Jak na konferenci formou OPEN SPACE TECHNOLOGY Transformace sociálních služeb: Příležitost pro lidi 4. prosince 2012, Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení nových objektů pro poskytování sociálních služeb
Advertisements

IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny systém minitendrů pro školy Praha.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
RASISMUS Zuzana Dvořáková.
Co se mají žáci ve škole naučit ? Doplňující pedagogické studium pro učitele Mgr. K. Starý.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Přechod z ústavní do komunitní služby
Kritéria, pilíře, spravedlnost MARTIN POTŮČEK PREZENTACE NA 4. JEDNÁNÍ ODBORNÉ KOMISE PRO DŮCHODOVOU REFORMU PRAHA, MPSV ČR, … a jak dál.
Práce delegáta na PMUN II. výbor VS PMUN. Jak vypadá jednání 1.Workshopy = příprava na konferenci 2.Průběh jednání na konferenci 3.Jednání delegáta.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Potřeby lidí bez domova v procesu participace Eliška.
KONGRESOVÉ CENTRUM Aktuální nabídka pronájmů pro rok 2013.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Firemní komunikace ( několik postřehů z praxe) PhDr. Pavel Beňo Práce a vztahy / Civilcourage TV Tel ;
Matematické metody v ekonomice a řízení II
Jak na prezentaci? Jakub Pazdera.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
ICV VUT v BRNĚ Synergie Modul „Informačně poradenské služby“ Životopis (CV) a Assessment centrum Magda Šustrová, Jiří Černý.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
MODERAČNÍ TECHNIKY brainstorming brainwriting free-wheeling
Tvůrčí setkání Aneta Kobzíková. Pravidla Žádný nápad není špatný. Buďte tvůrčí. Nebojte se riskovat. Kritika není povolena.
BENEFIČNÍ TANEČNÍ VEČER PRO RADIOPALÁC RADIOPALÁC OPĚT TANČÍ HELLER DANCE &FASHION T ANEČNÍ ŠKOLA H ELLER.
BENEFIČNÍ TANEČNÍ VEČER PRO RADIOPALÁC RADIOPALÁC OPĚT TANČÍ
Transformuje Kraj nebo kraj ?
„Řízení lidských zdrojů /HR/ je jedním z hlavních úkolů managera a nikdo to za něho nemůže udělat“ Roman Vacho© City Hotel Park Dolný Kubín.
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
QQT, s.r.o. Mgr. Ilona Čtvrtníková Telefon: Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Andrea Brožová Doubková
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
1 Učební osnovy v ŠVP Oborová setkání VÚP Praha. 2 Zásadní rozdíl na začátek  v RVP jsou stanoveny vzdělávací obory  v ŠVP vznikají na základě vzdělávacích.
Vedení týmů a týmová práce
aneb Assessment Centre a Development Centre
Didaktické metody Androdidaktika.
Možnosti stáží a finanční podpory Platforma průmyslové spolupráce CZ.1.07/2.4.00/ Možnosti stáží a finanční podpory
STAVBY PRO KULTURU, OSVĚTU A DUCHOVNÍ SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
 program „Začít spolu“ (Step by Step) je realizován ve více než 30 zemích  v ČR od 1994 v MŠ, 1996 v ZŠ  pedagogický přístup orientovaný na dítě 
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Pečující osoby Barbora Uhlířová Transformace sociálních služeb: Příležitost pro lidi 4. Prosince 2012, Brno.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Vliv podpory na uživatele Bc. Zuzana Thürlová Transformace sociálních služeb: Příležitost pro lidi 4. Prosince 2012, Brno.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Zdravé město V S E T Í N Fórum, 26. března Jak vidí lidé místní situaci? Nejdůležitější zlepšení = "10P" ? ZDRAVÍ KVALITA ŽIVOTA UDRŽITELNÝ ROZVOJ..
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
Lidé, kteří pečují o své blízké s postižením
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb
Tiskový mluvčí ZUR 295 Tereza Fojtová, tisková mluvčí MU
Regionální rozvoj a praxe
Bc. Jana Řezníčková, sociální pracovnice
Projekt Impuls / Seminář
Projekt Impuls / Seminář
Znaky a vodítka deinstitucionalizace a Kritéria komunitních služeb
Didaktické metody Androdidaktika.
Děti na cestě z ústavů Zlata Brůžková, LUMOS
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Vzor individuální prezentace
Andrea Brožová Doubková
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Jak na konferenci formou OPEN SPACE TECHNOLOGY Transformace sociálních služeb: Příležitost pro lidi 4. prosince 2012, Brno

Open space technology (OST) Jednání v pracovních skupinách je metoda moderace diskuzí a kolektivní práce ve velkých skupinách, používaná pro strukturování konferencí, kongresů a dialogických setkání. Pracuje se ve skupinách na tématech, které jsou zadávaná v plénu na začátku. Výsledky pracovních skupin jsou na konci sebrány a jsou opět prezentovány celému plénu. OST vytváří prostor, ve kterém se velké množství lidí může zapojit do procesu hledání řešení mnoha dílčích témat, které se pak slévají do společného proudu k většímu, celkovému tématu.

Organizace:  Dopolední program na hlavním sále formou přednášek  Po obědě moderátor objasní organizaci a časové a prostorové dispozice a představí témata k diskutování.  Moderátoři sekcí představí své téma (v hlavním sále, 5 min)  Každý účastník se rozhodne pro skupinu, které se zúčastní.  Mezi skupinami je možnost se volně pohybovat  Prezentace výstupů na hlavním sále

 kdokoli přijde, je důležitý člověk  každý přináší nápady, myšleny, potenciál  jsem tam, kde mě to zajímá  když je konec, tak je konec!  prezentující získává ostatní pro problém, který se mu zdá důležitý, společně hledají řešení Základní pravidla

Jak se účastnit: být aktivní, tvůrčí  jako Motýli - přelétají a sají názory a informace  jako Včely – přenáší nápady a řešení z jedné skupiny do druhé  jako Mravenci - pilně pracují na tématu v jedné skupině

Děkuji Vám za pozornost. Ivana Pazdziorová Národní centrum podpory transformace sociálních služeb 3P Consulting, s. r. o. Římská 12, Praha 2 Součást individuálního projektu MPSV Podpora transformace sociálních služeb.