NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_3.2.5.1B11_Životopis TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.18
Životopis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.14
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Číslo v digitálním archivu školy
ŽIVOTOPIS Osobní údaje Kontaktní údaje Vzdělání Pracovní zkušenosti
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
tříletý učební obor – Číšník, servírka
Vzdělávací obor: Svět práce
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Životopis shrnutí poznatků.
START A ROZVOJ KARIÉRY MANAGEMENT CVIČENÍ
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
Jak na pracovní pohovor?
Personální řízení Cvičení 1
Digitální učební materiál
Zásady a doporučení pro tvorbu prezentací
VY_32_INOVACE_08_PEK_443_Mus
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
JAK NAPSAT ŽIVOTOPIS.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Dobrý den, dovolte, abych se představil Strukturovaný životopis  1. Osobní informace  2. Historie zaměstnání  3. Dosažená vzdělání  4. Počítačové.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
Životopis Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Obchodní korespondence
Personální písemnosti II
ŽIVOTOPIS Člověk a svět práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
ANALÝZA NEJVĚTŠÍCH ZAMĚSTNAVATELŮ VE VYBRANÉM OKRESE 31. října
TVORBA STRUKTUROVANÉHO ŽIVOTOPISU. Obecné poučení Životopis (biografie, curriculum vitae ) – přehledný soupis informací o určité osobě, které se požadují.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Jak vybrat ty správné zaměstnance? Bronislava Plesníková, CSR Manager LMC s.r.o.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Strukturovaný životopis Vypracoval: Lukáš Karlík.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_299 Licence: CC BY-NC-SA 3.0 Jméno autora:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Životopis 1 Hradec Králové CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
ŽIVOTOPIS Životopis či také Curriculum vitae je strukturovaný a přehledný popis získaných pracovních a akademických zkušenosti. Obsahuje základní osobní.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Český jazyk – 9. ročník TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Grafický editor GIMP (13)
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
WordArt, SmartArt, Tvary
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
NÁKUPČÍ NEVÝROBNÍHO MATERIÁLU
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Rady a Tipy pro čtení životopisu
Funkční styl administrativní
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2018/2019
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_ B11_Životopis TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

Anotace Žáci: se seznámí s formou strukturovaného profesního životopisu; dozví se, jaké údaje má životopis obsahovat; ujasní si uspořádání jednotlivých údajů – jsou upozorněni na případná úskalí; seznámí se s vhodnou grafickou úpravou životopisu; prezentace poslouží také jako osnova, kterou si mohou zapsat a podle které se pokusí vytvořit vlastní životopis (prezentaci je vhodné doplnit ukázkami vhodných a nevhodných zpracování životopisu, popř. pokusit se s žáky nepovedený pokus přepracovat- ukázky např. v příručce Sestavte si atraktivní životopis – viz citace).

Uspořádání údajů v životopisu. 1. Osobní údaje: jméno a příjmení; adresa; telefon; (vhodná ová adresa); datum narození; (rodinný stav, státní příslušnost) 2. Kvalifikace: vzdělání (kdy, název školy, kde, obor, zakončení); další kvalifikace (např. psaní na klávesnici všemi deseti, práce na PC, různé kurzy) ; jazykové znalosti (slovem i písmem, aktivně /pasivně); další znalosti (např. znalost jednoduchého a podvojného účetnictví, vystavování faktur apod.) 3. Pracovní zkušenosti (délka pracovní zkušenosti-kdy, úplný název společnosti, název pracovní pozice, charakteristika pracovní náplně – povinnosti, úkoly, typy činností, odpovědnost, organizace). 4. Ostatní údaje (pokud jsou vyžadovány nebo jsou podstatné pro účel životopisu, popř. chceme–li na ně poukázat a neuškodí-li našemu profilu): řidičský průkaz; zdravotní stav; rejstřík trestů; reference (kontakt na bývalé zaměstnavatele, kteří nám mohou poskytnout kladné hodnocení); osobní profil (např. komunikativnost, příjemné vystupování, odpovědnost, samostatnost, organizační schopnosti). 5. Datum zpracování (aktualizujeme) a podpis. Pořadí : údaje uvádíme podle důležitosti, a to od těch nejpodstatnějších (můžeme prohodit body 2 a 3).

Celková úprava životopisu: nejlépe na PC; přehlednost; bezchybnost (pozor na pravopisné chyby); bílý papír; střízlivý typ písma; vhodná velikost písma; černá barva základní body můžeme zvýraznit, nadpisy zvětšit, jméno a příjmení zvýraznit; optimální rozsah: jedna strana formátu A4.

Citace: Zpracováno podle: Siegel, Zbyněk: Sestavte si atraktivní životopis. Grada Publishing. Praha ISBN stran.