmět daně Tato daň je novinkou od roku 2014, kdy nahradila daň z převodu nemovitostí Právně ukotvena Zákonným opatřením.
Mapový server Města Moravské Budějovice. Mapový server obsahuje následující projekty:
Modul POZEMKY Ing. Jana Svobodová Skalský Dvůr
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec;
ROLE SPÚ Pozemkové úpravy v okrese Opava
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
Konzultace : středa , kancelář č. 506
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Podpora trhu s nemovitostmi. Česká společnost certifikovaných odhadců majetku 25.listopad 2004 Zbyněk Smejkal.
Daň z nemovitostí.
Daň z nemovitých věcí 29. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
Základy oceňování nemovitostí
Úkoly katastrálních úřadů
Zákon č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů (zákon o oceňování majetku), ve znění zákona č. 121/2000 Sb., zákona č. 237/2004.
2. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
Stavební pozemky (teze)
Ateliérová tvorba I. Název projektu : Dům s pečovatelskou službou
4. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
Majetkové daně II. Daň z nemovitých věcí Daň z nabytí nemovitých věcí
Majetkové daně II. Daň z nemovitých věcí Daň z nabytí nemovitých věcí
Stačí druh pozemku v KN? 10 – lesní pozemek
Transkript prezentace:

Příklad Zjištění obvyklé ceny stavebního pozemku v k. ú. Dejvice, Praha 6

Náhled katastrální mapy

Popis: Předmětem ocenění je pozemek p.č. 3105/3 o výměře 968 m2, který vznikl rozdělením pozemku p.č na p.č. 3105/3 a p.č. 3105/4. V katastru nemovitostí je veden jako ostatní plocha. Ve skutečnosti byl užíván jako zahrada k rodinnému domu na pozemku p.č Oceňovaný pozemek p.č. 3105/3 je situován ve velmi atraktivní vilové části v Praze 6-Dejvice. Jedná se o rohovou parcelu mezi ulicemi Nad Strakovkou a Kozlovská. Je ve svažitém terénu s orientací na JV, přístupná po zpevněné komunikaci s napojením na veřejné sítě (elektro, kanalizace, voda, plyn). Na pozemku se nachází vzrostlé a udržované většinou okrasné porosty vhodně umístěné při okrajích pozemku tlumících hluk z komunikace.

Pro porovnání hledáme kupní smlouvy skutečně realizovaných převodů srovnatelných pozemků nebo nabídky na realitním trhu. Skutečně realizované převody obdobných pozemků nebyly nalezeny, protože v dané lokalitě je již minimum nezastavěných pozemků. Rovněž na nabídkách realitních kanceláří je tato skutečnost patrná.

Nalezené nabídky s určitou mírou srovnatelnosti hledáme podle následujících kritérií: 1) účel užití 2) poloha v obci vzhledem k účelu užití 3) vybavení (sítě) 4) velikost 5) komerční využití

Vzhledem k účelu užití, poloze (Praha 6), vybavenosti (sítě) a velikosti, byly vytypovány nabídky č. 5, 7, 6. Ocenění bylo provedeno k datu