Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_04_Itálie Téma:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ITÁLIE.
Advertisements

Itálie (Italy) Tomáš Markl 8.B 08/09.
Itálie.
dicotto italiano bambino (osmnáct italských dětí)
ITÁLIE KOLÉBKA EVROPSKÉ CIVILIZACE ANTIKA KŘESŤANSTVÍ RENESANCE BAROKO
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Evropa – úvod do učiva.
Itálie – bohatý sever a chudý jih
Please click HERE to startHERE. CVInteractive presents.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Povrch Evropy.
EVROPA Itálie III2-Z7-III-01.
Autor: Mgr. Jana Kalandrová
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_259_Evropa AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Itálie Kryštof Lehečka.
ITÁLIE Obr. 1.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_20_Rakousko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_05_Švýcarsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_18_Jihovýchodní.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_11_Irsko Téma: Zeměpis.
Řím. Oficiální název: Repubblica Italiana Rozloha: km² Počet obyvatel: Jazyk: italština Státní zřízení: parlamentní republika Měna:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_14_Nizozemsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_20_Rumunsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_19_Maďarsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Název : VY_32_INOVACE_08_Francie Téma: Evropa – Francie 7.ročník Číslo.
Itálie Zdeněk Fišr, Petr Pištělka, Jakub Rachač a Lukáš Veinar 7.A.
VY_32_INOVACE_07-54 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – Jižní Evropa (Itálie,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_16_Dánsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_12_Belgie Téma:
ITÁLIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_15_Itálie Téma: Vlastivěda -Evropa Číslo.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_11_Finsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_03_Slovensko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_09_Norsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_03_Španělsko Téma:
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Itálie. Základní údaje Rozloha km² Jazyk - Italština Počet obyvatel Náboženství - katolické.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_08_Apeninský_ poloostrov_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název VY_32_INOVACE_12C_14_Litva Téma: Zeměpis.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_10_Švédsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_09_Velká Británie.
Zeměpis EVROPA – povrch, vodstvo, podnebí
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Evropa - povrch VY_32_INOVACE_12_ZEMĚPIS_Evropa – povrch
Prezentace Isabelle Masná
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Itálie AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_15_Z8_Skála
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Zeměpis - Itálie Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Marcela Holíková
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Autor: Mgr. Libor Hrbek Název: VY_32_INOVACE_8A05Z6-8_Itálie – 1. díl
Název : VY_32_INOVACE_01_13B_09_Sopečná činnost
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Severní Západní 8. a Jižní Střední Jihovýchodní Východní
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_30_VLASTIVĚDA
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_04_Itálie Téma: Zeměpis 7.ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Materiál lze využít jako prezentaci nového učiva, k procvičování nebo opakování již probraného učiva pro žáky 7. tříd s pomocí interaktivní tabule.

Rozloha: km² Počet obyvatel: obyvatel Hlavní město: Řím Jazyk: italština Měna: euro Hlava státu: Giorgio Napolitano

Vlajka Itálie Znak Itálie

Itálie sousedí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem

Pracuj s mapou, zjisti sousední státy. Pro ověření klikni na tabuli. Počkej, až zmizí text. Francie Švýcarsko Rakousko Slovinsko

Tady jsem…

Převážně hornatý. Dominují zde Západní a Východní Alpy. Které dosahují přibližně 4000 m. n. m. (Mont Blanc). Celý Apeninský poloostrov a celou Sicílii vyplňují Apeniny, které se táhnou přes celou Itálii. Hospodářsky významná je Pádská nížina v okolí řeky Pád. Apeniny Alpy Pádská nížina Sicílie

Jezera jsou ledovcového původu, která vznikla ústupem ledovců. Jedny z největších jezer jsou např. Lago di Garda a Lago Maggiore. Lago di Garda Lago Maggiore

Itálie je obklopená Středozemním mořem, Jaderským mořem, Tyrhénským mořem, Jónským mořem a Ligurským mořem. Jaderské moře Středozemní moře Tyrhénské moře Ligurské moře Jónské moře

Řím Etna Pisa Počkej, až se objeví všechny obrázky. Klikej na obrázky a dozvíš se víc, než čekáš Vesuv Kliknutím na tento obrázek se vrátíš zpět

Klikni na mě

INTERNET. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: PBxUq PBxUq INTERNET. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Presidente_Napolitano.jpg Presidente_Napolitano.jpg INTERNET. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: FLANKER. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Emblem_of_Italy.svg.png Emblem_of_Italy.svg.png INTERNET. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ize=webview ize=webview LIUZZO. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DESCOITRES. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: x-Satellite_image_of_Italy_in_March_2003.jpg x-Satellite_image_of_Italy_in_March_2003.jpg INTERNET. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: INTERNET. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: BEER. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Colosseo_-_panoramica_-_Scuba_Beer.jpg Colosseo_-_panoramica_-_Scuba_Beer.jpg RENALIAS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: FINIZIO. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Vesuvius_from_Naples_at_sunset.jpg Vesuvius_from_Naples_at_sunset.jpg POLÁK, Jindřich. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Byla založena ve 13. století př. n. l. Asi 550 let před založením Říma. Součástí Pisy je také světoznámá šikmá věž. Stavba této věže započala v roce 1173 je 56 metrů vysoká a je vyrobena ze vzácného bílého mramoru. Důvod toho, že je věž nakloněná je to, že věž má základy založené v měkké hornině. Stavitelé tento náklon řešili tak, že k základům házeli větve, kmeny stromů a kameny. Zajímavostí je, že věž se dříve nakláněla na opačnou stranu, než je nyní.

Stojí v centru města Řím. Jde o největší amfiteátr v římské říši. Jeho stavba započala mezi lety 70 n. l. a byla dokončena v roce 80 n. l. Dříve sloužilo k gladiátorským zápasům a k divadlu. Jméno vzniklo asi v roce 672 kdy Beda Ctihodný napsal epigram, kde stálo Quandiu stabit coliseus (dokud stojí kolos, stojí i Řím)

Je nejvyšší činná sopka v Evropě. Nachází se na východním pobřeží Sicílie. Etna je téměř 3 – krát větší než Vesuv. Od začátku 3. tisíciletí došlo na Etně již k pěti erupcím, v letech 2001, 2003, 2004 a Dosahuje výšky přibližně 3329 m. n. m.

Je jednou z nejznámějších sopek světa. Za posledních 17 tisíc let se událo 8 velkých erupcí, nejznámější erupcí je asi erupce z 24. srpna roku 79 n. l., která způsobila zkázu městu jménem Pompeje, Herkuláneu a Stabie. Sopka se vypíná metrů nad mořem. sopka Vesuv