Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem B, b Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem A, a
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem I, i
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, proč se tomu směju?
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Z, z
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Y, y
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Spotřebiče U každého spotřebiče vyber jednu správnou odpověď. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné.
ZELENINA A JEJÍ POZNÁVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem R, r Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem N, n
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem L, l
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem M, m
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Prezentaci by měl proběhnout řízený rozhovor (beseda) s dětmi
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem T, t
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem R, r
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Ž, ž
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem O, o
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem J, j
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Název učebního materiálu
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem U, u
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem P, p
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Prezentace seznamuje děti s počasím a představuje také roční období
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem C, c
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Ř, ř
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rozvíjíme zrakovou paměť
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Zaokrouhlování na desítky a stovky
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Transkript prezentace:

Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Klikej!

Představuje se vám písmenko E e

E e E e E e E e Eskymáci, eskymáci, za zmrzlinu neutrácí. Klouzají se, sáňkují, ze sněhu se radují.

Teď si budeme povídat o slovech, která začínají od písmene E, e:  Uhodnete to? Na své zbroji to nosili rytíři, aby bylo jasné, k jakému vojsku patří. Na své zbroji to nosili rytíři, aby bylo jasné, k jakému vojsku patří.

Jistě máte doma troubu, žehličku......aby tyto věci fungovaly, potřebujeme k tomu

Mňam, mňam, mají to rády myšky, ale i lidé: Mňam!

Tenhle chytrý kluk se jmenuje Eda...  Jaká další jména od E znáte?

Cestujete s rodiči do ciziny?  Pak jistě znáte tyto peníze...

Podobné jméno má i světadíl, ve kterém žijeme...  Jmenuje se

Písmenem E začíná také země, pro kterou jsou typické:  pyramidy  sfingy  mumie  faraoni  Je to......

Skutečně jste uhodli všechna slova? Tak si je teď zopakujeme:

A jaké písmenko jsme se dnes naučili?

No prostě, kdo umí, ten umí! A co si za to zasloužíte? A co si za to zasloužíte? Velikou Velikou

Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Fotografie eskymáka: Fotografie eskymáka: Obrázek erbu: Obrázek erbu: Obrázek myšky: Obrázek myšky: Obrázek chlapce: Obrázek chlapce: Symbol eur: Symbol eur: Mapa Evropy: Mapa Evropy: Číslice jedna: Číslice jedna: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: ODEJEA. Obrázek erbu: ODEJEA. Obrázek erbu: KMJ. Obrázky el. spotřebičů: KMJ. Obrázky el. spotřebičů: LI/SUNG. Obrázky el. spotřebičů: LI/SUNG. Obrázky el. spotřebičů: RANVEIG. Fotografie ementálu: RANVEIG. Fotografie ementálu: SUWA. Mince euro: SUWA. Mince euro: HAJOR. Fotografie pyramidy: HAJOR. Fotografie pyramidy: JANMOD. Fotografie sfingy: JANMOD. Fotografie sfingy: GUILLAUME BLANCHARD. Fotografie sarkofágu: GUILLAUME BLANCHARD. Fotografie sarkofágu: