Registr uměleckých výstupů segment Výtvarné umění doc. Mgr. Michal Koleček, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Financování vysokých škol
„Dílo umělecké je výkonem zvláštního poznávání světa i pravím dále, že je to poznávání právě tak samostatné a oprávněné jako poznávání vědecké.“ T.G.M.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Hodnocení prací, jako základ spravedlivého mzdového a motivačního systému.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Monitoring dalšího vzdělávání
Didaktické prostředky
XLV. zasedání Akademického sněmu AV ČR 16. prosince 2014 Jiří Drahoš předseda Akademie věd ČR.
ÚVOD DO FINANČNÍ SPRÁVY
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Seminář „Výstupy z učení“ Přerov, Vysoká.
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
Základní literatura PISTORIUS, Vladimír. Jak se dělá kniha. Praha/Litomyšl, TELEC, Ivo – TŮMA, Pavel. Přehled práva duševního vlastnictví 1. Brno:
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
„Dílo umělecké je výkonem zvláštního poznávání světa i pravím dále, že je to poznávání právě tak samostatné a oprávněné jako poznávání vědecké.“ T.G.M.
sněm RVŠ, Praha BOLOGNA 2020: setkání ministrů pro vzdělávání, Louvain (Belgie), duben 2009 výtah z komuniké Doc. RNDr. Tatiana.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Diskuse u kulatého stolu na téma Sociálně prostorová diferenciace obyvatelstva a její vliv na kvalitu života ve městech a obcích České republiky Univerzita.
, 3. sněm RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: doc. B. Tremlová, doc. F. Ježek,
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
, 2. sněm RVŠ Závěry ankety k novele zákona č. 130/2002 Sb. Zpracovali : B. Tremlová a F. Ježek.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství.
1. Současnost a budoucnost podpory VaVaI Miroslav Janeček člen předsednictva Praha 2. dubna 2015.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Hodnocení kvality VŠ 15. seminář Podpora výuky a učení se na VŠ Jak podpořit kvalitní vysokoškolské.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Stáž na 8.6. – Jan Fric PřF KSGRR. Hlavní historické milníky SU 1878 – založení (Stockholms högskola) 1960 – transformace na VŠ univerzitního.
STRATEGIE AV21 Špičkový výzkum ve veřejném zájmu
Registr uměleckých výsledků SEGMENT DESIGN Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze garant segmentu: prof. ak. arch. Jiří Pelcl.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
ČVUT V PRAZE 2005 Co dál? Jak dál? Co mohu nabídnout? Internacionalizace, Kvalita a excelence akademických činností Kvalita a kultura akademického života.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
1 Mezinárodní inspirace pro hodnocení výsledků vzdělávání: Celostátní testování žáků v Evropě Studie EURYDICE Český překlad:
Indikátory naplňování Dlouhodobého záměru MŠMT na období 2011 – 2015 Praha, MŠMT, Brno, JAMU,
Kandidát na rektora JU prof. Ing. Miloslav Šoch, CSc., dr. h. c., 2016.
Centrum empirických výzkumů Fakulta veřejných politik Slezská univerzita v Opavě doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D. 3. září 2015, Opava.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PRACOVNÍ SKUPINA KARDIOTECH
Didaktické prostředky
Autorské právo.
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
PLNĚNÍ CÍLŮ SRR A VYHODNOCENÍ DOPADŮ KOHEZNÍ POLITIKY NA REGIONÁLNÍ ROZVOJ Hodnocení příspěvku OP k plnění cílů SRR v kontextu regionálních rozdílů a.
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Virtuální výtvarné světy a materiálovost ve výtvarném projevu mládeže.
Komplexní systém hodnocení
Martin Pešl, Martin Vrubel
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Evaluace projektu Martin Zahradník.
Institucionální akreditace
Fakulta umění a architektury Technické univerzity v Liberci
Kariérní dráhy na ústavu konstruování FSI VUT v Brně
Vyhýbání se daňovým povinnostem v digitální ekonomice
Transkript prezentace:

Registr uměleckých výstupů segment Výtvarné umění doc. Mgr. Michal Koleček, Ph.D.

Jiří Kovanda, White Blanket Secession Wien, 2010

Registr uměleckých výstupů Stratifikační a klasifikační systém uměleckých výstupů Řešení otázek spojených s možnostmi či limity (procesu) hodnocení výtvarné tvorby Systém objektivní klasifikace vs. individualita, jedinečnost, subjektivita, efemérnost uměleckého výkonu Nutnost vytvoření flexibilní platformy pro mezioborové porovnávání tvůrčích výkonů

Důvody oborové klasifikace segmentu Výtvarné umění Vnější důvody Nutnost obhájit relevanci uměleckých výkonů Srovnání s dalšími (exaktními) tvůrčími výstupy – vědeckým výzkumem Interní důvody Komunikace a otevřenost segmentu napříč participujícími akademickými pracovišti Porovnávání „úspěšnosti“ pracovišť na bázi stimulační umělecké konfrontace Aktivizace akademických pracovníků i studentů

Specifika segmentu Výrazná diferenciace tvůrčích výstupů od klasických výtvarných vyjadřovacích forem k netradičním a experimentálním uměleckým prostředkům Institucionální heterogenita (vysoký počet vysokých škol zastoupených v segmentu; rozmanitý charakter zastoupených akademických pracovišť; různorodost institucionálního zázemí a dalších podpor)

Kritéria hodnocení výtvarného umění - vytvoření metodiky Typologie výstupů Instalace uměleckého díla Realizované nové umělecké dílo Návrh uměleckého díla Restaurátorská činnost

Pavel Mrkus, Defragmentace videoinstalace, Dům umění města Brna, 2011

Charakteristika uměleckého díla či uměleckého výstupu Uměleckým výstupem se v dané oblasti rozumí realizace uměleckého díla a jeho instalace (prostřednictvím uměleckého výkonu) do konkrétního institucionálního kontextu, a to formou zařazení na výstavu (či jinou formou prezentace výtvarného díla).

Kritéria hodnocení výtvarného umění - vytvoření metodiky Kategorizace výstupu z hlediska jeho rozsahu Samostatná autorská výstava velkého rozsahu Samostatná autorská výstava menšího rozsahu nebo zásadní účast na velké kolektivní výstavě Účast na kolektivní výstavě

Kritéria hodnocení výtvarného umění - vytvoření metodiky Kategorizace výstupu z hlediska oborového kontextu Mezinárodní, národní, regionální kontext Klíčovým vodítkem tohoto kritéria je institucionální umístění uměleckého výstupu V rámci segmentu vzniká a je pravidelně aktualizována klasifikace národních i mezinárodních výstavních institucí

Daniel Hanzlík, Selekce akryl na plátně, 2001