Erasmus + v Exeteru Kateřina Červenková. EXETER je město v jihozápadní Anglii, v hrabství Devon. Rozkládá se u ústí řeky Exe, má asi 120 000 obyvatel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Informační centra Moravskoslezského kraje – pomocník na cestě k využití CT ve výuce Soutěžní přehlídka TOPík 2012 Využití ICT prostředků při bilingvní.
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
Dne 9. prosince si učitelé I. a II. stupně i při vánočním shonu a přípravách na Vánoční jarmark udělali čas a zúčastnili se kurzu Alternativní formy.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
OSN – Organizace spojených národů
Lucemburk.
Vypracovala: Týnka Malá A – den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších.
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Prezentace turistické oblasti
Masarykovo gymnázium.
SEVERNÍ IRSKO.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
ANGLIE Termín: – Místo pobytu: Torquay Cena: Kč (doprava, ubytování v rodinách, strava, výuka v jazykové škole pojištění). V.
Místo je tam, kde žijeme Petr Machala.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 9. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 2. dubna 2014.
PAMÁTKY PRAHA.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
Vytvořil Nick Guláš a 9.A. Dne 20. června 2013 jsme navštívili grafické studio RUDI, které se nachází v našem městě. Cílem naší exkurze bylo zjisti, jakým.
Průběžný seminář „ co se stalo a děje ve vzdělávání“ 13. dubna 2010, Parkhotel Sokolov Mgr. Pavel Janus vedoucí projektu Integrovaná střední škola technická.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
Město Brno.
Opava Znak.
MANAŽERSKÝ KOUČINK MPH_MAKO PhDr. Milada Blažková
Knihovna města Olomouce se jako jediná knihovna v České republice, zapojila do knihovnického projektu, dotovaného z fondů Evropské unie, s názvem „Library.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
ERASMUS 2014 Estonsko - Tallinn Health Care College
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
Velká Británie – Londýn Irsko – Dublin Popis mobilit Mgr. Hana Menšíková (Ringlová) Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Výuka AJ na VŠE Halka Čapková 7. července Typy kurzů (moduly): o Dvousemestrální kurzy: Angličtina pro ekonomická studia Příprava na zkoušky Cambridge.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
SVĚTLANA HANUŠOVÁ NAĎA VOJTKOVÁ JIHLAVA Hlavní principy CLIL CLIL v zahraničí.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Katalánsko – severovýchodní Španělsko
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Zlepšení metodologických kompetencí učitelů anglického jazyka
Exkurze na ZČU 23.5.
Erasmus Slovensko - Nitra.
Sakrální památky Olomouce
učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
SEMINÁŘ Mgr. Karolina BOSTLOVÁ
Konflikt, koření života
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
NAŠE PRÁZDNINY V LLORET DE MAR
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Transkript prezentace:

Erasmus + v Exeteru Kateřina Červenková

EXETER je město v jihozápadní Anglii, v hrabství Devon. Rozkládá se u ústí řeky Exe, má asi obyvatel. Je to klidné město s univerzitou, finanční, ekonomické a správní centrum oblasti. Významnou památkou je katedrála sv. Petra založená roku 1050.

Organizace IPC, která pořádala i můj kurz, sídlí v centru města v krásném místě na břehu řeky.

Mojí hostitelkou byla paní Christine, která se starala o ubytování a stravování pro mne a mou spolubydlící Emmu z Valencie.

Kurz, který jsem absolvovala, má název CLIL for Secondary Teacher. Content and Languague Integrated Learning CLIL je metodika, která souběžně propojuje výuku jazyka s výukou obsahu daného předmětu. Programem kurzu bylo seznámení s principy CLIL, s metodami výuky a práce s jazykem v hodině odborného předmětu, se zdroji informací

Naše skupina měla 9 členů ze Španělska, Rakouska, Chorvatska a ČR. Jediný zástupce ČR jsem byla já, takže o jazykový rozvoj bylo při komunikaci bohatě postaráno. Výuku vedla skvělá lektorka Julia Allen, která nás velmi povzbuzovala k tzv. efektivní komunikaci.

Výuka v rámci kurzu měla několik základních částí: Jazyková průprava zaměřená na výslovnost a slovní zásobu Principy a smysl metodiky CLIL Praktické metody výuky, které jsme sami na sobě zkoušeli Ukázkovou hodinu, kterou jsme pro kolegy museli vytvořit

Několik fotografií z našich hodin

Součástí kurzu byly i exkurze s průvodcem Rogerem, na kterých jsme poznali krásná místa hrabství Cornwall a Devon.

Děkuji za pozornost.