Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Environmentální výchova pro základní školu
Advertisements

Šablony geologie 22. Vznik a stavba země
GEOGRAFIE KRAJINNÁ SFÉRA
Narušování souvislostí v biosféře  S vývojem společnosti souvisí rozvoj energetiky, průmyslu a dopravy,  chemizace a mechanizace zemědělství i lesního.
Krajina, krajinné složky
1.1 Vznik a vývoj života Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Přírodopis Autor: Mgr. Petra.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.31 –JAK VZNIKL SVĚT– pracovní list
Krajina a životní prostředí
Využití ICT ve výuce přírodovědy
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Krajina a krajinná sféra
ZEMĚ výjimečná? ...nebo jen jedna z mnoha?.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Složky krajiny a životní prostředí
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_438.
Průřezová témata.
prof. RNDr. Rudolf Brázdil, DrSc. Mgr. Zdeněk Máčka, Ph.D.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Výuka jaderné chemie a chemie f-prvků na středních školách Ing. Petr Distler 4. října 2013, Tábor, Veletrh nápadů učitelů chemie Přírodovědecká fakulta,
SKUPENSTVÍ LÁTKY Mgr. Kamil Kučera. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
Živelné pohromy Marie Konrádová, 5.A..
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
S OCIÁLNÍ PSYCHOLOGIE Mgr. Vladimír Velešík. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_1.SV.18.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Základní ekologické pojmy. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Umělecký styl On-line diskuse k virtuální hospitaci – Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové Vyučující: Mgr. Lenka Krejsová.
K RAJINNÁ SFÉRA. obsah krajina krajinná sféra příroda přírodní krajinná sféra litosféra pedosféra hydrosféra atmosféra biosféra kontrolní otázky.
Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
Příklady na zákon lomu Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Výpočty ve statistice – test k procvičení
Konstrukce lichoběžníku
Náš svět Tematická oblast
Člověk a vývoj civilizace
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Diagramy - opakování Tematická oblast
Přírodovědný seminář – chemie 9. ročník
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Člověk Tematická oblast
Déjà - vu Tematická oblast
Konstrukce trojúhelníku II
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
Úroky - samostatná práce
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_32_ ZEMĚ.
Člověk tohoto století Tematická oblast
Absolutní a relativní četnost
LITOSFÉRA Stavba zemského povrchu
Základní systém a dělení barev
Konstrukce trojúhelníku I
Statistika - opakovací test k procvičení
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
Název školy: Základní škola T. G
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Geografie Krajinná sféra
Životní zájmy Tematická oblast
Život – pohledy na přírodu
Stavba Země Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s pojmem krajinná sféra a se stavbou zemského tělesa.
Litosféra ZEMĚPIS – DĚJEPIS
Složitější příklady na zákon lomu
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY 2018/19 Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
1.1 Vznik a vývoj života Co je to život?
Transkript prezentace:

Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy a mediálními sítěmi. Datum vytvoření Ročník 4. ročník osmiletého gymnázia Stručný obsah Zázrak ve vesmíru - Země, Způsob využití Postupně procházíme listy prezentace až na stranu 6. Žáci samostatně odpovídají. Správnost odpovědí zhodnotí vyučující. Potom žáci přistoupí k praktické části výuky. Autor Petr Faron Kód VY_32_INOVACE_38_EFAR09

Zrození Země Vytvoř si představu o fázích zrodu naší planety: 1)Žhavé plyny 2)Vytváření zemského jádra 3)Vznik zemské kůry – sopečná činnost 4)Utváření atmosféry a přítomnost vody na zemi 5)Pohyby zemských desek, utváření kontinentů a oceánů Učitel žáky motivuje například ukázkami obrazového materiálu, dokumenty podle vlastního výběru, provázenými vysvětlujícími komentáři, vede s žáky dialog – žáci přispívají vlastními vědomostmi a poznatky k tématu. Výstupem je samostatná výtvarná práce vybraného námětu.

Život Země Vytvoř výtvarnou představu o výskytu živého organismu na Zemi, o jeho vývoji přes nespočetné množství forem, v neustálé snaze přizpůsobovat se změnám a přežít jak ve vodě, na souši tak i ve vzduchu. Učitel žáky motivuje například ukázkami obrazového materiálu, dokumenty podle vlastního výběru, provázenými vysvětlujícími komentáři, vede s žáky dialog – žáci přispívají vlastními vědomostmi a poznatky k tématu. Výstupem je samostatná výtvarná práce vybraného námětu.

Vztah člověka k rodné planetě Popiš způsoby vlivu lidské činnosti na přírodu. Urči, které ovlivňují přírodu pozitivně a ty které mají negativní dopad. Najdi nejvýznamnější jevy a charakterizuj je způsobem oslavujícím, polemizujícím či kritizujícím. Příklady hledej například ve vztahu příroda – architektura a projekty civilizace, vývoj technologií, životní potřeby a životní styl, konflikty mezi národy. Učitel žáky motivuje například ukázkami obrazového materiálu, dokumenty podle vlastního výběru, provázenými vysvětlujícími komentáři, vede s žáky dialog – žáci přispívají vlastními vědomostmi a poznatky k tématu. Výstupem je samostatná výtvarná práce vybraného námětu.

Osídlování jiné planety lidmi Vytvoř si vlastní výtvarnou představu možné reality. Sděl svoji úvahu o možných příčinách takových alternativních řešení. Vyhledej již dnes navržené a některé i realizované projekty Učitel žáky motivuje například ukázkami obrazového materiálu, dokumenty podle vlastního výběru, provázenými vysvětlujícími komentáři, vede s žáky dialog – žáci přispívají vlastními vědomostmi a poznatky k tématu. Výstupem je samostatná výtvarná práce vybraného námětu.

Poselství ze Země mimozemským civilizacím Vytvoř vlastní návrh takového poselství. Učitel žáky motivuje například ukázkami obrazového materiálu, dokumenty podle vlastního výběru, provázenými vysvětlujícími komentáři, vede s žáky dialog – žáci přispívají vlastními vědomostmi a poznatky k tématu.