TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Simona Krajíčková Centrum primární prevence Semiramis o.s. Mladá Boleslav TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOV Á N EVROPSKÝM SOCI Á LN Í M FONDEM A ST Á.
Advertisements

Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Animace škol (šablony). Termíny Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK) Avízo výzvy – duben 2016 První výzva (vlna) – květen 2016 Právní.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
Inkluzivní vzdělávání pro Olomoucký kraj
Individuálně, ale společně a jinak
Informační a poradenské centrum ZČU
Komplexní systém hodnocení
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Komplexní systém hodnocení
Příprava na multikulturní výchovu pro učitele a učitelky MŠ
„IOP – šance pro váš rozvoj“
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Závěrečná konference Zlín,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Aneta Hornychová Vedoucí realizačního týmu
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Najdi jarní květinu, která se nachází jen jednou
Science Gate / Brána k poznání přírodních věd
Mgr. Jana Leitnerová PPP a SPC Semily
Příspěvek na konferenci
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
Animace škol (šablony)
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Ing. Alice Hříbalová - VP
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Model intenzivní podpory
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Realizace projektu na 7. základní škole a mateřské škole Plzeň
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 2. května 2018 Tato akce je.
Model intenzivní podpory
Strategické řízení a plánování
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Model intenzivní podpory
Model intenzivní podpory
ZŠ Ostrava-Hrabůvka, Klegova 27 příspěvková organizace
Transkript prezentace:

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Komplexní aktivity zaměřené na zdravé vztahy v kolektivu na ZŠ

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Základní informace o projektu Příjemce: Semiramis o.s. Zahájení projektu: Ukončení projektu:

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Cílová skupina a cíl projektu Cílová skupina:  Žáci II. stupně ZŠ  Pracovníci škol  Rodiče žáků Cíl projektu:  Globálním cílem projektu je vytvoření a zavedení komplexního dlouhodobého programu specifické primární prevence pro žáky II. stupně základních škol, včetně podpůrných služeb v oblasti prevence pro pedagogické pracovníky a rodiče.

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Personální zajištění Programu DPP a podpůrných služeb Vedoucí týmu Pracovník primární prevence Lektoři primární prevence

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Klíčové aktivity projektu 1.Dopracování metodiky programu dlouhodobé primární prevence 2.Realizace Programu dlouhodobé primární prevence rizikového chování na II. stupních ZŠ 3.Metodické vedení školních metodiků prevence  Metodické vedení ŠMP  Setkávání ŠMP

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Klíčové aktivity projektu 4.Odborné interaktivní semináře pro pedagogické sbory 5.Doprovodné poradenské služby poskytované zapojeným školám  poradenství pro učitele, žáky i rodiče v oblasti rizikového chování  poradenství a asistence při tvorbě Minimálního preventivního programu a poradenství ohledně získávání finančních prostředků na oblast primární prevence ve školách 6.Zvyšování odborných kompetencí lektorského týmu  odborné semináře pro tým lektorů  výjezdní setkávání lektorů

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Vybrané monitorovací indikátory Počet nově podpořených pracovníků v dalším vzdělávání od začátku projektu (pedagogové, ŠMP v rámci KA č. 2, 3, 4): 225 Počet nově podpořených žáků od začátku projektu: 3 154

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Kvalitativní hodnocení práce a efektivity ze strany Centra PP Porady, supervize týmu Porady s odborným garantem Sledováním spolupráce základních škol od prvního kontaktu po dokončení Programu DPP Zápis z bloku pro školu Interní zápis z bloku Reflexe bloků – s žáky, třídními učiteli, ŠMP Evaluační systém Závěrečná zpráva

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Kvalitativní hodnocení práce a efektivity ze strany účastníků Programu DPP Dotazník pro třídní učitele Dotazníky pro žáky Zápis z bloku pro školu Reflexe bloků – s žáky, třídními učiteli, ŠMP Dotazníky pro ŠMP

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Co ukázal čas? Pozitivní zkušenosti  Přijetí aktivit (Program, poradenství) cílovou skupinou žáků  Přijetí Programu třídními učiteli  Metodické vedení ŠMP  Zvyšování odborných kompetencí lektorského týmu Negativní zkušenosti  Nízká účast ŠMP na setkáních  Nízký zájem o interaktivní semináře pro pedagogické sbory  Návaznost TU na práci v Programu DPP  Poradenství pro rodiče

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Simona Krajíčková Pracovnice primární prevence Centra primární prevence Semiramis o.s.