FAMILY = RODINA. pes kočka sestra bratr maminka dcera tatínek syn.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Mgr. Silvie Reitharová
Advertisements

Seznamování se s angl. jazykem – slovní zásoba – moje rodina
OSOBNÍ ZÁJMENA A SLOVESO BÝT VE VĚTÁCH V PŘÍTOMNÉM ČASE
ZÁJMENA- osobní, přivlastňovací a předmětová
Zájmena (osobní) I have got / We have got Angličtina 7. ročník
Zájmena přivlastňovací
Rod podstatných jmen.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_01
PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
MY FAMILY (slovní zásoba) THIS x THAT, ZÁJMENA
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_03 Název materiálu: Zájmena Tematická oblast: Angličtina 1. ročník – strojírenské obory Anotace: Zájmena.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ1G Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Zájmena.
Elektronická učebnice – l
Co tohle znamená? What does this mean?. Všichni ví kdo jsem. Everyone knows who I am.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_09 
Procvičování učiva anglického jazyka 1.pololetí Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_02
VY_32_INOVACE_STR_04 Possessive adjectives Mgr. Jana Stránská.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_18
Časování slovesa BÝT (to be)
Křížovka – příbuzenské vztahy
Líbit se In the following sentences, translate the English in parentheses into Czech, using the correct form of líbit se. Vzor: Jak (do you like) ta kniha?
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:1.-4.
Tázací zájmena (6.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-1.PT-06-Rodina a přátelé Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
MY FAMILY Učivo anglického jazyka pro 3. ročník základní školy.
Osobní, předmětná, přivlastňovací
FAMILY #1 Who is this / that? Who is it? Angličtina 7. ročník
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INTRODUCTION Použité obrázky a foto:
IF / FUTURE TIME CLAUSES. 1)I´ll wait here. You´ll get back. (until) 2)Give me a ring. You´ll hear some news. (when) 3)The TV programme will end. I´ll.
My family NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_ Jazyk anglický TEMA: My family ČÍSLO.
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_05_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Zájmena Anotace:Tato.
Anotace Vazba “BE SUPPOSED TO” Vysvětlení použití této vazby na příkladech Věty na procvičení.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_22_INOVACE_9 Jméno autora: Irena Moučková Název práce:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_3C_20_Pronouns.
ANOTACE: Anotace: Didaktický učební materiál je určen žákům středních škol k zopakování učiva. Prezentace se skládá ze cvičení určených k upevnění materiálu.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová Osobní zájmena Singular (jednotné číslo) Plural (množné číslo)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ K 05 Přivlastňovací zájmena – 5. tř.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11 _Moje rodina TÉMA:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ To be - otázka Název sady: Project 1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ My family.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová Long form I am you are he is she is it is we are you are they.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Čeština: 2. lekce Czech language: 2nd lesson
Autor: Mgr. Renata Václavíčková
Where? 1) An adverb of place: Doma, tady, tam, vepředu, vzadu, nalevo, napravo, nahoře, dole, uprostřed … 2) A preposition + a noun in locative: V Praze,
Výukový materiál VY_22_INOVACE_10_ Warming up – langage game
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Název školy: Autor: Mgr. Věra Tománková
Listening 1 vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
RODINA Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost
Verbs + prepositions, adjectives + prepositions
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
FAMILY.
Čeština: 2. lekce Czech language: 2nd lesson
ANGLICKÝ JAZYK ČLOVĚČE, NEZLOB SE !
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Do you want to be a Millionaire?
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Exercise 1.
AKUZATIV OF LIVING CREATURES MALE ALIVE
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marcela Götzová Číslo
VY_32_INOVACE_Spo_II_03 Words: Family
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Translation 03/02 Žiješ se svou rodinou? Do you live with your family?
Translation 01/02 Tohle je Nicki. This is Nicki.
Transkript prezentace:

FAMILY = RODINA

pes kočka

sestra bratr

maminka dcera tatínek syn

Kolik ti je (let)? (How old are you)? Je mi ….33. (I´m 33.)

……48 let …………..4 roky ………….50 let ………….13 let je jí je mu jsou jí je mu EXTRA: dát = to give MI = to me Dáš mi to. You will give it to me. TI = to you Dám ti to. I´ll give it to you. MU = to him Dám mu to. I´ll give it to him. JÍ = to her Dám jí to. I´ll give it to her. ________________ Dám si 2, 3, 4 džusy Dám si 5 džusů 2, 3, 4 roky roků / let ________________ the only child jedináček He is 1 year. / She is 1 year. = Je mu 1 rok. / Je jí 1 rok. ________________________ Jsou mu/ jí 2, 3, 4 roky Je mu/ jí 5, roků / let

Je jí Je 1 rok Jsou mu/jí/mi 2,3,4 roky Je 5 -…∞ let Je jí Je mu mu

maminka ……………dcera …………..dcera tatínek syn starý (old) – –, mladý (young) – – (nej)starší (nej)mladší starší nejstaršímladší nejmladší

EXTRA - DIALOGY: A: Kolik je mamince? (maminka – mother mamince – to mother) B: Je jí …… / Mamince je………… (She is … / (My) mother is…..) A: Kolik je tatínkovi? (tatínek – father tatínkovi – to father) B: Je mu.... / Tatínkovi je………… A: Kolik je sestře? (sestra – sister sestře – to sister) B: Je jí …. / Sestře je………… A: Kolik je bratrovi? (bratr – brother bratrovi – to brother) B: Je mu …. / Bratrovi je………… 12

good better best lepší nejlepší nejlepší kamarád dobrá nejlepší kamarádka the best friend dobrý

Pes je nejlepší kamarád člověka. Co říkáme o psovi? What do we use to say about a dog? Dog is the best friend of human.

still teaches E B CG F A DH Strana 30 This

Strana 77/1 – work with the text on 30/1 sestra kamarádka tatínek maminka pes kočka bratr

Ema pracuje jako au-pair v Anglii. Její přítel se jmenuje John. Její tatínek se jmenuje Adam. Je mu 50 let. Její maminka se jmenuje Zdena. Je jí 48 let. Její bratr se jmenuje David. Studuje matematiku. Je mu 22 let. Strana 30

Její sestra se jmenuje Simona. Je jí 5 let. Její pes se jmenuje Brok. Její kočka se jmenuje Micka. Její nejlepší kamarádka se jmenuje Iva. Je studentka, studuje medicínu. Je jí 20 let. Strana 30

babička a kočka Kdo je to?

dědeček a vnučka Kdo je to?

babička, pes, vnuk a dědeček Kdo je to?

My best friend Můj nejlepší kamarád Kdo je to?

my boyfriend: můj my girlfriend: moje přítel Kdo je to? přítelkyně

moje manželka a můj manžel Kdo je to?

můj kolega a moje kolegyně Kdo je to?

tatínek syn dědeček kolega bratr manžel vnuk přítel kamarád pes sestra babička kočka přítelkyně kolegyně manželka vnučka dcera kamarádka maminka sestra babička kočka přítelkyně kolegyněmanželka vnučka dcera kamarádka maminka

Strana 77 přítelsestra babička manžel maminka kolegyně kočka vnuk kamarádka můj moje Je mu let Jmenuje se sestra student. Ž - žena M - muž Ž - žena M - muž

Strana 31 můj moje já onaon vy my ty oni náš naše tvoje tvůj tvoje moje naše vaše váš pes kočka auto pes kočka auto pes kočka auto pes kočka auto you – a group or formal

Strana 31 můj moje tvůj tvoje vaše váš dcera? tvůj/váš syn? tvůj /váš můj tvoje/vaše moje můj tvůj tvůj /váš tvoje/vaše moje tvoje/vaše moje tvůj /váš tvoje/vaše můj moje

můj tvoje náš naševaše Je mi 29 let. Jsem manažer. Jsem z Německa. Můj tatínek se jmenuje Urs. Je mu 60 let. Je učitel. Moje maminka se jmenuje Gudrun. Je učitelka. Je jí 55 let. Můj bratr se jmenuje Klaus. Je student. Je mu 19 let. Naše kočka se jmenuje Mitzi. Je černá a bílá. Strana 78/6 Strana 78/7 – complete the text:

Work in pairs, speak about your family. Imitate the dialogues below: Strana 30

jeho Strana 31 (ona) (oni) (on) (oni) (ona) jeho jejich její moje syn naše tatínek moje Zuzana. Jarmila.

Oldřich říká: To je …………………………. Jmenuje se Jarmila. ……………………………………………. se jmenuje Radek. ………………………………. manželka se jmenuje Dana. ……………………………………syn se jmenuje Filip. …………………………sestra se jmenuje Zuzana. Filip říká: To je ………………………………………. Jmenuje se Jarmila. ……………………………………………. se jmenuje Radek. ………………………………. maminka se jmenuje Dana. ……………………………………sestra se jmenuje Zuzana. Můj …………………………….se jmenuje Oldřich. Jarmila říká: To je ………………………………………. Jmenuje se Oldřich Náš …………………………………… se jmenuje Filip. Naše ………………………… se jmenuje Zuzana. ……………………………………………. se jmenuje Radek. ………………………………. manželka se jmenuje Dana. Zuzana říká: To je ………………………………………. Jmenuje se Jarmila. ……………………………………………. se jmenuje Radek. …………………………………… se jmenuje Filip. Moje ………………………… se jmenuje Dana. ………………………………. se jmenuje Oldřich. moje manželka Můj bratr Můj syn maminka Můj tatínek vnuk Jeho moje babička dědeček vnučka Můj syn můj manžel Moje Můj tatínek moje babička Moje Jeho Můj dědeček Strana 31

Strana 32/1, 2

hodný ANDĚL tlustý nemocný hezká/krásná zlý ČERT hubený zdravý ošklivá CHARAKTERISTIKA: Jaký/Jaká je? Velký/velká.

starý šťastný malý malá nový smutný starý mladý velká / vysoká CHARAKTERISTIKA = POVAHA: Jaký/Jaká je? Velký/velká.

hodný hezký nemocný hubený zdravý tlustýzlý mladý smutnýšťastný novýstarý malý velký ošklivý Strana 79/10

Strana 78: Work in pairs - Ask and invent answer: Jak se jmenuješ? Jmenuju se… Jak se jmenuje váš syn? Můj syn se jmenuje… Co dělá tvoje sestra? Moje sestra je… Co dělá tvůj syn? Můj syn je… Kde pracuje tvůj bratr? Můj bratr pracuje…v/na… Co studuje tvoje sestra? Jmenuju se… Jak se jmenuješ? Jmenuju se…

KONEC

A: Co studuješ? B: Studuju …češtinu /angličtinu, biologii…

A: Co děláš? B: Pracuju jako …učitel, ekonom, sekretářka, manažer, mechanik…

A: Jak se jmenuje tvoje maminka/tvůj starší bratr, tvoje mladší setra? B: Moje maminka/můj starší bratr, moje mladší setra? se jmenuje… Jana… A: Jak se jmenuješ? B: Jmenuju se …Katka… A: Kolik je mu/jí let? B: Je mu/jí …13 let…