Jak si udělat vlastní spinner do enigma2. Dnes vám ukážu jak si udělat vlastní spinner,tedy logo ukazující se v enigma2 při zaneprázdněnosti systému.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spustit návod O autorovi. Kde najít powerpoint  Nejdříve ve startu najdeme všechny programy Zde klikněte.
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova –2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního.
Práce s okny.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Výukový modul projektu: Nové formy výuky ve školách kraje Vysočina Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Základy focení – Zlatý řez a formáty souborů ve fotografii
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Jak vytvořit složku. Menu Pokud chceme vytvořit složku, máme 2 způsoby. První způsob : Druhý způsob : Krok 1 Krok 2 Krok 3.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Václav Martínek. Evidence předení koček Vytvoření nové databáze - Po přihlášení se k databázovému serveru (Database Engine) si ze všeho nejdříve vytvoříme.
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
Grafický editor GIMP (3)
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Složky a soubory Zdeněk Jelínek pátek, 21. listopadu 2014.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Základní pojmy v informatice –II.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.06 Téma: PowerPoint Číslo.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Návod na složení jména z písmenkových log
INFORMATIKA 9. ročník.
GIMP – úpravy fotografií
TEXTOVÝ EDITOR.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ – ZÁKLADNÍ ÚPRAVY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Budu vás provázet jak vytvořit zástupce na ploše a ve složce. Doufám že vás tento program bude bavit. NÁVOD.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
GIMP – úpravy fotografií. Příliš tmavá fotografie Někdy se nám podaří vyfotit snímek tak, že téměř není vidět, co jsme fotili.
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
Grafický editor GIMP (2)
Grafický editor – GIMP Základy práce
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
Vzdělávací technologie Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.
Grafický editor GIMP (2)
GIMP : úpravy fotografií
BMP – bitová mapa bez komprese Dnes se už nepoužívá TIFF – bezztrátový formát Používá se, když je potřeba uložit celý obrázek v maximální velikosti (publikace)
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
Grafický editor GIMP (3)  a zase vrstvy  použití masky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Základní škola a mateřská škola Ostrava - Bělský Les, B. Dvorského 1, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Martin.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš, ① Otevřeme program PowerPoint : Start → Všechny programy → Microsoft Office → Microsoft PowerPoint 2010.
Grafický editor GIMP (2)
Grafický editor GIMP (3)
Grafický editor GIMP (12)
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Informační a komunikační technologie
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Kurz na PC – Pokročilý LEKCE 2
Malování - uložení a otevření obrázku
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)
Transkript prezentace:

Jak si udělat vlastní spinner do enigma2. Dnes vám ukážu jak si udělat vlastní spinner,tedy logo ukazující se v enigma2 při zaneprázdněnosti systému.

Co budete potřebovat: Při použití statického,tedy nepohybujícího se obrázku, vám bude stačit jen obrázek ve formátu.png s 8 bitovou barevnou hloubkou a velikostí cca.70x70 px až třeba 140x140 px,aby velikost na tv byla u spinneru přiměřená. Při použití dynamického,tedy pohybujícího se obrázku, potřebujete několik obrázků.png,které promítané po sobě vytvoří pohyblivý obraz.

Získání obrázků z animovaného gifu. Nejprve si najdeme na internetu nějaký gif co se nám líbí. (Pohyblivý gif se skládá ze dvou a více obrázků.) Klikneme na něj pravým tlačítkem myši a zvolíme položku,,Uložit obrázek jako …,, zvolíme umístění pro uložení,uložíme. Dalším krokem je rozložení gifu na jednotlivé snímky,úprava jejich velikosti a následné uložení jednotlivých snímků do formátu.png K tomu využijeme např grafický editor Gimp

Našli jsme si tedy obrázek a nebo gif a jdeme na jeho úpravu. Otevřeme si gif v gimpu a uvidíme něco podobné jako je na našem obrázku. (obrázek je jen výřez z gifu). Kliknutím na ikonu oka postupně skryjeme všechny vrstvy a necháme si jen jednu. Tu si následně pojmenujeme a uložíme jako wait1.png Uloženou vrstvu skryjeme a zviditelníme si další a tu zase uložíme jako s názvem wait2.png tak pokračujeme až si uložíme všechny vrstvy.

Ukládání vrstev Chceme-li obrázek uložit jako.png,tak klikneme na liště okna s obrázkem na : Soubor ve výběru na Exportovat Ukáže se nám okno kde nahoře zadáme název obrázku i s příponou. Tedy wait1.png V pravo dole klik na Exportovat Ukáže se další okno (viz.obr),zase klikneme na Exportovat

Máme hotové obrázky a jdeme na instalaci. Otevřeme si ftp svého satboxu s enigmou2. Vejdeme do složky /usr/share/enigma2/skin_default/spinner/ Ve složce smažeme původní obrázky spinneru,nebo si je zazálohujeme do pc. Nakopírujeme naše nové obrázky. Restartujeme enigmu2. Radujeme se z nového spinneru nebo hledáme kde jsme udělali chybu.

Tento návod vytvořil marmik pro účast ve vánoční soutěži 2012 na forum.satdigitalne.cz Doufám,že někomu tento návod pomůže si vytvořit vlastní spinner.Je samozřejmě i jednodušší způsob změny spinneru a to instalací pluginu na jeho změnu.Osobně používám vlastní spinner jako je můj avatar na fórech. marmik