Jak se staví ke vzniku Komory sociálních pracovníků nezisková organizace Seminář v PS PRAHA, 3.3.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.,. Vznik zákona •Na tento zákon jsme všichni čekali víc jak 10 let •Přináší veliké změny do sociální práce.
Toto jsou priority, které stanovila valná hromada ASI-CS pro následující období:  Vzdělání: Podpora dalších druhů vzdělávání v oblasti různých misionářských,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek
SLUŽBY ZAMĚSTNÁVÁNÍ V KOMUNITNÍCH SLUŽBÁCH V PRAZE A OKOLÍ.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Konference v posudkovém lékařství, Brno,
Certifikace ISO 9001 v terénních službách z pohledu certifikované organizace Mgr. Lucie Brožková.
Rekvalifikační kurz ČLEN PRVNÍ POMOCI.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Bc. Helena Selucká, Bc. Zdena Rousková SKIP Sekce služeb osobám se specifickými potřebami
Sněm Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Personální plán pro podnikatelský plán
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
PRESTIŽ SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ A JEJÍ SOUVISLOST S PŘIPRAVOVANOU PROFESNÍ KOMOROU A-FORUM, z. s.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Co potřebujeme v praxi? Martina Šochmanová Praha,
Kvalita v sociálních službách jako proces
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
účetnictví, daně a controlling
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb
Studijní obor: Sociální činnost
Bc. Jana Řezníčková, sociální pracovnice
10 pilířů reformy Policie ČR
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Co říkají sociální pracovníci o sociální práci. PhDr
PROFESNÍ KOMORA SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ, Z.S.
Pozice koordinátora podpory v ORP Roudnice nad Labem
Etická dilemata v domácí péči
SmoČR a senioři v obcích
Zjišťování kvality poskytovaných sociálních služeb
Dotační program „Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019“
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Koncepční záměry MPSV v oblasti náhradní rodinné péče
Sociálně aktivizační služby
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Jak se staví ke vzniku Komory sociálních pracovníků nezisková organizace Seminář v PS PRAHA,

Diakonie ČCE sociálních služeb terénní zdravotní služby Hospic chráněné dílny Jiné služby, projekty a aktivity pomáhající lidem v tíživé situaci

Co ovlivňuje postoj našich sociálních pracovníků? 3 Práce v sociálních službách a NNO Možná věk, vzdělání, délka praxe? Určitě zkušenost z inspekcí sociálních služeb!

Naše otázky 4 Kontrola sociální práce sociálními pracovníky / Komorou? Nárůst agendy, více administrativy? Bude to znamenat personální navýšení, a kdo ho v takovém případě bude financovat? Kdo bude hradit příspěvky, čas pracovníka strávený na sjezdech Komory apod.? Bude financování na sociálním pracovníkovi, organizaci?

Jaká vidíme negativa – čeho se bojíme 5 povinné členství stav, kdy komora rozhodne o tom, jaké specializace sociálních pracovníků, která služba potřebuje „schůzovaní„ - kdo nám to proplatí, kdo bude to uznatelná absence v práci apod. ? časová náročnost finanční zátěž pro pracovníky i organizaci

Jaká vidíme pozitiva – co uvítáme 6 podpora praxe, zejména při různých sporech či mediálních kauzách zprostředkování cenově dostupných seminářů, odborných setkávání, workshopy, e-learning zlepšit pozici sociálních pracovníků při prosazování jejich požadavků podporovat zakotvení sociální práce ve všech rezortech

Nápady 7 1.Medializace dobré praxe sociální práce. 2.Stanovení kompetentní nezávislé osoby, která by se postavila za práci sociálního pracovníka. 3.Větší medializace příprav činnosti komory mezi sociálními pracovníky. 4.Stanovení přechodného období, kdy se prokáže, že členství má výhody a je pro sociálního pracovníka dobré.

Děkuji za pozornost! “ “