Školní písmo Comenia Script Edita Godlewská. Obsah prezentace Co je Comenia Script Autorka písma Charakteristika písma Testování písma Řezy písem Ukázky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Knižní písmo se vyvíjí od doby vynálezu knihtisku
Advertisements

Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka
Využití cloudových služeb ve školství
Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko
Rozdíl mezi českým a anglickým psacím písmem
„ROZVOJ KOMUNIKACE U ŽÁKŮ S AUTISMEM“
Z čeho se skládá písmeno
Algoritmizace a programování
1 Úvodní snímek slouží pro počáteční orientaci a jako návěští pro hypertextové odkazy. Při použití jako předlohy jej uživatel odstraní.
Speciální péče na naší škole
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Jakub Weinstein: Comenia Script.
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních.
Alternativa ve výuce psaní
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
Alternativní a augmentativní komunikace
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK224.
. název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1.ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Čtení.
Ukázky z PP prezentací vytvářených pro řečovou výchovu Prezentace jsou zaměřeny zejména na : Vyvozování řeči – P1/x Pojmenování předmětů – P1/x Pojmy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK234.
Textový editor.
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 Společná setkání nad výtvarnými díly 3 Papíroryt – 8. r. Mgr. Lenka Pavlíková.
Jak učit práci s grafikou
Textový editor. Styl odstavce pojmenování množiny vlastností odstavce výhody: velmi lehce, rychle a stejně formátujeme základní druhy odstavců a vytváříme.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Učebnice, podle kterých se budeme učit
Zásady tvorby prezentací Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Pavel Broža Datum: Cílové ročníky: 6. a 7.
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
Byly jsme jako škola zařazeni do IPRM Děčína. V rámci projektu Modernizace sportovišť ZŠ Kamenická, ZŠ Vrchlického a ZŠ Komenského náměstí, Modernizace.
1 Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Koordinovaná rehabilitace z pohledu pedagoga PhDr. Marta Teplá MŠMT ČR odbor 27 - speciální vzdělávání 1.
Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií.
PÍSMO Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_15.
Inf Písmo v počítači. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů Lukáš Wodecki
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/06
s Mgr. Stanislavou Emmerlingovou
Bc. Magdalena Zábranská
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
PÍSMO Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
KVALITA rozvojový program kraje
Technické písmo Psaní volnou rukou pomocí šablony počítačem
Moderní metodické materiály a metody výuky angličtiny pro 1. a 2
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Finanční gramotnost v ZŠ
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
DĚTI NOVÉ DOBY – INDIGOVÉ DĚTI
Brána, ZŠ a MŠ založena jako církevní škola
VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ-TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA

Čtení a psaní genetickou metodou
Metody výuky počátečního čtení
  Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje Karlovy Vary.
Transkript prezentace:

Školní písmo Comenia Script Edita Godlewská

Obsah prezentace Co je Comenia Script Autorka písma Charakteristika písma Testování písma Řezy písem Ukázky písem

Comenia Script – školní písmo Comenia script, je praktické psací písmo pro děti je jednoduché, současné a moderní zohledňuje psaní i dysgrafikům a levákům Od září 2010 je písmo pilotně ověřováno Ministerstvem školství ČR na 33 ZŠ Projekt ověřování je dvouletý.

Autorka písma Autorkou písma Comenia Script je grafička Radana Lencová Po 2 – letém testování (dotovalo ministerstvo školství) si autorka značku Comenia Script Universal zaregistrovala Licenci prodala pouze nakladatelství Svět

Charakteristika písma Jednoduchá velká abeceda Na rozdíl od složitých barokních tahů současné školní normy, které v praktickém životě téměř nepoužíváme Písmo má volitelný sklon Jednodušší systém čtení a psaní

Testování písma Po 2- letém testování se písmo osvědčilo, jako vhodná alternativa k vázané formě Výzkum potvrdil, že se jej děti učí rychleji a raději

Řezy písem Comenia Script Kaligrafická forma - přináší také nové, výraznější varianty písmen velké abecedy. Pro kaligrafickou formu volíme ploché seřízlé pero. Tato forma je určena pouze pro nadšené a šikovné písaře - děti i dospělé, lze ji také zařadit i do předmětu výtvarné výchovy.

Řezy písem Comenia Script universal - Řez písma, který byl určený vyhláškou MŠMT ČR pro ověřování v období Písmo kombinuje prvky již stávajících řezů písma (A, B), tak aby bylo zpřístupněné co nejširšímu spektru dětí (včetně speciálních škol), které se tohoto ověřování účastní.

Řezy písem Comenia Script B – nejjednodušší varianta písma – její kostra je stejná jako u ostatních abeced, postrádá ovšem serify Comenia Script A – rozvinutější varianta písma. Svým způsobem je tento řez předpřípravou na "kaligrafickou formu". Písmo má vyprac. Tahy pro leváky i praváky

Ukázky písem

Děkuji za pozornost Vypracovala: Edita Godlewská