Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tázací zájmena (6.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tázací zájmena (6.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního."— Transkript prezentace:

1 Tázací zájmena (6.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

2 co, jaký (ptáme se na věc) What – Which – Where – When – který (vybíráme z určitého počtu) kde, kam, kudy (ptáme se na místo) kdy (ptáme se na čas)

3 Who – Whose – Why – How – kdo (ptáme se na osobu) čí (ptáme se na vlastnictví) proč (ptáme se na důvod) jak (ptáme se na způsob)

4 How far – How long – How old – How often – What time – What kind – jak daleko jak dlouho jak starý jak často v kolik hodin jaký druh

5 Kdo je tvůj oblíbený herec? Proč máš rád matematiku? Čí je to kniha? Kde je Anička? Jak se jmenuje tvůj pes? Nevím co je co. Who is your favourite actor? Why do you like math? Whose book is this? Where is Anna? What is the name of your dog? I don´t know what is what.

6 Tady jsou dvě fotografie, kterou z nich chceš? Jak se jí to líbí? Kdy chodíš spát? Proč to neuděláš? Jak daleko bydlíš? Jak dlouho studuje? How long is she studying? How does she like it? When do you go to bed? Why don´t you do it? How far do you live? Here are two photos, which do you want?

7 Jak starý je John? Jak často píšeš své domácí úkoly? V kolik hodin vstáváš? Jaký druh ovoce máš rád? How old is John? How often do you write your homeworks? What time do you get up? What kind of fruit do you like?

8 ! POZOR ! Jaké ovoce máš rád? What fruit do you like? Jak se máš? How are you? Jaká barva se ji líbí? What colour do you like? Která barva se ti líbí? Which colour do you like? -jakákoliv -konkrétní výběr

9 ! POZOR ! Čí kniha je to? Whose book is it? Kdo je ten chlapec? Who´s the boy? hu:z

10 Tázací zájmena (6.ročník) Použitý software: držitel licence – ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Windows XP Professional Zoner - České kliparty 1, 2, 3 Obrázky - internet Autor: Linda Berková ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. (www.zsrozmital.cz)www.zsrozmital.cz


Stáhnout ppt "Tázací zájmena (6.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního."

Podobné prezentace


Reklamy Google