Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.2046.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
Středočeský kraj vytvořili:Barbora Kolářová a Lukáš Syrovátka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
PRAHA-hlavní město ČR.
zpracovaný v rámci projektu
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
hlavní město České republiky
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
PRAHA - hlavní město České republiky.
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Srdce Evropy. Praha je hezčí v noci Národní muzeum.
A Labe B Morava C Vltava D Ohře A Labe B Morava C Vltava D Ohře.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Česká republika Hlavní město Praha
Praha Andy Poláková.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
jak ji nepamatují ani pamětníci
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
KARLŮV MOST.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_299 _Dánsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_309_ČR ochrana přírody Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_300 _Švédsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr. Kateřina SÁLOVÁ ZŠ a MŠ MALÝ ÚJEZD VY_32_INOVACE_17_VL_PRAHA 1. část.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P RAHA – HLAVNÍ MĚSTO ČR Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_02_VL5 _Praha – hlavní město ČR TémaVL 5 Číslo projektu.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_307_ČR nerostné suroviny Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
ANOTACE NÁZEV: PRAHA AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN):
Gotické památky v Čechách
Transkript prezentace:

Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Období vytvoření DUM:Září 2012

Anotace:Výuková prezentace pro hodiny zeměpisu Jazyk:Český Očekávaný výstup:Názorná forma výuky, podpora při výkladu Ročník:IX. Druh učebního materiálu:Prezentace Power Point

Praha

O Praze… - Praha je hlavní město České republiky - Praha je hlavní město České republiky - Rozloha: 496 km² - Rozloha: 496 km² - Počet obyvatel: (2013) - Počet obyvatel: (2013) - Praha leží na řece Vltavě - Praha leží na řece Vltavě - Sídlí zde hlava státu, vláda, Parlament ČR - Sídlí zde hlava státu, vláda, Parlament ČR

Historické památky

Pražský hrad Pražský hrad je hrad vzniklý na skalním ostrohu nad řekou Vltavou v dnešním centru Prahy. S ohledem na své rozměry (570 m délky a 128 m šířky) je považován za jeden z největších hradů na světě. Od 9. století býval Pražský hrad sídlem českých knížat, později králů a od roku 1918 je sídlem prezidenta republiky.

Pražský hrad

Katedrála svatého Víta… - Je dominantní stavba na Pražském hradě - Je dominantní stavba na Pražském hradě - Jedná se o trojlodní gotickou katedrálu se třemi věžemi a sídelní kostel arcibiskupa pražského - Jedná se o trojlodní gotickou katedrálu se třemi věžemi a sídelní kostel arcibiskupa pražského - V letech byla zasvěcena třem významným českým světcům a nazývala se katedrála sv.Víta, Václava a Vojtěcha - V letech byla zasvěcena třem významným českým světcům a nazývala se katedrála sv.Víta, Václava a Vojtěcha

Katedrála sv.Víta

Bazilika Sv. Jiří – barokní průčelí

Karlův most Je nejstarší stojící most přes řeku Vltavu a druhý nejstarší dochovaný most v ČR, Karlův most spojuje Staré město s Malou Stranou.

Národní divadlo

Trojský zámek

Staroměstské náměstí… - Je náměstí v centrum Starého města a historického jádra velkoměsta - Je náměstí v centrum Starého města a historického jádra velkoměsta - Prochází tudy královská cesta - Prochází tudy královská cesta - Uprostřed Staroměstského náměstí stojí pomník mistra Jana Husa - Uprostřed Staroměstského náměstí stojí pomník mistra Jana Husa - Ve sklepeních domů, jež náměstí lemují, můžeme najít románské a gotické základy, na nich stojí renesanční, barokní a rokokové domy - Ve sklepeních domů, jež náměstí lemují, můžeme najít románské a gotické základy, na nich stojí renesanční, barokní a rokokové domy

Staroměstské náměstí

Staroměstský orloj… - Středověké astronomické hodiny jsou umístěny na jižní straně věže Staroměstské radnice v Praze - Středověké astronomické hodiny jsou umístěny na jižní straně věže Staroměstské radnice v Praze - Nad astronomickým ciferníkem jsou dvě okna, v nichž se pohybují apoštolové - Nad astronomickým ciferníkem jsou dvě okna, v nichž se pohybují apoštolové - Orloj je dále doplněn sochami po okrajích, bustou anděla mezi okny apoštolů a ozvučeným kohoutem v horní části nad okny - Orloj je dále doplněn sochami po okrajích, bustou anděla mezi okny apoštolů a ozvučeným kohoutem v horní části nad okny

Staroměstská radnice s orlojem

Staroměstské náměstí, Týnský chrám

Palác Kinských na Staroměstském náměstí

Karlova univerzita

Národní muzeum v horní části Václavského náměstí

Klementinum, Mariánské náměstí

Obecní dům a vlevo Prašná brána

Římskokatolická bazilika svatého Petra a Pavla v Praze na Vyšehradě Římskokatolická bazilika svatého Petra a Pavla v Praze na Vyšehradě

Zdroj: konkrétní adresa uvedena v poznámce u obrázkuhttp://commons.wikimedia.org/wiki BORECKÝ, Daniel; CHALUPA, Petr; NOVÁK, Svatopluk. Zeměpis ČR. Brno: Nová škola, 2009, ISBN