Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

Kanada.
Kanada.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
CANADA.
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
Severní Amerika zcela na západní a severní polokouli
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
Kanada.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Identifikátor materiálu: EU
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Radek Šiška and Miloslav Macůrek
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
KANADA.
Kanada povrch a přírodní krajiny
Kanada.
KANADA.
KANADA.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.5.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_04_03A_Okres a kraje ČR Téma:Zeměpis České.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_13_03B_Japonsko Téma: Zeměpis Ameriky a.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_14_16B_Kostra končetin Téma:Přírodopis savců.
VY_32_INOVACE_Fi_I_04 Název Kanada Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název:VY_32_INOVACE_05_03A_Doprava v ČR Téma:Zeměpis České republiky.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Základní škola, Hradec Králové
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název učiva: Amerika severní
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_05
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
Základní škola, Hradec Králové
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
Základní škola, Hradec Králové
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Základní škola, Hradec Králové
Amerika – Vodstvo AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Základní škola, Hradec Králové
Základní škola, Hradec Králové
Základní škola, Hradec Králové
Základní škola, Hradec Králové
Základní škola, Hradec Králové
Severní Amerika - Kanada
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Severní Amerika – Kanada 2
Kanada.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:EU peníze školám

Anotace Materiál je určen k seznámení se základní charakteristikou Kanady. Očekávaný výstup: Žák dokáže charakterizovat polohu, povrch, ekonomiku a obyvatelstvo Kanady. Datum tvorby: Ověřeno ve výuce:

Kanada Obr. 1

Obr. 2 Poloha Úkol: Podle atlasu popiš polohu Kanady – jaké moře ho omývají, s jakými státy sousedí, na jakých polokoulích leží.

Základní údaje Hlavní město: Rozloha: Nejvyšší bod: Počet obyvatel: Náboženství: Jazyk: Úkol: doplň údaje podle tabulek v atlase Ottawa km 2 (2. na světě) Mount Logan (5 959 m n. m.) (36. na světě) křesťanství (77%) angličtina, francouzština

Kanada je rozčleněna na 10 provincií a 3 teritoria. Obr. 7

Obyvatelstvo -nerovnoměrné osídlení -většina obyvatel: východní pobřeží, hranice s USA -francouzsky mluvící obyvatelstvo v okolí Quebecu -Eskymáci na severu -etnické skupiny: -Kanaďané: 39% -Angličané: 20% -Francouzi: 16% Obr. 3

Města 1.Toronto Montreal Vancouver Calgary Edmonton Ottawa Québec Úkol: vyhledej v atlase velká kanadská města

Příroda a povrch Obr. 4 Newfoundland Hudsonův záliv Velká jezera Arktická nížina Baffinův ostrov

Příroda a povrch Jezera: -Velké Otročí jezero -Velké Medvědí jezero -Hořejší jezero -Huronské jezero -Erijské jezero -Jezero Ontario -Niagarské vodopády Řeky: -řeka Sv. Vavřince -Yukon Obr. 5 Obr. 6

Průmysl a zemědělství -velmi vyspělá a bohatá země -člen G8 -těžba dřeva a ropy -vyváží energii -velké zásoby plynu a ropy (2. největší na světě) -levná energie z vodních elektráren -vývoz uranu, zinku, zlata, niklu, hliníku, olova -důležitý vývozce obilovin (pšenice)

Zdroje obrázků: Obr. 1: AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 2: AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 3: BROS, Lomen. Wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 4: AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 5: AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 6: AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 7: AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: