MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY CHARAKTERISTIKA MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY - mají stále větší význam v různých oblastech průmyslu, zemědělství, stavebnictví,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracoval Ing. Jan Weiser Činnost velkoobchodního skladu.
Advertisements

Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Konstrukce CNC strojů I. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
K O N T E J N E R Y. K O N T E J N E R Y Kontejnerový terminál v Bremerhavenu.
BW06/56 – STAVEBNÍ STROJEIng. Svatava Henková, CSc. Vertikální doprava a manipulace 6.Přednáška.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Generátor střídavého proudu. K primárním zdrojům elektrické energie řadíme uhlí, ropu, zemní plyn, vodu v přehradách a také jaderné palivo. Přeměna energie.
Mobilní regály Sestava policových regálů, která je umístěna na pohyblivých podvozcích. Použití pojízdných regálových systémů značně zvyšuje skladovou.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
REGÁLOVÉ ZAKLADAČE - jsou skladovacím zařízením, které zajišťuje obsluhu regálů v úzkých manipulačních uličkách - navazují na stohovací jeřáby - jejich.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
2 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY 3 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY PATŘÍ MEZI BEZKOLEJOVÉ MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY POHYBUJÍ SE PO VODOROVNÉ PLOŠE TAŽENÍM NEBO TLAČENÍM PRACOVNÍKŮ.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: ročník oboru strojírenství.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceDrážkový.
Mechanika II Mgr. Antonín Procházka. Co nás dneska čeká?  Mechanická práce, výkon, energie, mechanika tuhého tělesa.  Mechanická práce a výkon, kinetická.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
Master S400 & S500 Nová přenosná třída napájení od Kemppi.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
Jednoduché stroje Vypracovali: Daniel Mikeš Štěpán Kouba Třída: 1.A Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Ivana Nováková NÁZEV:Kladky TÉMATICKÝ CELEK:Pohyb těles. Síla ČÍSLO.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad strojů a zařízení pro svislou dopravu ve.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VYS_32_INOVACE_491_Mytí, smáčivost, emulgace NÁZEV ŠKOLY
BRZDY Mgr. Martin Tichý. BRZDY Mgr. Martin Tichý.
„Řemesla s techniky začneme od píky“
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-03
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Velkokapacitní cas tatra pro jsdh Jevíčko
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Práce vykonaná pomocí jednoduchých strojů
Montážní technika (DCL-M) Přehled produktů
FOSFOR A VODA PŘEHLED PROBLEMATIKY
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Mechanické řízení
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_08
Přírodní zdroje na Zemi
Rovnání a ohýbání.
Strojní zařízení – Test 1
Obráběcí CNC centra VY_32_INOVACE_39_794
MOTOROVÉ VOZÍKY. MOTOROVÉ VOZÍKY MOTOROVÉ VOZÍKY - zajišťují přepravu materiálů, manipulaci s nimi, jeho ukládání a přemísťování ve všech oblastech.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: ročník oboru strojírenství.
Název materiálu: Nerostné suroviny
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 4. ročník oboru strojírenství.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.
Technická mechanika – Převody
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Kladkostroje a visuté kočky
zpracovaný v rámci projektu
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_NAKLONENA_ROVINA Název materiálu:
Soustružení Definice soustružení Schéma soustružení
VY_52_INOVACE_I–04–08 Název a adresa školy:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
PŘEDVÝJEZDNÍ PROHLÍDKA VOZIDLA
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Řetězové převody Druhy řetězů zvedací (menší rychlosti, větší síly)
VY_52_INOVACE_I–04–05 Název a adresa školy:
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Jednoduché stroje Tercie.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova
Transkript prezentace:

MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY CHARAKTERISTIKA

MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY - mají stále větší význam v různých oblastech průmyslu, zemědělství, stavebnictví, dopravy apod. - jsou to veškeré prostředky mechanizace, především v oblasti dopravy, manipulace a skladování

MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY SKUPINY 1. Prostředky pro uchopení a vázání břemen 2. Bezkolejové mechanizační prostředky 3. Zdvihací zařízení 4. Mechanizační prostředky k nakládce a vykládce

Prostředky pro uchopení a vázání břemen a) háky (kované, lamelové) b) kladnice (normální, zkrácená) c) třmeny - na zdvihání vázaného břemena d) vazače (lanové, řetězové) e) traverzy – k upevnění rozměrnějších břemen f) třecí držáky – k upnutí plechů nebo desek třením g) kleště - při zvedání sevřou břemeno h) nádoby - automatické vyprazdňování sypkých hmot i) elektromagnety – k přenášení magnetických materiálů j) drapáky – plní a vyprazdňují se automaticky pohybem čelistí

Bezkolejové mechanizační prostředky 1. BEZMOTOROVÉ VOZÍKY 2. MOTOROVÉ VOZÍKY

Zdvihací zařízení 1. jednoduchá zvihadla a) zvedáky b) kladkostroje c)navíjedla (navijáky) 2. další zvedací zařízení a) výtahy b) jeřáby c) regálové zakladače d) vakuová zvedací zařízení

Mechanizační prostředky k nakládce a vykládce a) nakladače b) vykladače c) kontejnerové motorové vozy d) vyklápěcí plošiny a můstky e) zdvižné plošiny f) roboty a manipulátory g) karusely (otáčivé zásobníky)

MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY Z RŮZNÝCH OBLASTÍ

Odkazy : K. Mičkal, J. Jindra: Mechanizační prostředky II _dil_6.pdf