BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE REGIONTOUR Brno - 15. ledna 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Program Mrkvička vzdělávací a informační podpora Celostátní síť mateřských škol vznikla v roce 2007.
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Registr klinických laboratoří Seminář pro registrované laboratoře Lékařský dům, Praha 5. dubna 2007 Bilyk I., Sedláková J.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
2. setkání pracovní skupiny projektu Destinační management turistických lokalit Hranicko a Dolina Małej Panwi Michaela Randáčková Hranická rozvojová agentura,
Turistická informační centra - první krok na vašich cestách
Financování sociálních služeb pro města a obce
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro studenty a odborníky v cestovním ruchu 26. dubna 2016.
Asociace turistických informačních středisek České republiky - A.T.I.S. ČR NIRES - Národní informační a rezervační systém turistiky Ministerstva.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.
OD STANDARDIZACE SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR K JEDNOTNÉ KLASIFIKACI TIC A ČSKS.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Poznejte regiony České republiky 2015, Praha, 25. března 2015.
Novinky portálu Kudy z nudy Aktivní dovolená:
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Praktické zkušenosti z Českého systému kvality služeb Specializované pracoviště ČSKS Výroční konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Šachy do škol 2016/17.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
PROJEKT "START" - speciální nabídka pro podnikatele
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
20 let
Terapie pachatelů domácího násilí
turistická oblast v srdci Čech
CCRJM Certifikace DMO TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM MĚSTA BRNA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Sociální práce TEĎ a TADY II
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Aktuální informace o činnosti CCRJM
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
I. Setkání se starosty obcí
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
GO a REGIONTOUR 2019 Veletrhy cestovního ruchu
Transkript prezentace:

BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE REGIONTOUR Brno ledna 2015

Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti se svými kolegy, např. při členských fórech, vzdělávat se v potřebných tématech, podívat se na turistické možnosti v jiných částech země, jak se služby TIC dělají jinde, mít více potřebných informací, mít více zdrojů na činnost - v krajích, která TIC podporují být informačním centrem s certifikovanými (ověřenými) službami poskytovanými v předepsaném rozsahu využívat všech možností, které asociace nabízí a mít možnost ovlivňovat její činnost ku prospěchu informačních center TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno

metodickou pomoc při zřizování a vedení turistického informačního centra odborná školení a další vzdělávání členů; ve 14 krajích ČR se od roku 2009 každoročně pro členy asociace organizují bezplatné vzdělávací semináře s aktuálními tématy (komunikace s klienty, sociální sítě, zážitkové průvodcovské služby apod.) odborné zájezdy možnost výměny propagačních materiálů a zkušeností s ostatními TIC možnost podílet se na formování jednotného systému poskytování turistických informací na území České republiky Asociace nabízí infocentrům, svým členům: Odborné zájezdy: Když jsou, tak to stojí za to TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno

prezentace asociace a kontaktů na členy na veletrzích Regiontour v Brně a Holiday World Praze prostor stávající webové prezentace k získávání potřebných kontaktů a oborových informací V rovině propagace a prezentace se jedná o: zveřejňování informací a kontaktů o TIC na internetových stránkách a v elektronickém “Zpravodaji“ asociace zveřejňování kontaktů a informací o TIC v tiskovinách - vlastní Adresář členů a čekatelů A.T.I.C. ČR a další propagace v mapách, průvodcích, atlasech dle dohody s vydavateli - např. Kartografie Praha, Shocart), propagaci asociace a novinek TIC v odborných časopisech: zveřejňování adresáře členů v TIM, články o aktivitách členů v C.O.T. Business, Kam po Česku apod. vydávání Zpravodaje, v nichž mohou členové prezentovat své aktivity TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno

Asociace zabezpečuje certifikaci TIC: Cena za certifikaci dle Jednotné klasifikace TIC v ČR je již zahrnuta v ročním členském příspěvku A.T.I.C. ČR Členové svým členstvím v asociaci: umožňují a napomáhají existenci a fungování A.T.I.C. ČR. Ta prosazuje aktivity prospěšné pro činnost turistických informačních center v podobě potřebných zákonných úprav, - vstupuje do jednání s kraji o dotacích pro TIC, - vyjednává o aktualizaci katalogu prací a profesí, - prezentuje turistická informační centra v obecné i konkrétní rovině - a celou svojí činností pomáhá k zakotvení jejich role ve společnosti. TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno

V roce 2014 asociace vydala pro své členy do jejich TIC návštěvní knihu a stojánky na jmenovky. Pro prezentaci byly vydány turistické známky, turistické vizitky a veselé pohlednice, tzv. pidifrky, papírové sáčky na pohlednice a drobné suvenýry. K prezentaci TIC přispěla konference v Ostravě, soutěž o nejoblíbenější IC 2014, články v časopisech (C.O.T. business, TIM, Kam po Česku, apod.), účast na veletrzích a další aktivity. TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno

Zavedení standardu služby TIC, definování požadavků na činnost vedlo až k Jednotné klasifikaci TIC platné pro celou Českou republiku Společná prezentace a propagace - Adresář TIC, web, film, prezentace v odborných časopisech, spolupráce s VLP, el. bulletin - Zpravodaj ATIC Jednotná image, vizuální styl, stojánky na vizitky, návštěvní knihy, turistické známky a vizitky Spolupráce se státními institucemi (MMR a CzechTourism) - kolegium České republiky, připomínkování koncepcí cestovního ruchu, Český systém kvality služeb Spolupráce s profesními svazy - AHR, Kempy ČR, Asociace vleků a lanovek Vzdělávání pracovníků TIC Katalog prací, kvalifikace pracovníka TIC Prostor pro setkávání a konzultace - členská fóra Výběr z činnosti ATIC ČR v uplynulých cca 5 letech TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno

TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno

TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno Průběh JK TIC ČR Zahájení: duben 2013 Již 4 měsíce po spuštění bylo do certifikace přihlášeno více než 250 TIC a jejich poboček. V první červnové vlně, : 75 certifikovaných TIC, neprošlo 6 subjektů. Druhá zářijová vlna, : 127 certifikovaných TIC, neprošlo 21 subjektů. Třetí listopadová vlna, : 93 certifikovaných TIC, neprošlo 7 subjektů. Čtvrtá prosincová vlna: : 15 certifikovaných TIC. Ve výsledku byl v roce 2013 schválen certifikát Jednotné klasifikace TIC v ČR 310 TIC a jejich pobočkám, což je více než polovina počtu všech TIC v České republice. Certifikovaná členská TIC 231 a nečlenská V první únorové vlně, : 14 (9xC a 5xB) certifikovaných TIC. Druhá květnová vlna, : 12(1xA, 6xB a5xC) certifikovaných TIC, a 11 TIC pr. kontrola. Třetí červnová vlna, : 3 (2xB, 1xC) certifikovaných TIC a 49 TIC průběžná kontrola. Čtvrtá zářijová vlna: : 7 (4xB, 3xC) certifikovaných TIC a 172 TIC průběžná kontrola a neprošla 4 TIC. Ve výsledku byl v roce 2014 schválen certifikát Jednotné klasifikace TIC v ČR 335 TIC a jejich pobočkám, což je více než polovina počtu všech TIC v České republice. Certifikovaná členská TIC 242 a nečlenská 93.

TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno ČESKÝ SYSTÉM KVALITY SLUŽEB A JK TIC Jednotná klasifikace turistických informačních center (JK TIC) je podmínkou pro získání I. stupně značky kvality Q v Českém systému kvality služeb.  136 vyškolených TIC  38 certifikovaných TIC JK TIC = II. stupeň značky kvality Q. Služby A.T.I.C. ČR jsou certifikovány dle ISO 9001:2008. V souladu s německým systémem Service Qualität Deutschland (SQD), který již více než deset let přispívá k rozvoji kvality služeb v Německu, je certifikace dle ISO normy adekvátní nejvyššímu 3. stupni značky kvality.

Členská fóra - letem světem TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno

Turistické informační centrum, první krok na vašich cestách Roční členský poplatek: 4.000,- Kč Roční certifikační poplatek (2.500,- Kč) je zahrnut v ceně ročního členského poplatku, členové jej nehradí. Motto: Jak se stát členem: 1)Poslat vyplněnou, podepsanou, orazítkovanou originál přihlášku na sekretariát A.T.I.C. ČR. 2)Přihlásit se k certifikaci Jednotné klasifikace TIC na webu 3)Na základě faktur uhradit členský poplatek. 4)Stát se certifikovaným turistickým informačním centrem - zisk certifikátu a známky certifikovaného TIC, označení TIC certifikační samolepkou. 5)Být schválen radou ATIC ČR za člena - zisk členského listu, označení TIC logotypem asociace Kontakt: A.T.I.C. ČR, Tyršova 32, Polička Kontaktní osoba: Mgr. Jan Matouš, tel.: Kontakt: A.T.I.C. ČR, Tyršova 32, Polička Kontaktní osoba: Mgr. Jan Matouš, tel.: TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno

TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA MĚST A OBCÍ První krok na vašich cestách - 15.ledna 2015 Regiontour Brno D ĚKUJI ZA POZORNOST P AVEL H LAVÁČ, PREZIDENT A.T.I.C. ČR T YRŠOVA P OLIČKA T EL.: E- MAIL : POLABI. COM WWW. ATICCR. CZ