Seminář „Investiční a exportní příležitosti v Litvě, Lotyšsku a Estonsku“ MZV ČR 12.4.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační systém krizového řízení kraje
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
•Satelitní komunikace – řešení pro jednotky na cvičišti i na bojišti, nezávislé na terénu, přímé linky do štábů - bez přepojování. Záložní linky pro pozemní.
Komplexní řešení metropolitních sítí
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Podnikové informační systémy úvod
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Informační systémy ZMVŠ. ERP ERP (Enterprise Resource Planning) –Enterprise Resource Planning (ERP) je informační systém, který integruje a automatizuje.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Facility management ČSN EN
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
Historické etapy vývoje managementu
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/ Profil Škola 21.
INFORMATIKA 8 Počítačová síť III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Obor informační technologie
Moderní počítačové sítě iSCSI
Veletrh IDET 2007 Motto prezentace: „Armáda České republiky - profesionální, moderní, připravená“ Obsahová náplň prezentace: a) Vycvičenost, odbornost,
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Konference SI Praha Ladislav Přívozník is:energy czech a.s.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Resort obrany Ideální prostředí pro outsourcing. Objektivní podmínky Profesionalizace armády –Specializace příslušníků ozbrojených sil –Zvýšené nároky.
CIS Cizinecký informační systém
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Informační podpora při krizovém řízení
Corpus Solutions a.s. Zkušenosti s budováním komunikační bezpečnosti Ing. Martin Pavlica.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Poradenství. Systémová integrace. Outsourcing. Infrastruktura. Technologie serverů. KRIZOVÉ ŘÍZENÍ Celostátní krizové řízení v pojetí Unisys Hradec Králové,
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
1 Vyhodnocení splnění hlavních úkolů Armádou České republiky v roce 2007 Generální štáb Armády České republiky.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy přenosových systémů –seznámit se s architekturou.
Principy fungování sítě Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Druhý dech českého zbrojního průmyslu
Stav akvizičního systému resortu obrany Závěry z interní prověrky akvizic MO ČR Alexandr Vondra
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Inteligentní budova. 2 © 2014 Honeywell International All Rights Reserved Kterou z nich chcete ?
MINISTERSTVO OBRANY ČR CENTRÁLNÍ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V REZORTU MO SSM MO – OSMAP MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY.
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Manažerská nadstavba IS Milan Šorm.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Building Information Modeling a jeho využití v ČR Autor diplomové práce:Bc. Michal Janota.
ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Armáda a bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
Veřejný seminář k projektu NIX-ZD.CZ
Předseda sekce C4ISTAR AOBP
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Organizace a řízení logistiky
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
ORGANIZAČNÍ STRUKTURY
Hlavní směry rozvoje logistiky a KIS
Hlavní směry rozvoje logistiky a KIS
Transkript prezentace:

Seminář „Investiční a exportní příležitosti v Litvě, Lotyšsku a Estonsku“ MZV ČR

Battle Management Command, Control, Communication, Computer and Intelligence System BMC4I Je to systém systémů, který existuje v každé moderní armádě k realizaci funkcí velení a řízení velitele a štábů na taktické úrovni (divize, brigáda, prapor, ) a k integraci funkcí moderně vyzbrojeného vojáka (V21S) na nižších stupních velení.

Implementace BMC4I v AČR AČR realizuje vývoj BMC4I již 20 let – v AČR má název OTS VŘ PoZS. Postupně systémovým přístupem a přírůstkovou realizací byl dosažen vysoký stupeň interoperability s armádami NATO. Na realizaci systému OTS se podílí ve funkci zadavatele a implementátora vojenské složky a ve funkci realizátora společnosti vojenského obranného průmyslu ČR. Takto komplexní a rozsáhlý systém nelze v podmínkách obranného průmyslu ČR, ale i jinde realizovat jednou společností.

Základní systémový pohled Velení a řízení ( C2) na taktické úrovni je realizováno na štábech prostřednictvím ICT v síťové infrastruktuře, která zabezpečuje vertikální i horizontální automatizovaný přenos informací k podpoře rozhodovacího procesu velitelů a štábů. Správné informace, na správném místě, v pravý čas a ve vhodném formátu.

Vývojové principy NATO Architecture Framework NAF (2,3) MIP – Multilateral Interoperability Program (zabezpečuje datovou interoperabilitu) TACOM – interoperabilní taktické komunikace GIS – Geografický informační systém Formalizovaná dokumentace a zprávy NEC – Network Enable Compatibility – síťová infrastruktura K tomu:  Přísná implementace IP technologií  Moderní ICT technologie

Odborné kompetence Realizuje systémovou architekturu a programuje všechny funkce C2 pro štáby Pozemních i Vzdušných sil ve formě speciálního aplikačního programového vybavení.

Odborné kompetence Zabezpečuje realizaci síťové infrastruktury (informační i komunikační) pro všechny úrovně velení a konektivitu na stávající komunikační prostředky (ochrana investic), realizaci prostředků pro místa velení a taktických LAN

Odborné kompetence Komplexně realizuje ICT na nižší úrovni velení (bez štábů) a výzbroj moderního vojáka (V21S). Systémové řešení PRAMACOM vyhrálo mezinárodní tender NSPA pro implementaci v AČR a je na světové špičkové úrovni. Squad leader set Joint Fires Observer Fire Support Team

Družstvo Četa Rota

Sumarizace  PRAMACOM, DELINFO a OPTOKON jsou společnosti sdružené v AOBP ČR.  Svým odborným portfoliem v oblasti C4I se vzájemně doplňují a jsou připraveny společně navrhnout a realizovat v různém dohodnutém rozsahu moderní, NATO interoperabilní systém pro velení a řízení.  Do systémového řešení jsou schopni integrovat komunikační prostředky vybraných světových dodavatelů.

Děkuji za pozornost