ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 13. 5. 2015 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Advertisements

NENÍ POZDĚ – komplexní environmentální vzdělávání na SŠ Projekt: Mozaika funkční gramotnosti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Pedagogická porada 14. června 2013 Bc. Zrcek Miroslav.
Projekt EU - OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
EVVO v Plzeňském kraji.
Prostupné jazykové vzdělávání na ZŠ Deblín CZ.1.07/1.1.02/ Koordinátoři projektu (manažeři): Mgr. Ondřej Šerý Mgr. Zuzana Svozilová.
Environmentální výchova a
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
EKOSYSTÉM L E S Autorem materiálu a veškeré fotodokumentace, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
EU peníze školám II.Cizí jazyky Koordinátor: Věra Křížová akreditace - DVPP ze
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.1 Ekosystémy České republiky Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Animace škol (šablony)
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
Justina Danišová, Jan Froněk - vzdělávací centrum TEREZA
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Název projektu: Ve škole po škole
Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Název operačního programu:
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
VY_52_INOVACE_01_ Ekosystémy
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

2 Environmentální vzdělávací programy Rezekvítku pro jihomoravské školy Období realizace: – Náklady: Kč Podpořené osobyděti: 1043 pedagogové: 109 Příjemce: Rezekvítek, z. s.

3 Projekt podpořil začleňování a realizaci průřezového tématu Environmentální výchova na školách v JMK s důrazem na dlouhodobé aktivity a na využívání interaktivních tabulí pro EVVO. Cílovou skupinou byli žáci a pedagogové ZŠ a SŠ. Aktivity byly rozděleny do 5 klíčových aktivit: KA1 – školní roční projekt Voda kolem nás KA2 – sada výukových aktivit Ochrana přírody KA3 – sada programů o vodě Vodní balíček KA4 – sada programů o lese Lesní balíček KA5 – metodické materiály k využití interaktivní tabule pro EVVO

4 KA 1 Školní roční projekt VODA KOLEM NÁS -poznávání vodního ekosystému a vody v různých souvislostech -září 2013 – červen tříd ze 7 brněnských škol (339 žáků a 16 učitelů), žáci 3. – 5. tříd ZŠ -6 období a 3 výukové programy -žákovská minikonference -výstava žákovských prací -výstupy: metodika, vzdělávací samolepky

5 Projektem děti provázel Henry Šmíd -interiérový výukový program -1. období – Voda v krajině -2.období – Voda v domácnosti -průběžný výukový program -3. období – Znečištění vody -4. období – Povodně -5. období – Život ve vodě -závěrečný výukový program -vlastní projekt žáků

6 KA 2 Sada výukových aktivit Ochrana přírody -sada 3 navazujících výukových aktivit: -interiérový program -exkurze na Hádech -Děti pečují o přírodu -11tříd (236 žáků a 16 učitelů) -výstupy: -Chráněná území města Brna – brožura -mapa chráněných území JMK – plakát A1

7 KA 3 Sada programů o vodě VODNÍ BALÍČEK -sada 3 navazujících výukových aktivit: -interiérový program -terénní program u potoka -terénní program u rybníka -11 tříd (236 žáků a 12 učitelů)

8 KA 4 Sada programů o lese LESNÍ BALÍČEK -sada 3 navazujících výukových aktivit: -interiérový program -terénní program -praktický terénní program s výsadbou -11 tříd (234 žáků a 14 učitelů)

9 KA 5 Metodické materiály k využití IT pro EVVO -interaktivní mapa CHÚ JMK -inspirace pro přírodní učebny a zahrady -10 metodických materiálů pro IT Vše volně přístupné na webu Rezekvítku

10 Odezvy k aktivitám projektu: „Dobrý den, děkujeme za zaslání výukových materiálů „Chráněná území města Brna“. Jsou velmi pěkně zpracované, určitě využijeme.“ (učitel, který obdržel rozeslané metodické materiály) „Zdařilý projekt, měl by být realizován spíše ve 4. roč., kde se zabýváme celý školní rok ekosystémy. V 5. roč. 2. pol. nám témata již nekomunikovala s učivem, proto bylo pro nás plnění náročnější. Žákům projekt přinesl nové poznatky, rádi plnili interaktivní úkoly, hráli hry. (učitelka absolvující se svojí třídou školní projekt) „Nejvíce se mi na školním projektu líbilo, když jsme šli na přehradu, kde jsme lovili vodní hmyz. Největší radost jsem měl z toho, když jsme vyčistili Soběšické studánky. Nikdy nezapomenu na tento projekt. Naučil jsem se hodně o vodě. Nejvíc mne na projektu nebavilo nic, bavilo mne vše.“ (žák účastnící se školního projektu)

Jméno: Ing. Tereza Žižková Organizace: Rezekvítek, z. s. Kontakt: Děkuji za pozornost