Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Advertisements

Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Tvorba strategií SCLLD Lipno Mgr. Michal Jarolímek.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Ljubomir Džingozov Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Kolová.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzev
Aplikace Monitorovací systém
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces Praha, 26. července 2017.
Seminář pro žadatele/příjemce
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
CERA - proces příjmu a hodnocení žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Aplikace Monitorovací systém
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Aplikace Monitorovací systém
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Schvalovací proces a nejčastější chyby v žádostech o podporu
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016

Název kapitoly Název podkapitoly Text Obsah : Fáze schvalovacího procesu Hodnoticí komise – 2. kroky věcného hodnocení Způsob oznámení výsledků procesu schvalování žadateli 2

Název kapitoly Název podkapitoly Text Fáze schvalování projektů Procesem schvalování se rozumí proces od ukončení výzvy k předkládání žádostí o podporu po vydání právního aktu o poskytnutí/převodu podpory. Konkrétní fáze procesu schvalování jsou vždy uvedeny ve výzvě. V případě kolové výzvy je proces schvalování ukončen přibližně za 7 měsíců od data ukončení lhůty pro přijetí žádosti o podporu v IS KP14+. 3

Název kapitoly Název podkapitoly Text Fáze schvalování projektů Fáze procesu schvalování vč. dílčích lhůt 4 právní akt o poskytnutí/převodu podpory 40 PD Řídicí orgán + kompletace dokumentace k právnímu aktu 15 PD hodnoticí komise - věcné hodnocení (2 kroky) 60 PD interní hodnotitelé - kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí 20 PD

Název kapitoly Název podkapitoly Text Příloha č. 2 Hodnoticí kritéria - fáze procesu schvalování: Kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí Věcné hodnocení 3 typy hodnoticích kritérií: - vylučovací, hodnotící, kombinovaná 5 Fáze schvalování projektů

Název kapitoly Název podkapitoly Text Vylučovací kritéria: při nesplnění kritéria je žádost o podporu vyloučena - hodnotí se ANO/NE Hodnoticí kritéria: přiděluje se bodové hodnocení Kombinovaná kritéria: přiděluje se bodové hodnocení, při nesplnění minimální hranice bodů je žádost o podporu vyloučena ze schvalovacího procesu 6 Fáze schvalování projektů

Název kapitoly Název podkapitoly Text Fáze schvalování projektů Nesplnění opravitelného kritéria: Žadatel vyzván právě jednou k doplnění prostřednictvím IS KP14+. Lhůta na doplnění je 10 pracovních dnů od data doručení výzvy. Pokud žadatel nereaguje na výzvu k doplnění nebo nedoplní chybějící informace/podklady, pak je žádost o podporu vyřazena z procesu schvalování. 9

Název kapitoly Název podkapitoly Text 11 Věcné hodnocení bude zajištěno hodnoticí komisí tvořenou tuzemskými hodnotiteli. Hodnoticí komise provádí hodnocení do hodnoticí tabulky, ve které hodnotí jednotlivá kritéria a pro každé hodnocení uvádí komentář/zdůvodnění. Věcné hodnocení je rozděleno do dvou kroků. Věcné hodnocení

Název kapitoly Název podkapitoly Text 11 V 1. kroku věcného hodnocení hodnotí členové hodnoticí komise zároveň všechny žádosti o podporu předložené jedním žadatelem v rámci dvojice komplementárních výzev, tzn.: ESF pro VŠ a ERDF pro VŠ Věcné hodnocení – 1. krok

Název kapitoly Název podkapitoly Text 11 Hodnoticí komise posuzuje nejprve žádosti o podporu předložené v rámci výzev podporovaných z ESF, následně posuzuje žádosti o podporu předložené v rámci výzev podporovaných z ERDF, a to zejména s ohledem na jejich potřebnost s ohledem na vazby na žádosti v ESF výzvách, případně vazby na ESF aktivity minulého programového období. Není možné doporučit k financování žádost o podporu v ERDF výzvě bez jasné konkrétní vazby na aktivity ESF. Věcné hodnocení – 1. krok

Název kapitoly Název podkapitoly Text Věcné hodnocení – 1. krok 12 Max. výše bodů, která může být žádosti o podporu udělena, je 100 bodů. Na základě výsledků 1. kroku věcného hodnocení hodnoticí komise stanoví, zda projekt ne/doporučuje k postupu do dalšího kroku věcného hodnocení:

Název kapitoly Název podkapitoly Text 13 ANO – pokud projekt získá 65 a více bodů a zároveň splní min. bodovou hranici všech kombinovaných kritérií a zároveň splní všechna vylučovací kritéria; žádost postupuje do další fáze procesu schvalování. Konkrétní výhrady hodnoticí komise musí být splněny před vydáním PA pro každý projekt postupující do 2. kroku hodnocení. Věcné hodnocení – 1. krok

Název kapitoly Název podkapitoly Text 13 NE – pokud projekt získá méně než 65 bodů a/nebo nesplní min. bodovou hranici min. jednoho z kombinovaných kritérií a/nebo nesplní min. jedno vylučovací kritérium. Žádost o podporu je z dalšího procesu schvalování vyloučena. Věcné hodnocení – 1. krok

Název kapitoly Název podkapitoly Text Věcné hodnocení – 2. krok 14 V 2. kroku věcného hodnocení hodnotí společně členové hodnoticích komisí všech čtyř výzev, a to vždy žádosti o podporu předložené jedním žadatelem v rámci všech čtyř výzev. Cílem hodnocení v 2. kroku je zejména soulad všech žádostí o podporu jednoho žadatele, tzn. soulad výhrad hodnoticí komise vůči žádostem o podporu, které mají mezi sebou vazbu (např. pořízení infrastruktury vázané na vzdělávací/výzkumné aktivity). Hodnoticí komise za tímto účelem navrhuje výhrady.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Věcné hodnocení – 2. krok 14 Součástí hodnocení v 2. kroku hodnocení je proveditelnost žádosti o podporu, tzn. hodnoticí komise může doporučit k financování pouze takové žádosti o podporu, u nichž je zajištěna proveditelnost, tzn., jsou splněny následující podmínky:

Název kapitoly Název podkapitoly Text Věcné hodnocení – 2. krok 14 ERDF žádost může být doporučena k financování pouze v případě, že je zároveň doporučena k financování komplementární ESF žádost o podporu. ERDF žádost, jejíž proveditelnost je přímo vázána na doporučení jiné ERDF žádosti o podporu, může být doporučena k financování pouze za předpokladu, že je doporučena i druhá ERDF žádost.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Věcné hodnocení – 2. krok 14 ESF žádost o podporu, která je zcela podmíněna nedoporučenou ERDF žádostí o podporu, nemůže být doporučena k financování. Z ESF žádosti o podporu zčásti podmíněné nedoporučenou ERDF žádostí o podporu, může být doporučena k financování pouze část nevyžadující realizaci ERDF žádosti o podporu a zároveň za předpokladu, že je tato část ESF žádosti samostatně proveditelná, efektivní a hospodárná.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Věcné hodnocení – 2. krok 15 Na základě výsledků 2. kroku věcného hodnocení hodnoticí komise stanoví, zda projekt ne/doporučuje k financování: ANO – pokud projekt splní vylučovací kritérium. Žádost o podporu je doporučena k financování; NE – pokud projekt nesplní vylučovací kritérium. Žádost o podporu je vyřazena z dalšího procesu schvalování.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Věcné hodnocení – 2. krok 17 Seznam ne/doporučených žádostí o podporu podepisuje náměstek/náměstkyně pro řízení sekce operačních programů MŠMT. Po procesu výběru projektů u žádostí doporučených s výhradou probíhá v relevantních případech proces negociace, při němž je ze strany žadatele upravena žádost o podporu v souladu s podmínkami hodnoticí komise a následně je doplněná/upravená žádost o podporu zaslána na ŘO.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Výsledek 2. kroku věcného hodnocení : 17 1) Seznam žádostí o podporu doporučených k financování, seřazených dle bodového hodnocení a s vyznačením disponibilní alokace pro každou ze čtyř výzev 2) Seznam projektů doporučených s výhradou, společně se seznamem konkrétních výhrad hodnoticí komise ke každé žádosti o podporu doporučené s výhradou (tj. závazných podmínek/úprav žádosti o podporu, které musí být žadatelem splněny před vydáním právního aktu). 3) Seznam žádostí o podporu nedoporučených k financování na základě 2. kroku věcného hodnocení.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Způsob oznámení výsledků procesu schvalování žadateli 18 O výsledku výběru projektů bude žadatel informován změnou stavu projektu v IS KP14+ a interní depeší. Úspěšní žadatelé jsou ŘO OP VVV osloveni prostřednictvím interní depeše s žádostí o doložení dokumentace potřebné pro vydání právního aktu o poskytnutí podpory.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Děkujeme za pozornost