Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov Autor : Marcela Pilná Název : VY_32_INOVACE_INFORMAČNÍ_GRAMOTNOST_08 Téma : Český jazyk- porozumění textu(obrázkový.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_03_ Příprava na čtení (SADA ČÍSLO 1)
Advertisements

Pojmy vpředu, vzadu, vedle, před, za
Kdo je kdo ZŠ Křepice 3. třída.
Začni kliknutím na modré tlačítko.
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VY_32_INOVACE_19_Geometrické tvary (SADA ČÍSLO 5)
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
VY_32_INOVACE_19_ Čtení slabik – pohádka (SADA ČÍSLO 1)
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
VY_32_INOVACE_14_ Čtení vět s porozuměním (SADA ČÍSLO 1)
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
Colour a picture Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
VY_32_INOVACE_13_ Čtení slov s porozuměním 2 (SADA ČÍSLO 1)
Retuše a opravy vad snímku Mnohdy mají naše fotky drobné i větší nedokonalosti nebo se na nich může objevit něco, co se nám nelíbí. Proto se za pomoci.
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace na I. stupni ZŠ Násobky 7 VY_42_INOVACE_35 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_01_ Příprava na čtení 1 (SADA ČÍSLO 1) (1) (2)
VY_32_INOVACE_02_ Příprava na čtení 2 (SADA ČÍSLO 1) (1) (2)
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
VY_32_INOVACE_08_ Číslice 6 – 10 (SADA ČÍSLO 5) INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Mgr. Lenka Červinková Datum (období), ve kterém.
Úkoly nejen pro Kačenky.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky 3. ročníku ZŠ Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_NJ Téma: Barvy Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Slovní druhy Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VÝVOJOVÉ PORUCHY UČENÍ I_14. PODSTATNÁ JMÉNA II TÉMA: PODSTATNÁ JMÉNA.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.1.9 Předložky a předpony Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: leden 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_CJ4_Čtení s porozuměním TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
Geometrické tvary Matematika a její aplikace (matematika pro 1., 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Věta se skládá ze slov Název školy
Bc. Naďa Salačová ZŠ a MŠ Kamenná 404/4 Jablonec nad Nisou
Základy programu Excel
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Autor: PaedDr. Jana Čechová
NAJDI SPRÁVNÝ OBRÁZEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Gřundělová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Popis značení v prstokladech stupnic
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov
VY_ 32_INOVACE_06_OPAKOVÁNÍ BAREV Mgr. Libuše Stonawská Anglický jazyk
Metodický list: Slovní druhy – 2. část
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3A_03
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_15   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Název školy : ZŠ Spořilov- Pardubice Autor : Pilná Marcela Název: VY_32_INOVACE_ČTENÁŘSKÁ_GRAMOTNOST_01_VYVOZENÍ_ SLABIK_S_HLÁSKOU_L Téma : Čtenářská.
PROSTOROVÁ ORIENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Vezmi si malý papírek , zmáčkni F5 a počkej !
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Grafy pro malé školáky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Magdalena Málková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Začni kliknutím na modré tlačítko.
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
AUTOR: Mgr. Eva Nedomová
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Oktáva c1, d1, e1.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
Transkript prezentace:

Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov Autor : Marcela Pilná Název : VY_32_INOVACE_INFORMAČNÍ_GRAMOTNOST_08 Téma : Český jazyk- porozumění textu(obrázkový diktát č.2). Číslo projektu :CZ1.07/1.4.00/ Anotace : Žáci podle písemných pokynů kreslí obrázek a učí se orientovat na ploše.Prezentace obsahuje též cvičení na rozšiřování slovní zásoby. Citace : Materiál z vlastní invence a s použitím obrázků z galerie MS Office 2010.

Ahoj děti, dnes si budeme chvíli hrát s naší češtinou. Čeština je krásný jazyk a obsahuje v sobě spoustu krásných slov.Jednu věc dokáže třeba pojmenovat hned několika slovy.No jen si vemte třeba takový. Kolik slov k němu vymyslíte? ………………………………………………………………………………………….. Výborně ! Teď si můžeme spolu chvíli kreslit.Připravte si papíry a pastelky, začínáme!

Uprostřed obrázku nakresli velkou hnědou lavičku s opěradlem. Vpravo vedle lavičky je otevřené okno. V okně stojí hnědý květináč s modrou květinou a dvěma zelenými listy. Vlevo na lavičce sedí stará babička s šedivými vlasy do drdolu. Babička má růžové šaty se žlutou krajkou u krku a růžové ponožky. Na nohou ji svítí žlutohnědé kostkované papuče. Vpravo na lavičce leží šedá kočka. Nad kočkou sedí na opěradle malý modrý ptáček. Pod oknem kouká z otlučené omítky šest oranžových cihel.

Nyní si obrázek zkontroluj. Co jsme zapomněli na obrázku nakreslit? na obrázku nakreslit?

A teď si zkusíme hrát s tou naší češtinou: Jak jinak řekneme BABIČKA? Vymyslíš jiné slovo pro PAPUČE? Co tě napadne místo slova SVÍTÍ? A místo slova LEŽÍ? Nakonec zkus nahradit slovo OTLUČENÉ!

Dnes se s vámi již rozloučím, ale ještě se vrátím s dalšími úkoly! A H O J ! A H O J !