P ODPORA VODOHOSPODÁŘSKÉ INFRASTRUKTURY Zlín, 12. 1. 2016 Ing. Lenka Býčková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Splašková kanalizace a ČOV Voleč Seznámení se základními daty kanalizace a ČOV a s novými podmínkami udělování dotací.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
zelená linka: Operační program Životní prostředí Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1; 1.2.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Voda jak ji neznáme Povolení k nakládání s vodami k Ing. Jana Zmeškalová.
Domovní přípojky kanalizace 1. Projektová dokumentace a stavební povolení 2. Realizace domovní přípojky.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
SC 2.4 IROP „Vzdělávání“ Průhonice. IROP INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Připojení NS-VIS k CS-VIS EU projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice (FVH)
Ostatní dotační programy Olomouckého kraje pro rok 2017 a další možnosti čerpání dotací z národních a evropských zdrojů.
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Svaz chovatelů českého strakatého skotu, z.s. Skalský Dvůr
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Národní program podpory cestovního ruchu
Domovní čistírny odpadních vod
Podpora vodohospodářské infrastruktury Zlín,
Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Úřad práce České republiky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Besip Zlínského kraje Zlín,
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Roční seminář pro vodoprávní úřady
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Pozemkové úpravy.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podpora vodohospodářské infrastruktury Zlín,
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Program na podporu lesních ekosystémů
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Sociální a dostupné byty
Integrované operační středisko – „srdce policie“
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

P ODPORA VODOHOSPODÁŘSKÉ INFRASTRUKTURY Zlín, Ing. Lenka Býčková

1. Základní informace o dotačních titulech 2. Představení elektronické verze žádosti 3. Dotazy

Kdo může žádat Obce do obyvatel Svazky obcí zajišťující akci pro 501 – 2000 obyvatel Místní (městské) části do obyvatel Jak žádat Lze předložit pouze 1 žádost – nelze kombinovat aktivity mezi DT 1 a DT2 Elektronický formulář + tištěná verze – rozhoduje datum doručení tištěné verze

Na co lze žádat Dotační titul 1 Zásobování pitnou vodou, odvedení a čištění odpadních vod Dotační titul 2 Spolufinancování projektů vodohospodářské infrastruktury podpořených z jiných dotačních zdrojů Pouze investiční projekty Náklady na stavební práce a dodávky technologií v přímé vazbě na daný projekt, které jsou nezbytné, hospodárné a efektivní pro úspěšnou realizaci projektu, Náklady na demolici a následnou úpravu veřejné komunikace provedenou v nezbytném rozsahu v přímé vazbě na daný projekt v šířce, která je bezprostředně nutná jako přímý důsledek výkopových prací v komunikaci, a která je v souladu s požadavky platné národní legislativy

Dotační titul 1 Zásobování pitnou vodou, odvedení a čištění odpadních vod

Aktivity Výstavba a rozšíření veřejných vodovodů a souvisejících vodárenských objektů pro stávající zástavbu. Vybudování zdroje pitné vody, výstavba zařízení ke zkvalitnění technologie úpravy vody, včetně její akumulace. Vybudování zařízení pro zajištění dostatečných tlakových poměrů ve vodovodní síti. Výstavba kanalizace pro stávající zástavbu, za předpokladu jejího zaústění do kanalizace ukončené stávající kapacitně vyhovující ČOV. Výstavba kanalizace propojující stávající volné výustě za předpokladu, že odpadní vody budou odváděny a čištěny na stávající kapacitně vyhovující ČOV. Výstavba kanalizace současně s ČOV v obcích, kde tato infrastruktura doposud není. Výstavba ČOV. Intenzifikace stávající ČOV v případě, že současně dojde k připojení obyvatel podchycením stávajících volných výustí či výstavbou nových kanalizací.) AKTIVITY LZE V RÁMCI ŽÁDOSTI KOMBINOVAT

Nelze žádat na: poradenské služby, inženýrské činnosti a stavební dozor, přípravu a zabezpečení akce, přípravné studie nebo jiné přípravné činnosti včetně zpracování Žádosti o poskytnutí podpory, projektovou dokumentaci, rekonstrukci a opravu vodovodů a kanalizací, včetně souvisejících objektů, výkup pozemků, vodovodní a kanalizační přípojky, řady vedoucí k rekreační zástavbě a objektům nesloužícím k trvalému bydlení, zasíťování dosud nezastavěných nových lokalit, průzkumné hydrogeologické vrty, domovní studny, domovní ČOV a bezodtoké jímky, včetně výdajů na svoz odpadních vod, dešťovou kanalizaci, výstavbu kanalizace v případě, že obec nemá zajištěno vyhovující čištění odpadních vod, na náklady spojené s výstavbou domovních čerpacích stanic nebo šachet, včetně technologického vybavení a nákladů na jejich připojení ke sběrnému řadu, Na náklady na provozování vodovodů nebo kanalizací, včetně zkušebního provozu úpravny vody nebo ČOV, Celý výčet nezpůsobilých nákladů naleznete ve Výzvě

Kolik lze žádat Minimum Kč Maximum Kč Míra podpory 25 % celkových způsobilých nákladů Trvání projektu Ode dne předložení žádosti –

Dotační titul 2 Spolufinancování projektů vodohospodářské infrastruktury podpořených z jiných dotačních zdrojů

Aktivity Spolufinancování projektů vodohospodářské infrastruktury podpořených ze státního rozpočtu nebo rozpočtu Evropské unie orientovaných na zásobování pitnou vodou a odkanalizování a čištění odpadních vod v obcích do obyvatel a místních (městských) částech do obyvatel s ukončením realizace projektu nejpozději do Spolufinancování projektů v rámci Programu Ministerstva zemědělství – Výstavba a technické zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizací Spolufinancování projektů v rámci Operačního programu Životní prostředí – prioritní osa 1, specifický cíl 1.1 – Snížit množství vypouštěného znečištění do povrchových i podzemních vod z komunálních zdrojů a vnos znečišťujících látek do povrchových a podzemních vod specifický cíl 1.2 – Zajistit dodávky pitné vody v odpovídající jakosti a množství Kontaktní osoba pro projekty OP ŽP ve Zlínském kraji – Státní fond životního prostředí (SFŽP) – Miroslav Zmeškal, budova 51, tel

Nelze žádat na: Dle podmínek dotačních programů národních a evropských zdrojů, celý výčet naleznete v pravidlech jednotlivých dotačních titulů MZE např. Náklady na přípravu a zabezpečení akce Projektovou dokumentaci Rekonstrukci vodovodních řadů či stok Náklady na zainvestování pozemků Náklady na vodovodní a kanalizační přípojky Náklady na řady vedoucí k rekreační zástavbě a k objektům nesloužícím k trvalému bydlení, atd. OP ŽP např. Výdaje na zasíťování dosud nezastavěných pozemků Výdaje na individuální čištění odpadních vod Výdaje na rekonstrukci kanalizace a přivaděčů a rozvodných sítí pitné vody Výdaje na výkupy pozemků, nájemné, věcná břemena

Kolik lze žádat Minimum Kč Maximum Kč Míra podpory 10 % celkových způsobilých nákladů Trvání projektu Dle podmínek národních a evropských zdrojů –

Formulář žádosti a způsob podání žádosti aktuality html Žádost musí být zpracována elektronicky v předepsaném formuláři, finalizována, odeslána elektronicky, následně vytištěna. Předkládá se 1 originál žádosti a prosté kopie příloh. Žádost včetně příloh musí být vložena do obálky, která bude náležitě označena (číslo Programu RO01-16, registrační číslo žádosti, úplný název a adresa žadatele, doporučuji i IČ, text: „Neotvírat před otvíráním obálek“ Obálka musí být doručena na adresu Krajského úřadu nejpozději do , 12 hod. (buď osobně nebo poštou) – za okamžik předložení je považován datum a hodina fyzického doručení písemné verze žádosti

Příjem žádostí – , do 12 hod. Alokace prostředků na Program Kč Kdo Vám poradí Ing. Táňa Vítková, Ph.D., , – odborné dotazy, konzultace projektových Ing. Lenka Býčková, , – dotazy k náležitostem a vyplňování žádosti,

Kdy budete informování o poskytnutí či neposkytnutí dotace Rozhodnutí Zastupitelstva Zlínského kraje o poskytnutí či neposkytnutí dotace Rozeslání dopisů a smluv

Děkuji za pozornost. Ing. Lenka Býčková