Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

Dobrovolníci v sociálních službách
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Úvod do rozvojových studií Základní pilíře rozvojové pomoci.
Ing. Ivan Trešl Lions Eye Projekt „Oko lva“ na podporu screeningu zrakového postižení u předškolní mládeže.
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
Problém hladu a podvýživy
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Nikola Křístek, expert projektu Unie center pro rodinu a komunitu
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
PROŽITKOVÝ VÍKEND „TÚRA KULTUROU“. V Srbsku u Karlštejna …
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Blanka Tauberová Městská knihovna Sedlčany ( Městská knihovna v Praze,Knihovnická dílna )
Afrika nevšedníma očima … nejen v českých školách II 2010 Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Charitativní projekt SOŠ Luhačovice
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
KEŇA – kam turisté nechodí
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Spolupráce, která přináší plody
Exkurze na burze práce, vysoké technické škole a v dobrovolnickém centru.
Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice
Komunitní a otevřená škola
DOBRÝ DEN. Kdo jsme? Občanská inspirace je nezisková organizace, která od roku 1998 podporuje pestrý tvořivý a šťastný život dětí i dospělých zejména.
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
Venkovská sídla Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Halina Doležalová.  Vznik na jaře 2008, 64 členů  Převážná většina zdravotníků- zdravotních sester  Cíl: vzbudit veřejnou diskuzi o potřebě hospice.
Občanská společnost VY_INOVACE_32_OBN_920 Autor: Mgr. Marcela Šudichová Vytvořeno: leden 2013 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola.
Ekonomie 1 Magistři Šestá přednáška Lidský a sociální kapitál, princip přenesené ceny.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
CENOVÁ DISKRIMINACE Prezentace k semestrální práci z předmětu Mikroekonomie II. Autor: Adam Kadlčík, K-IM2.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
MENSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) započala svou činnost již po roce Ta byla násilně přerušena válkou a poté totalitním komunistickým režimem.
OBECNÁ ZJIŠTĚNÍ ZE ZKUŠENOSTÍ ZAMĚSTNAVATELŮ A ZAMĚSTNANCŮ S ODŠKODŇOVÁNÍM PRACOVNÍCH ÚRAZŮ A NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ 6. konference Společně bezpečně v EU –
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Mezinárodní den sester květen 2009
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
M_ANIMA radí – Sama sobě vedoucí
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Programy pro mladistvé a mladé dospělé
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Subjekty a objekty veřejných politik
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.
Občanské sdružení ProCit, z. s
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Název projektu: Moderní škola
Co je program Mládež v akci?
Spolek AktivSen Posláním spolku je podporovat a posilovat komunitní život v regionu, v duchu rovných příležitostí napomáhat všestrannému.
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Adopce na dálku

Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá a prospěšná. Příkladem může být třeba Aminata, které projekt adopce změnil život a otevřel ji nové možnosti.

Co to je? Občanské sdružení Centrum Dialog založili v roce 1998 členové mezinárodního Humanistického hnutí. V současné době však působí samostatně a nezávisle. Hlavními cíly centra jsou především projekty rozvojové spolupráce a výchovy a ochrana lidských práv. Mezi aktivity však patří i další kulturně-společenské projekty přispívající k rozvoji občanské společnosti. Centrum Dialog sdružuje lidi nejrůznějších kultur, vyznání, původu a věkových kategorií, kteří si přejí vytvořit lidštější svět - svět bez násilí, utrpení a diskriminace. Spojuje ty, kteří si uvědomují, že problémy dnešního světa v jeho nejrůznějších částech se dotýkají nás všech a že záleží na každém z nás, jak bude vypadat budoucnost.

Projekty Projekty v oblasti vzdělání (Afrika) Zdravotní projekty (Afrika) Kurzy řemesel a zemědělské projekty (Afrika) Další menší projekty (Afrika) Projekty v Česku

Projekty v oblasti vzdělání Téma dostupnosti vzdělání je nedílnou součástí Kampaně lidské podpory. Na některých místech, kde začaly fungovat kurzy alfabetizace, se objevila potřeba trvalejšího a komplexnějšího řešení. Místní skupiny dobrovolníků na tuto potřebu reagovaly nejdříve navázáním spolupráce s již existujícími školami, jejich vyučujícími a rodiči žáků. Tyto školy dnes často přijímají zdarma určité procento sirotků a dětí z velmi chudých rodin, které by si hrazení školného nemohly dovolit.

Zdravotní projekty Zdravotní centra provozují dobrovolníci, kteří si uvědomují důležitost problému nedostatku zdravotních služeb v místě jejich bydliště. Do ambulance pravidelně dochází lékař, popřípadě student vyšších ročníků medicíny. Na některých místech je lékařů více, aby mohli do kliniky docházet v časech, kdy nejsou zrovna v nemocnici, či na jiné klinice. Jsou placeni z jiných výdělečných projektů fungujících v rámci Kampaně lidské podpory na místě, či pracují bez nároku na honorář.

Kurzy řemesel a zemědělské projekty Řemeslné kurzy jsou pořádané především pro mladé lidi, kteří dokončili základní a často i středoškolské vzdělání, ale neumí žádné řemeslo a nemají možnost sehnat žádnou práci. Jde o profesní kvalifikaci – například kurzy šití a krejčovství, výroba tradičních afrických předmětů a suvenýrů, kurzy mechaniků a podobně. Cílem těchto projektů je dát mladým lidem šanci najít uplatnění.

Další projekty Každá čtvrť, či vesnice, vyžaduje různé aktivity, které jsou zaměřené na konkrétní problémy, se kterými se lidé v daném místě potýkají. Proto kromě již zmíněných projektů, které jsou potřeba téměř všude, existují také projekty, které jsou specifické pro různé oblasti. Mezi tyto patří úklid čtvrtí v místech, kde tuto službu nezajišťuje stát (např. venkovské oblasti či slumy), centra naděje pro děti ulice, kde je výskyt této skupiny dětí velký (např. městské slumy), projekty založené na mikropůjčkách a podobně.

Projekty v Česku Kurzy pro dobrovolníky Výstavy fotografií Benefiční akce Besedy pro veřejnost Přednášky ve školách – „Afrika trochu jinak“ Daruj Úsměv