Klíčové aktivity projektu Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzděláváme pro budoucnost
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ÚVODNÍ WORKSHOP Ostrava.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Podpora poradců Podpora poradců
Cesta k modernímu vzdělávání
Program 1.Úvodní informace 2.Veřejné zakázky 3.Pracovní výkazy a ostatní podklady 4.Webová aplikace a rezervování školení 5.Představení aktivit KA-1 a.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Úvodní webinář pro ICT metodiky Mentoři: Ing. František Hůlka, Mgr. Miroslav Šucha.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Šachy do škol 2016/17.
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Model intenzivní podpory
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Intenzivní podpora škol
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Klíčové aktivity projektu Mgr Klíčové aktivity projektu Mgr. Dagmar Kocichová Garantka klíčových aktivit projektu

Obsah Vzděláváme pro budoucnost Kompetence 21. století Projektem ke změnám Aspekty zařazení mobilních dotykových zařízení do výuky Klíčové aktivity Způsob komunikace s partnery projektu

1. Vzděláváme pro budoucnost Jak dlouho ještě budeme dnešní děti učit pro zítřek ve včerejších školách předvčerejšími metodami? prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc., Univerzita Pardubice

1. Vzděláváme pro budoucnost Je to poprvé v historii lidstva, kdy úkolem nás, učitelů, je připravovat žáky na budoucnost, kterou neumíme jasně popsat. David Warleck

1. Vzděláváme pro budoucnost Efekt červené královny Lewi Carrol, Za zrcadlem a co tam Alenka našla http://www.slideshare.net/bobr/vzdlvac-technologie-21-stolet-prezentace?related=1 Chceš-li se dostat někam jinam, musíš utíkat aspoň dvakrát rychleji. http://www.slideshare.net/bobr/vzdlvac-technologie-21-stolet-prezentace?related=1

2. Kompetence 21. století http://www. slideshare

2. Kompetence 21. století Předpoklad pro budoucnost zvládat změny rozumově (zvládat vyšší formy myšlení dle Bloomovy taxonomie) postojově (sdílení, týmová spolupráce..) emočně další funkční gramotnost - digitální

Dotyková zařízení mění metody i formy výuky. 3. Projektem ke změnám Motto Dotyková zařízení mění metody i formy výuky.

4. Aspekty zařazení mobilních dotykových zařízení do výuky psychologické (mobilita, zpětná vazba, vizualizace, emoce, individuální pracovní tempo, inkluze handicapovaných), pedagogické (změna role učitele a žáka, aktivizační metody – převrácená třída, individuální formy učení), sociologické (hrozba digitálního rozdělení), kurikulární (začlenění do ŠVP).

4. Aspekty zařazení mobilních dotykových https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fctl.utexas.edu%2Fteaching%2Fflipping_a_class%2Fwhat_is_flipped&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNGukXCRg4diHqHh0k0BlhYm07xelg

https://58c29f85-a-051c2215-s-sites. googlegroups. com/a/hladnov https://58c29f85-a-051c2215-s-sites.googlegroups.com/a/hladnov.info/sborovna

5. Klíčové aktivity KA 01 Vzdělávání vedoucích pracovníků škol KA 02 Metodická podpora škol KA 03 Podpora metodika ICT ve škole KA 04 Vzdělávání pedagogů KA 05 Evaluace

5.Klíčové aktivity Manažer projektu KA01 Radek Švehla KA01 Vzdělávání vedoucích pracovníků škol celková podpora stanovení strategie začlenění dotykových zařízení do škol, seznámení s procesem řízení změn v začlenění mobilních dotykových zařízení do výuky, s legislativní stránkou výběrového řízení, s procesem úspěšného vedení projektu, se zajištěním bezpečnosti v oblasti kyberprostoru.

5.Klíčové aktivity Obsah klíčové aktivity úvodní seminář (VŘ, řízení změny, řízení projektu) osobní schůzka s manažerem KA01 (analýza současného stavu ICT na škole a vytvoření strategie rozvoje), 2 x hodinový webinář (přihlášení manuál) Efektivní licencování. Moderní směry bezpečnostní politiky a ochrana před nežádoucími vlivy v kyberprostoru. Online konzultace s mentorem během celého projektu

5.Klíčové aktivity Manažer klíčové aktivity KA02 Ing. Jiří Pešan KA02 Metodická podpora škol podpora průřezově se prolínající celým projektem podpora metodická (předávání zkušeností) technická inspirativní (nápady, náměty)

5.Klíčové aktivity Obsah klíčové aktivity KA02 Metodická podpora škol 1x předem dohodnuté konzultace online pro ředitele každé školy měsíčně, 3x předem dohodnuté konzultace online měsíčně pro ICT metodiky, 1x předem dohodnuté konzultace online pro pedagogy jednotlivých škol, 1x osobní konzultace pro vedení školy a ICT metodika.

5.Klíčové aktivity Manažer klíčové aktivity KA03 Ing. František Hůlka KA03 Podpora ICT metodika ve škole Cílem je vzdělat ICT metodika v oblasti implementace nových zařízení do stávajícího systému, v oblasti začlenění dotykových zařízení do výuky, v oblasti pomoci pedagogům ve využití dotykových zařízení ve výuce.

5.Klíčové aktivity Obsah klíčové aktivity 1:1 setkání ve škole metodika s mentorem 1x workshop 6x  webinář konference pro všechny ICT metodiky on-line konzultace s mentorem v průběhu celého roku

5.Klíčové aktivity KA 04 Vzdělávání pedagogů Manažerka klíčové aktivity KA04 Mgr. Petra Pitelková KA 04 Vzdělávání pedagogů Cílem je posílit digitální gramotnost (uživatelské ovládání dotykového zařízení), naučit se pracovat v prostředí online (cloudové služby), seznámit s inovovanými metodami výuky, seznámit s novými formami výuky, naučit připravit interaktivní hodinu s dotykovým zařízením, výstupy: interaktivní výukové materiály.

5.Klíčové aktivity KA 04 Vzdělávání pedagogů ukončené certifikací Manažerka klíčové aktivity KA04 Mgr. Petra Pitelková KA 04 Vzdělávání pedagogů ukončené certifikací B1 ICT – Co už máme (bez tabletů!!) 1 prezenční 5 x 45 minut 2 x webinář B2 ICT – Co chceme (s tablety) B3 ICT – Oborové didaktiky (s tablety) 3 prezenční setkání 5 x 45 minut 1 volitelný webinář

5.Klíčové aktivity Manažerka klíčové aktivity KA05 Ing. Alena Urbanová Cílem klíčové aktivity je svou činností identifikovat a hodnotit potřeby a pokroky v jednotlivých klíčových aktivitách a projektu jako celku. Výsledkem bude vyhodnocení progresu každé školy zapojené do projektu. Evaluační dotazníky: KA01 KA03 KA04 Dotazníky prezenčního školení, pro lektory, osobního setkání

Harmonogram klíčových aktivit

6. Způsob komunikace s partnery projektu Role koordinátora v projektu – placená funkce, DPČ (660 h po dobu projektu, 200 Kč/hodinu) Způsoby komunikace komunikace s manažery (telefon, mail) Interní webové rozhraní Poradna na portálu DUMy.cz

Mgr. Dagmar Kocichová dkocichova@boxed.cz Děkujeme za pozornost Mgr. Dagmar Kocichová dkocichova@boxed.cz BOXED, s. r. o Jenečská 1304, Unhošť