Vědecká činnost v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem v roce 2011 Ing. Martin Zeman vedoucí odboru vědy a výzkumu Krajské zdravotní, a.s. Ústí nad Labem,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
WHO – Světová aliance pro bezpečí pacientů MUDr. Alena Šteflová Kancelář WHO v ČR MZ ČR, leden 2007.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Martin Zeman, Jiří Madar, Tomáš Indra Podpora vědy a výzkumu v nemocnicích Ústeckého kraje Projekt univerzitní nemocnice Biomedicínský výzkum s podporou.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
1 Institucionální zdravotnický výzkum a perspektivy mezinárodní spolupráce Prof. MUDr. Ondřej Topolčan, CSc. Fakultní nemocnice Plzeň Senát Parlamentu.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Informační a poradenské centrum ZČU
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Dokument KAP MSK - obsah
PRACOVNÍ SKUPINA KARDIOTECH
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Úřad práce České republiky
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovační potenciál České republiky
Náměty pro činnost Národního fóra
Inspirace pro přípravu projektů do Operačního programu
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Setkání zaměstnanců FHS
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Výzkum v malých a středních firmách
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Ing. Stanislava Správková
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Technologická platforma silniční doprava
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Inovace VOV informace o projektu
Profesionalizace sociální práce v ČR
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Vědecká činnost v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem v roce 2011 Ing. Martin Zeman vedoucí odboru vědy a výzkumu Krajské zdravotní, a.s. Ústí nad Labem, 27. března 2012

Osnova 1.Přehled projektů z oblasti vědy a vzdělávání v roce Konference na podporu VaV 3.Lidské zdroje 4.Spolupracující instituce 5.Novinky a plány roku 2012

Rok 2011 – „naše“ projekty OP VK Dvě projektové žádosti do Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Lidské zdroje pro neurovědní výzkum v Královéhradeckém a Ústeckém kraji Rozvoj partnerství institucí při vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků Žádná ze žádosti nebyla přijata k financování

Rok 2011 – další projekty OP VK Dvě nové projektové žádosti do Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK), kde figurujeme jako partneři: Edukační a informační platforma onkologických center pro podporu a modernizace vzdělávání v lékařských a příbuzných medicínských oborech Inovace a modernizace vzdělávání a odborné praxe VOŠ Obě žádosti byly doporučeny k financování

Rok 2011 – další projekty OP VK Dva projekty z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK), kde figurujeme jako partneři a jsou v realizaci: Vzdělávací síť hemofilických center Vzdělávací síť iktových center

Rok 2011 – IgA MZ ČR V roce 2011 byly realizovány v KZ následující granty IGA: 1.Projekt NS /2009: Použití zobrazení difuzních tenzorů v předoperačním plánování a intraoperační neuronavigaci 2.Projekt NS9824-4/2008: Detekce klinicky němých nestabilních plátů pomocí optické koherentní tomografie u nemocných s akutními koronárními syndromy a posouzení účinnosti současné doporučené terapie na stabilizaci těchto plátů a zhodnocení rizika recidivy akutních koronárních sy 3.Projekt NT /2011: Difúzní velkobuněčný a folikulární lymfom – analýza vlivu prognostických faktorů a léčebných postupů na osud nemocných

Rok 2011 – IgA MZ ČR V roce 2011 byly podány projektové žádosti na následující granty IGA: 1.Projekt NT/13903: Zpřesnění lokalizace a možného šíření karcinomu prostaty užitím kombinace nových vyšetřovacích technik magnetické rezonance (MUDr. Marek Broul) 2.Projekt NT/13904: Změny frakční anizotropie, průměrné difuzivity a volumetrických hodnot u pacientů s normotenzním hydrocefalem (doc. MUDr. Martin Sameš, CSc.) 3.Projekt NT/13883: Korelace parametrů multimodální monitorace sekundárního poranění mozku a jeho léčby u pacientů s kraniocerebrálním poraněním a subarachnoidálním krvácením (doc. MUDr. Martin Sameš, CSc.) 4.Projekt NT/13879: Riziko hemoragické transformace ischemického ložiska při časném ošetření symptomatické hemodynamicky významné stenózy karotidy (doc. MUDr. Martin Sameš, CSc.) 5.Projekt NT/13623: Národní program hodnocení kvality péče o diabetické děti (doc. MUDr. Zdeněk Šumník, CSc., (Pediatrická klinika UK 2. LF a FN v Motole, MUDr. Jaroslav Škvor, CSc. (KZ)) Žádná ze žádosti nebyla přijata k financování

Rok 2011 – projekt příhraniční spolupráce Projekt: Podpora příhraniční spolupráce ve zdravotnictví v oblasti vzdělávání, zvyšování kvalifikace a odborné spolupráce (akronym Network II. / Netzwerk II.) Výzva: Program Cíle 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko Projekt byl schválen Monitorovacím výborem Programu Cíl 3. Lead partnerem projektu je Bildungswerk der Sachsischen Wirtschaft GmbH - Management Akademie Sachsen. Partnerem projektu na české straně je kromě KZ ještě ústecká Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední škola zdravotnická. Partnery na německé straně hranic jsou Technische Universität Dresden a Städtisches Krankenhaus Dresden Neustadt.

Rok 2011 – konference na podporu VaV 1.Druhý ročník konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích Spolu s Technologickým centrem AV ČR a ÚZS UJEP Zaměření na rámcové programy EU, priority Health, eHealth Vzniká nová tradice 2.První ročník Výroční vědecké konference Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem

3D Full HD, videokonference, přenosy Oddělení multimediálních služeb KZ, a.s. v roce 2011 zajistilo celkem 9 interaktivních přímých přenosů z operačních sálů do učeben CVDV, 3 interaktivní přenosy ve Full HD kvalitě, realizovalo připojení ke 4 odborným lékařským mezinárodním videokonferencím a podílelo se na realizaci 5 mezikontinentálních přímých přenosů ve 3D Full HD technologii (byly to vůbec první mezikontinentální přímé přenosy touto technologií na světě). Přenosy se uskutečnily z Centra robotické chirurgie, kde zdrojem signálu byl chirurgický robot daVinci S HD. Prezentace výsledků výše uvedených aktivit byla prezentována na českých i mezinárodních akcích světového významu (konference TERENA Praha, konference sdružení CESNET Praha, APRICOT / APAN – Hongkong, ITU Telecom World – Ženeva).

Rok 2011 – lidské zdroje Dva lékaři získali titul Ph.D. Řada lékařů i nelékařů pokračuje v doktorském studiu Noví lékaři i nelékaři se do studia hlásí Při konkurzech na primáře je zohledňována vědecká kompetence uchazečů nebo požadována vědecká hodnost Zvýšilo ze zapojení zdravotníků do výuky a přípravy nové fakulty UJEP

Rok 2011 – spolupracující instituce 1.Ústav zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem 2.Ústav experimentální medicíny Akademie věd ČR 3.3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze 4.Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze 5.CESNET 6.Technologické centrum Akademie věd ČR 7.MEDTEL 8.Fakulta biomedicínského inženýrství Českého vysokého učení technického v Praze 9.Lékařská fakulta v Plzni Univerzity Karlovy v Praze

Rok 2011 – spolupráce Spolupráce s partnery nám přinesla mj.: Využíváme spolupráci při statistickém zpracování biomedicínských dat (dr. Hrach, dr. Skorkovský) Významně narostlo množství zpracovatelů závěrečných kvalifikačních prací (především magisterských), kteří svá témata ladí s potřebami KZ a projekty v KZ realizují Budujeme centrum biomedicínského inženýrství Společné konference, společné projekty

Rok 2011 – shrnutí 1.Úspěšnost při získávání veřejné podpory VaV je nadále nízká 2.Rozšiřuje a prohlubuje se spolupráce s partnerskou sítí spolupracujících institucí 3.Pořádáme konference na podporu vědeckovýzkumné činnosti pracovníků KZ 4.Potýkáme se s omezením veřejné podpory pro nevýzkumné organizace

Rok novinky 1.Lékaři KZ s vědeckou hodností mohou získat 15. platovou třídu 2.Projekt Biomedicínského centra (KZ a UJEP) 3.Odbor biomedicínského inženýrství KZ 4.Vznikla Fakulta zdravotnických studií UJEP

Biomedicínské centrum Cílem projektu je vytvoření společného centra, plnícího roli vzdělávacího zařízení, výzkumné instituce a zdravotnického zařízení, zastřešujícího subjekty, sídlící v Ústeckém kraji a zabývající se biomedicínským výzkumem, vysokoškolským vzděláváním a špičkovou zdravotní péčí. Biomedicínské centrum se má stát partnerem renomovaných univerzitních a vědeckovýzkumných institucí tuzemských i zahraničních, schopným řešit vědeckovýzkumné úkoly na základě získaných výzkumných grantů, klinických studií, z dalších veřejných prostředků i na komerčním principu.

Biomedicínské centrum V první etapě bude Biomedicínské centrum zejména zpřístupňovat, propagovat, podporovat a spoluorganizovat odborné aktivity na poli vědy a výzkumu Krajské zdravotní, a.s., Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a jejich partnerských institucí.

Služby pro vědu a výzkum V KZ si klademe za cíl především maximálně rozšířit servis pro vědecky pracující zdravotníky. Příprava a monitoring projektů, vyhledávání finančních zdrojů Podpora publikační a kongresové činnosti Servis matematiků, bioinženýrů, informačních profesionálů, ekonomů, projektových manažerů, PR a organizačních pracovníků

Rok 2012 – konference na podporu VaV 1.Třetí ročník konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích Spolu s Technologickým centrem AV ČR a ÚZS UJEP Zaměření na rámcové programy EU, priority Health, eHealth 2.Druhý ročník Výroční vědecké konference Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem

Rok plány 1.Znovupodávání projektů na budování infrastruktury univerzitní nemocnice, příprava nových projektů 2.Nová výzva IgA MZ ČR – předpoklad květen Hledání cest k získání maximální veřejné podpory na vědu a výzkum 4.Internetové stránky konferencí, sborníky 5.Vědecký časopis KZ 6.Zvýšení motivace k vědeckovýzkumné činnosti zaměstnanců KZ 7.Společná pracoviště se spolupracujícími institucemi v MNUL 8.Prohloubení spolupráce s FZS UJEP a dalšími partnery

Těšíme se na další spolupráci s Vámi v roce 2012