KOČKY A PSI ANOTACE Prezentace seznámí žáky s rozdíly mezi kočkovitými a psovitými šelmami. Význam psů a koček pro člověka DATUM 28.5.2012 AUTORTereza.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Advertisements

ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_06_32_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
Anotace – Hmyzožravci Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností, na základě znalostí.
Bc. Jan Hutl a Chov domácích zvířat (mazlíčků) 4. ročník Žáci se seznámí se základními informacemi o chovu domácích zvířat. Povinnosti a zodpovědnost.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
ŠELMY. CHARAKTERISTIKA Rozšířeny na všech kontinentech. Pružné, svalnaté tělo. Silné špičáky. Většinou masožraví (vrchol potravních řetězců). Výborný.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Hrabová, okres Šumperk, příspěvková organizace AUTOR : Eva Vysoudilová NÁZEV : VY_32_INOVACE_14_Pes domácí.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_09_32_SOUHVĚZDÍ, GALAXIE, SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_12_NEŽIVÁ PŘÍRODA_OBNOVITELNÉ ZDROJE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_15_Hygiena Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace.
HMYZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název:
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉMy - biodiverzita
Třída: Savci Autor: Zuzana Veselíková Vytvořeno: červen 2011
NAŠE OBEC ANOTACE Prezentace na téma MOJE OBEC- můj domov. DATUM
VY_32_INOVACE_11_31_Oblečení
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
Název projektu: Moderní škola
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
Název projektu: Moderní škola
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Volně žijící zvířata – rybník, potok
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název projektu: Moderní škola
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Délka
Autor: Mgr. Jana Burdzová
VE KTERÉ ČÁSTI POTRAVNÍ PYRAMIDY STOJÍ ŠELMY?
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
VY_32_INOVACE_11_ZDRAVÍ_ zdraví, nemoc, zdravá strava
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
IKT Českosaské Švýcarsko
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
WORD Tabulky - ohraničení
Na poli ANOTACE  Pracovní list procvičuje především využití polních plodin. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP  Žáci.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
PŘÍRODOVĚDA JEDOVATÉ ZLOZVYKY
Velikonoční vajíčko VY_32_Inovace_06MD-2
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ZŠ BYSTŘICE Mgr. Pavla Štěpánková VY 52 INOVACE 127.
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_30_ Převody jednotek obsahu-procvičení.
Šelmy II. Martin Kameník 7. E.
IKT Nebezpečí na internetu
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
UPOVÍDANÝ PAPOUŠEK VY_32_Inovace_10MD-2
AUTOR: Petra kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ
Transkript prezentace:

KOČKY A PSI ANOTACE Prezentace seznámí žáky s rozdíly mezi kočkovitými a psovitými šelmami. Význam psů a koček pro člověka DATUM AUTORTereza Skálová JAZYKČeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP Žáci si uvědomí rozdíly mezi psem a kočkou a jejich význam pro člověka. SPECIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ POTŘEBY - KLÍČOVÁ SLOVA kočkovitá a psovitá šelma,smysly,pes,kočka DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLUPrezentace DRUH INTERAKTIVITY aktivita CÍLOVÁ SKUPINAŽák STUPEŇ A TYP VZDĚLÁVÁNÍZákladní vzdělávání-první stupeň TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA 9 – 10 let CELKOVÁ VELIKOST 3,14MB

KOČKY A PSI KOČKOVITÉ A PSOVITÉ ŠELMY

KOČKY - KOČKOVITÉ ŠELMY Tato elegantní a poněkud tajemná šelma si i přes soužití s člověkem ponechala nezávislou povahu a dokonalé lovecké instinkty osamělého lovce. CIT. Svět zvířat XII Domácí zvířata A.Červená, M.Anděra a kol.-Albatros 2001

Jaké jsou kočky- kočkovité šelmy Jejich drápky jsou zatažitelné do pochev, proto zůstávají ostré třeba pro šplh. Mají okrouhlý obličej a poměrně krátký čenich. Jejich ocas je většinou dlouhý a velice pohyblivý. Loví skokem.

Smysly koček - kočkovitých šelem Skvělý sluch – uši otáčí za zvukem. Vynikající zrak – velice přesně odhadnou vzdálenost. Hmatové vousy slouží při orientaci a lovu v noci. Čich je u kočky nejslabším smyslem.

Kočka a člověk Ve STAROVĚKÉM EGYPTĚ byla uctívána jako posvátná. Měla odpovědnost za plodnost a rození dětí, díky své příkladné péči o koťata. V dnešní moderní době pomáhá udržovat v rovnováze lidskou psychiku. Je to elegantní a čistotný mazlíček.

PSI - PSOVITÉ ŠELMY Přeměna vlka v psa spadá do doby před lety.

Jací jsou psi – psovité šelmy Drápy mají krátké, nezatažitelné a tupé. Mají dlouhé čelisti. Jsou velice vytrvalí běžci a dobří plavci.

Smysly psů - psovitých šelem Kořist stopují podle čichu, který je vynikající. Sluch mají velice ostrý a je až šestkrát lepší než u člověka. Zrak má u psovitých šelem menší význam, protože loví za soumraku. Je nejslabším smyslem.

Pes a člověk Pes má v lidských službách mnohostranné použití. Existují psi hlídací,lovečtí,tažní,pastevečtí,sle pečtí,vojenští,policejní,záchranáři a psi lavinoví, hledači drog. Pes byl i jedním z prvních kosmonautů. V dnešní moderní době pomáhá udržovat v rovnováze lidskou psychiku. Je to věrný a milý mazlíček. CIT. Svět zvířat XII Domácí zvířata A.Červená, M.Anděra a kol.-Albatros 2001

Starost o naše miláčky Potrava Hygiena Zdraví Pozornost Voda, granule nebo jiná vhodná strava, vitamíny Česání a koupání dlouhosrstých plemen, čištění uší a zubů u psů. Pravidelné očkování u veterináře. S pejsky chodit na procházky nebo na cvičiště. Pohladit a pomazlit se s mazlíčkem. Mít zvířátko je veliká zodpovědnost.

KOČKY A PSI Jsou už stovky let věrnými druhy člověka, proto by si měl každý majitel těchto „šelem“ uvědomit,že jsou to živí tvorové. Svojí láskou a starostlivostí bychom jim měli vrátit jejich oddanost.

Použitá literatura: Foto autor Obrazová encyklopedie ZVÍŘE – Knižní klub 2002 Svět zvířat XII Domácí zvířata A.Červená, M.Anděra a kol.-Albatros 2001