Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace pro rodiče a uživatele Internetu © PaedDr. Miloslav Psota, 2012.
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Martina Pišová Sonya Mátlová Kyberšikana. Co to je kyberšikana ?  zneužití inf. kom. t.  mobilem, internetem  agresor→ ZÁMĚRNÉ vyvedení z rovnováhy.
Propagace a reklama na facebooku
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a.
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
Bezpečnost na internetu
 Projekt E-Bezpečí je celorepublikový projekt zaměřený na prevenci, vzdělávání, výzkum, intervenci a osvětu spojenou rizikovým chováním na internetu.
Moravcová Kristýna NÁSTRAHY INTERNETU.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
Bezpečnost na internetu! 
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
JanHekele Bezpečnost na internetu. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel. Nesmíme si na facebook nikoho přidávat do přátel.
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Nebezpečí na Internetu
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
DĚTI VE SVĚTĚ MÉDIÍ Úvod Média jako potrava pro duši naše cíle: 1) umět děti ochránit před tím, co jim škodí.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Není firewall jako firewall Ladislav Šolc Security Systems Engineer Microsoft ČR&SK.
Projekt Bezpečně online Mgr. Marie Svobodová. Hradec Králové, ISSS 2006 Sem prosím umístit úvodní stránku webu Dnes zahajujeme provoz …..
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
Kyberšikana Radka Blažková.
Šikana a kyberšikana.
TEST - JAK BEZPEČNĚ NA INTERNETU. : Pokud mě někdo požádá na chatu o sdělení adresy a telefonu A pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje B pošlu mu je,
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
Kyberšikana Cyberbulling.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Kyberšikana.
Bezpečnost na internetu
Jak na bezpečný internet?
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Josef Bělehrádek, DiS Možnosti usnadnění a efektivnější práce v aplikaci Acta Publica.
KYBERŠIKANA Kateřina Ďurišíková. Co to je? Jedná se o šikanování jiné osoby pomocí informačních technologií - internetu, mobilních telefonů, apod. (např.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Saferinternet akademie. Metodiky a vzdělávací bloky. Pavel Vichtera Národní centrum bezpečnějšího internetu.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Bezpečnost na internetu VY_32_INOVACE_01-60 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh:
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Inf Bezpečný počítač.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Stížnosti na Facebooku efektivně přes Národní centrum
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
KYBERŠIKANA.
Co bychom měli také o internetu vědět
Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.
Jak lze využívat internet
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Transkript prezentace:

Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ

Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na  Cílem centra je poskytování nástroje rodičům a učitelům  Regulovat aktivitu dětí na internetu  Vybírat pro děti vhodný obsah a nabízet rodičům tipy, které se týkají bezpečného prohlížení internetového obsahu  Spolupracuje s dalšími organizacemi  Jedním z partnerů projektu je Národní centrum bezpečnějšího internetu.

Bezpečné vyhledávání Google  Umožňuje rodičům filtrovat stránky, na které se děti dostanou  Pokud je filtr nastaven, nemůže se dítěti zobrazit nevhodný obsah (např.: stránky se sexuálním obsahem)  Dvě možnosti filtrování-mírné a přísné  Mírné odstraní závadné obrázky, přísné obrázky i text  Správné nastavení se pozná tak, že v záhlaví vyhledávače musí být zobrazeny barevné kuličky (bezpečné vyhledávání Google)

 Děti musí být upozorněny, že zveřejněním velkého množství informací a fotografií na sociálních sítích (Facebook, ICQ, Skype), lákají pozornost útočníka  Zároveň musí vědět, že pokud se stanou obětí kyberšikany, nesmí se bát vše říci (rodičům, učiteli), navzdory strachu  Velkou chybu dělají také rodiče vystavováním fotek svých nahých dětí na internetu a sociálních sítích  Některé stránky jsou doslova rájem pedofilů

 Navzdory tomu, že rodiče chtějí své děti ochránit, často je sami vystavují nebezpečí  Propojením fotek dětí s kontakntními údaji rodičů může mít fatální následky  V dnešní době si pedofilové většinou vyhledávají své oběti nejdříve na internetu a teprve potom vyrážejí do terénu  Musíme si uvědomit, že nahrátím fotky na veřejný server, nad ní ztrácíme kontrolu, kdokoliv si obsah může stáhnout a naložit s ním po svém

 Je zajímavé, jak někteří rodiče k problému přistupují  Mnozí jsou toho názoru, že je lepší, když pedofilové ukojí své touhy nad fotkou dětí, než aby je samotné kontaktovali  Je zřejmé, že tito rodiče ještě v ohrožení své dítě neměli a ani si tuto možnost nepřipouští

Jak se bránit?  Kyberšikana je zvláštní druh šikany, je to vědomé používání internetu, mobilního telefonu, aj., s cílem poškodit jinou osobu  Při prevenci je důležité:  zvolit si správné heslo  zabezpěčit svůj účet  nesdílet příliš mnoho osobních údajů  nereagovat na podezřelé vzkazy  znát pravidla diskuze a chatu

 respektovat ostatní uživatele  rozmyslet si, co komu píšu  Svěřit se, pokud najdu něco zvláštního při prohlížení internetu  Více informací na:  

Zdroj  um-bezpecnosti-pro-rodice-deti.html