E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Hudební písňová forma Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_04_HUDEBNÍ PÍSŇOVÁ FORMA.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_13.
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_12 Výkon a příkon Šablona číslo: IXSada číslo: IPořadové číslo DUM: 12 Autor:Mgr. Milan Žižka Název školyZákladní škola Jičín, Husova.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 29) Rozmanitost.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 15. Odpady, třídění a recyklace Název sady: Základy ekologie pro střední.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
ČOČKY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_10_32.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_107_Nebezpečí elektřiny Vypracoval:
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Kalendář Mgr. Lenka Stará. AutorMgr. Lenka Stará Vytvořeno dne Odpilotováno dne Ve třídě1.C Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací.
Autor:Mgr. Lenka Stará Vytvořeno dne Odpilotováno dneVe třídě1.C Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací oborPrvouka TémaTřídíme odpad.
Zvířata na farmě Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_13_Zvířata na farmě Téma: Člověk.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Skupiny hudebních nástrojů
Živá příroda – houby Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Netradiční aranžérské materiály
VLASTNOSTI LÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Recyklace Vypracoval: Michal Brzobohatý Třída: 2L
Národní divadlo Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Rozdělení inventáře, MSI
SLOVNÍ DRUHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Písemné sčítání a odčítání do milionu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
TŘÍDÍME SPRÁVNĚ ODPAD?.
Písně a jejich vývoj Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_11_PÍSNĚ A JEJICH VÝVOJ Téma:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Volně žijící zvířata – rybník, potok
Elektrické spotřebiče
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Základní společenstva - lesy
PODOBNOST TROJÚHELNÍKŮ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Lidová muzika Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Ekologie a ochrana přírody
Písemné dělení jednociferným dělitelem
Neživá příroda - voda Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Věcné učení Ochrana přírody
Les v průběhu roku 2 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ Karla Klíče, Hostinné Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o.p.s AUTOR: Bc. Vladimíra Benediktová NÁZEV: VY_32_INOVACE_206_FYZIKA_LÁTKY TÉMA: LÁTKY ČÍSLO PROJEKTU:
Základní společenstva – skály a hory
Množné číslo podstatných jmen 2 - opakování
Živá příroda – vývoj Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_18_Třídění odpadu_2
Odpad patří do kontejnerů
DUM_009_ / VYDMUCHOV / ĎURIŠOVÁ/ ČLOVĚK A PŘÍRODA/2012
Název Recyklace papíru
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Karla Klíče Hostinné AUTOR: Mgr
PŘÍVLASTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Neživá příroda - vzduch
Vztah k životnímu prostředí
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Transkript prezentace:

E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

AutorMgr. Soňa Dvořáková Vytvořeno dne Odpilotováno dne ve tříděII. B Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací oborPrvouka Tematický okruhČlověk a příroda TémaEkologie Klíčová slovaochrana přírody, vliv člověka na přírodu, recyklace, třídění odpadu, kontejnery na třídění, papír, sklo, plast, ostatní odpad, voda, pitná voda, slaná voda, voda z ledovců

C O JE TO EKOLOGIE? vztah k přírodě, který se jí snaží ochraňovat ochraňovat sleduje vliv člověka na přírodu hledá způsoby, jak se k přírodě chovat co nejšetrněji a nejzodpovědněji co nejšetrněji a nejzodpovědněji

R ECYKLACE jedním z těchto způsobů je recyklace odpadků, které se jinak zbytečně hromadí odpadků, které se jinak zbytečně hromadí a zatěžují životní prostředí a zatěžují životní prostředí recyklace je opakované používání materiálů z odpadků (plasty, papíry i sklo) (plasty, papíry i sklo)

T ŘÍDĚNÍ ODPADU recyklace odpadu se však neobejde bez správného roztřídění odpadků bez správného roztřídění odpadků Naleznete odpovídající kontejner na odpadky? Naleznete odpovídající kontejner na odpadky? PAPÍR PLASTSKLO OSTATNÍ ODPAD ODPAD

Sklo: Sklo: barevné sklo, láhve od nápojů, skleněné nádoby, skleněné střepy keramika, porcelán, zářivky, kovové uzávěry lahví, znečištěné láhve a nádoby Papír: noviny, časopisy, reklamní letáky, knihy, sešity, krabice, kartón, papírové obaly (např. sáčky) mokrý, mastný nebo jinak znečištěný papír, uhlový a voskovaný papír, použité plenky a hygienické potřeby

Ostatní odpad: popel, smetí, znečištěný papír a plasty Plast: Plast: PET láhve od nápojů - sešlápnuté, kelímky, sáčky, fólie, výrobky a obaly z plastů obaly od nebezpečných látek (různých chemikálií, barev apod.)

V ODA přírodní zdroj, který je pro nás přírodní zdroj, který je pro nás nesmírně důležitý nesmírně důležitý vody si proto vážíme a snažíme se vody si proto vážíme a snažíme se s ní co nejvíce šetřit s ní co nejvíce šetřit voda zabírá přibližně 71% naší planety voda zabírá přibližně 71% naší planety ale pitná voda zabírá pouhé ale pitná voda zabírá pouhé 1% veškeré vody na Zemi 1% veškeré vody na Zemi

Co to znamená? Co to znamená? Představme si všechnu vodu na Zemi jako množství vody rozlité do 100 sklenic. 100 sklenic.

Naší pitnou vodu z celého množství 100 sklenic představuje jen jedna sklenice. o zbylých 99 sklenic patří vodě slané patří vodě slané a vodě ukryté v a vodě ukryté v ledovcích ledovcích

POUŽITÉ ZDROJE Obrázky z internetu -otevřená galerie Microsoft.com ANOTACE Prezentace na téma ekologie určená žákům 2. třídy. Hlavním záměrem prezentace je ukázat ekologii jako obor, který se snaží chránit přírodu před negativním vlivem lidských činností. Předvádí dětem ekologický proces jim nejbližší – třídění odpadu. V praktické činnosti si žáci sami vyzkoušejí, jak správně odpad roztřídit. Část zaměřená na vodu ukazuje problém pitné vody a jejího množství v poměru s ostatními druhy vody. Prezentace obsahuje animace.

POUŽITÉ ZDROJE _shutterstock_ jpg /perex-ta%C5%A1ky_329x-1_ jpg Dg/s1600/water-footprint.jpg