Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let 1846-1858, jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Památky Unesco Česká republika.
Advertisements

VY_32_INOVACE_ICT2.5_3-50 Anotace
 Inspirace minulostí (zejména středověkem), exotickými zeměmi a životem na venkově  Důraz na city a prožitky, často pocit odcizení, záliba v tajemnosti.
Vztahy mezi Čechy a Němci
Jihomoravský kraj - procvičování
… správný cíl vaší cesty!
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
Zámek Schönbrunn Vídeň Rakousko.
Název projektu: Vyrovnání handicapu žáků GVN J. Hradec při studiu přírodovědných disciplín praxí Žákovská prezentace z přírodovědných exkurzí Registrační.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Památky UNESCO v České republice
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Krajinou Vysočiny, ZŠ Stonařov
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Romantická architektura v Čechách
Jihočeský kraj Jihočeský kraj.
Město Brno.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.

Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Jihomoravský kraj.
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Klasicistní architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
PÁLAVA. Pálava je skutečným přírodním klenotem České republiky, chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce CHKO Pálava leží v nejteplejší.
Lednické rybníky Rozloha 552,5 ha Skládá se z pěti rybníků Nesyt, Hlohovecký, Prostřední, Mlýnský a Zámecký Největší rybník na Moravě Nachází se u Sedlece.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
CHKO Pálava Umístění: Jihomoravský kraj Rozloha: 83 km 2 Založeno: 19. března 1976.
Šablona : V/2 Sada: 4 Ověření ve výuce: Třída: 4. – 5. Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
VY_32_INOVACE_Vac_III_12 Památky UNESCO v ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Z ÁKLADNÍ INFO.: krajinný celek – 283km 2 okres Břeclav při hranici s Rakouskem UNESCO – od r
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Vypracovala:Mgr. Marcela Minaříková Mgr. Světlana Čumalová Téma:AZ kvíz Lužní les Vznik:červenec - září 2011 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Autor prezentace: Vojtěch Kolařík Autor obrázku: 1 - Podzemnik (CC-BY-SA) 2, 3 - Karl Gruber - 2, 3 - Karl Gruber - karl.gruber[at]mmcx.net.
Zámek Hluboká Webové stránky zámku
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Kateřina Sobková XI.A 2015/16. Lednicko-Valtický areál je jedním z největších pokladů České republiky a světového a kulturního dědictví vůbec nejrozsáhlejší.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Romantická architektura v Čechách
Zámek Schönbrunn Vídeň Rakousko.
JIHOČESKÝ KRAJ.
LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL
CHŘIBY.
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
BAROKNÍ STAVBY – JIHOMORAVSKÝ KRAJ
CHŘIBY.
Základní škola Jana Noháče
Jihomoravský kraj Rozloha:7 195 km² Počet obyvatel: (2016)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Lednicko-valtický areál
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
Na kole po Lednicko-valtickém areálu
UNESCO Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_UNESCO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Matematické operace do
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva zůstala zachována. Romantický novogotický vzhled získaly také interiéry s vynikajícími ukázkami bohaté řezbářské výzdoby.

 V minulosti patřil Lednicko-valtický areál k Lichtenštejnskému panství. Byl vybudován v okolí hlavního sídla Lichtensteinů, které bylo na zámku ve Valticích. Součástí areálu jsou dva zámky, rybníky, parky, obora s částí lužního lesa a několik dalších drobných staveb a zámečků.

 Lednicko-valtický areál je území sevřené mezi řekou Dyjí, Pálavou a hranicí s Rakouskem. Jeho dvěma centry jsou Valtice a Lednice známé svými zámky a parky. V prostoru mezi Lednicí a Valticemi můžete navštívit přírodní park, který patří k největším příkladům komponované krajiny na celém světě. Lednicko-valtický areál je plný památek. Hlavním magnetem je soustava Lednických rybníků. Součástí areálu je také významná archeologická lokalita – Pohansko.  V LVA naleznete také i skleník s subtrop. a trop. rostl. Nepravidelný tvar území Lednicko-valtického areálu o rozloze bezmála 300 km2

 Lednicko-valtický areál je od roku 1996 součástí světového a kulturního dědictví UNESCO. Tomuhle kraji se dřív říkalo „Lednice a její zahrady“ a dnes navrhují historičtí nadšenci nový název dominantní obce „Báječná Lednice“. Majestátné zámky jsou obklopené rozlehlými zahradami. Upravené záhony pokrývá květinový koberec. Zvlněné lány zlatavých polí přecházejí v zelenavé lesy. Romantickou krajinu zdobí rybníky, jejichž třpytivé hladiny jsou posety lekníny. Podél upravených cest stojí mnoho skvostných staveb.

1. Zámek Valtice 11. Obelisk 2. Lovecký zámek 12. Kolonáda 3. Zámek Lednice 13. Rybniční zámeček 4. Dianin chrám 14. Lovecký zámeček 5. Zámeček Pohansko 15. Tři Grácie 6. Hraniční zámeček 7. Maurská vodárna 8. Janův hrad 9. Minaret- 302schodů 10.Sv.Hubert

 Vypracovala Tereza Plačková 9.A Zdroje: Wikipedie Google Foto: Škrleta Jiří