Přírodní rezervace na Slovácku Lovecká Alexandra 9.A2015/2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní park Podyjí.
Advertisements

Chráněná krajinná oblast Poodří
U rybníka … U rybníků žije velké množství zajímavých zvířat a roste mnoho zajímavých rostlin.
Přírodní rezervace na území Ostravy
Národní park Podyjí Zdroje: Internet Wikipedie
Zemědělská krajina a ptáci Mgr. Petr Šaj, Správa CHKO Jeseníky
Ochrana přírody ..
Národní parky České republiky
Nadřád: Létaví (Neognathae)
Vysokohorská louka.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_411.
CHKO Křivoklátsko Darin Jandová Klára Bergmannová.
Obratlovci travních společenstev
Rostliny rybníka a jeho okolí 2
Chráněné krajinné oblasti v ČR
David Bedlička Lesnická střední škola U krmelce Plzeň Uvádí prezentaci.
Ohrožené druhy rostlin
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI619 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Jestřebské slatiny Pavel Brych.
Mikulcová Klára Staňková Jitka
Autor modulu: Ing. Radim Církva
Česká republika: CHKO Hospodářský zeměpis
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Hmyz s proměnou dokonalou
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Přírodní rezervace Nový rybník
Olomoucký kraj přírodní poměry
VODNÍ EKOSYSTÉMY V ČR přirozené: umělé: se stojatou vodou:
LOUKA. vlhkost stanoviště způsob obhospodařování člověkem trávy: vzhled a druhová skladba.
Chráněné rostliny.
Poodří Chráněná oblast.
Moravskoslezské Beskydy
EKOSYSTÉM RYBNÍK, POTOK, ŘEKA - poznávačka
Hmyz s proměnou dokonalou
CHKO Bílé Karpaty.
Rybník Řežabinec. Na území národní přírodní rezervace Řežabinec a Řežabinecké tůně je na ploše 110,7 ha chráněn rozsáhlý komplex vodních, bažinných a.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_ Národní park Šumava TÉMATICKÝ.
Ochrana přírody a krajiny v ČR: obecná a zvláštní ochrana organismů Mgr. Libuše VODOVÁ, Ph.D. Katedra biologie, PdF MU, Poříčí 7, , Brno Materiál.
Rákos má podzemní až 4 m dlouhé oddenky, z nichž vyrůstají silná vzpřímená stébla s až 50 cm dlouhými listy. Rákos obecný je velmi statná vytrvalá.
Význam KRNAPu ● Krkonoše hrály velmi významnou roli při zalednění Evropy při poslední době ledové. Právě o masiv Krkonoš se zastavil severský ledovec a.
CHKO Pálava Umístění: Jihomoravský kraj Rozloha: 83 km 2 Založeno: 19. března 1976.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_22_PRVOUKA.
Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35.
Příroda v okolí Velkého Meziříčí Zpracovala: Lenka Kohoutová.
- měly by být vyhlašovány primárně pro ochranu menších území, v nichž jde o ochranu vzácného a regionálně významného stanoviště (např. rašeliniště), případně.
Chráněná krajinná oblast POODŘÍ. Poslání chráněné krajinné oblasti uchování a obnova krajiny vhodným využíváním. zachování přirozených druhů rostlin,
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
PŘÍRODNÍ REZERVACE NA ÚZEMÍ SLOVÁCKA
OCHRANA PŘÍRODY I..
Rozloha: 83km2 Založeno: 19. března 1976
Chráněné rostliny na Slovácku
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY V ČR Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Procházková Datum: 15.
Chráněná krajinná oblast
CHKO BÍLÉ KARPATY.
Přírodní, rekreační oblasti na Slovácku
Strážnické pomoraví.
Chráněné rostliny na Slovácku
Poznávání obojživelníků
CHŘIBY.
Bílé Karpaty – Velká Javořina
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_12_Ekosystém_řeka
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
MOKŘADNÍ PTÁCI.
Meandry řeky Moravy Nikola Rachunková 9.A.
Chráněné rostliny na Slovácku
Chránění živočichové na Slovácku
Čertoryje Marek Galuška 9.A.
Poznávačka živočichové a rostliny vod
Transkript prezentace:

Přírodní rezervace na Slovácku Lovecká Alexandra 9.A2015/2016

Javořina národní přírodní rezervace národní přírodní rezervace je tvořena lesy pralesovitého charakteru je tvořena lesy pralesovitého charakteru území pokrývají květnaté bučiny území pokrývají květnaté bučiny v létě tu kvete mléčnivec alpský, měsíčnice vytrvalá a zvonek širokolistý v létě tu kvete mléčnivec alpský, měsíčnice vytrvalá a zvonek širokolistý v lesích hnízdí strakapoud bělohřbetý, lejsek malý a rehek zahradní v lesích hnízdí strakapoud bělohřbetý, lejsek malý a rehek zahradní vyskytuje se zde i plž modranka karpatská, která je karpatským endemitem vyskytuje se zde i plž modranka karpatská, která je karpatským endemitem

Mléčnivec alpský Lejsek malý Modra n ka karpatská Rehek zahradní

Čertoryje nejrozsáhlejší komplex květnatých bělokarpatských luk nejrozsáhlejší komplex květnatých bělokarpatských luk vyskytuje se zde velký počet vzácných rostlin a živočichů, např. tořič čmelákovitý, lilie cibulkonosná, chrpa chlumní a stařeček stinný vyskytuje se zde velký počet vzácných rostlin a živočichů, např. tořič čmelákovitý, lilie cibulkonosná, chrpa chlumní a stařeček stinný rezervace je také významným hnízdištěm ptáků, např. ťuhýka šedého, ťuhýka obecného, strnada lučního, bramborníčka černohlavého a chřástala polního rezervace je také významným hnízdištěm ptáků, např. ťuhýka šedého, ťuhýka obecného, strnada lučního, bramborníčka černohlavého a chřástala polního žije zde i mnoho vzácných druhů motýlů, např. perleťovec dvouřadý a kopřivový, pestrokřídlec podražcový žije zde i mnoho vzácných druhů motýlů, např. perleťovec dvouřadý a kopřivový, pestrokřídlec podražcový

Tořič čmalákovitý Lilie cibulkonosná Bramborníček černohlavý Perleťovec dvouřadý

Machová území květnatých luk, močálů a lemů území květnatých luk, močálů a lemů rostou zde nejen různé plané orchideje, jako vstavač mužský a pětiprstka žežulník, ale i kosatec sibiřský a hvozdík pyšný rostou zde nejen různé plané orchideje, jako vstavač mužský a pětiprstka žežulník, ale i kosatec sibiřský a hvozdík pyšný vyskytují se zde vzácní motýli perleťovec dvouřadý, ohniváček černočarý a žluťásek barvoměnný vyskytují se zde vzácní motýli perleťovec dvouřadý, ohniváček černočarý a žluťásek barvoměnný

Kosatec sibiřský Ohniváček černočarý Hvozdík pyšný Pětiprstka žežulník

Kanada nachází se v Dolnomoravském úvalu nachází se v Dolnomoravském úvalu chrání slepé rameno řeky Moravy s bohatým výskytem ohrožené vodní a mokřadní flóry a fauny chrání slepé rameno řeky Moravy s bohatým výskytem ohrožené vodní a mokřadní flóry a fauny v tůni se nachází vzácná kotvice plovoucí, leknín bílý, stulík žlutý v tůni se nachází vzácná kotvice plovoucí, leknín bílý, stulík žlutý na březích a mělčinách roste kosatec žlutý, žabník jitrocelový, zevar vzpřímený na březích a mělčinách roste kosatec žlutý, žabník jitrocelový, zevar vzpřímený jde o významnou lokalitu hmyzu, obojživelníků, rub a ptáků jde o významnou lokalitu hmyzu, obojživelníků, rub a ptáků vyskytuje se zde rosnička zelená, skokan zelený, ropucha obecná, užovka obojková vyskytuje se zde rosnička zelená, skokan zelený, ropucha obecná, užovka obojková ze zajímavých druhů motýlů se zde vyskytuje stužkonoska olšová, stužkonoska vrbová, stužkonoska modrá a černopružka topolová ze zajímavých druhů motýlů se zde vyskytuje stužkonoska olšová, stužkonoska vrbová, stužkonoska modrá a černopružka topolová

Kotvice plovoucí Zevar vzpřímený Stulík žlutý Stužkonoska olšová Žabník jitocelový

Porážky leží v Podhůří Bílých Karpat leží v Podhůří Bílých Karpat hlavním důvodem ochrany je výskyt všivce statného, desítky druhů orchidejí a hořce hořepníku hlavním důvodem ochrany je výskyt všivce statného, desítky druhů orchidejí a hořce hořepníku je prokázán výskyt bramboříčka hnědého, křepelky polní, strnada lučního a chřástala polního je prokázán výskyt bramboříčka hnědého, křepelky polní, strnada lučního a chřástala polního z ohrožených druhů motýlů se zde vyskytuje jasoň dymnivkový, bělopásek topolový, modrásek modrolesklý z ohrožených druhů motýlů se zde vyskytuje jasoň dymnivkový, bělopásek topolový, modrásek modrolesklý

Hořec hořepníku Všivec statný Chřástal polní Bramboříček hnědý

Děkuji za pozornost Zdroje: