Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014
Advertisements

PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
Průběh přijímacího řízení. Vyplňování a podávání přihlášek Přihlášky ke vzdělávání ve střední škole podává zákonný zástupce (rodič) žáka řediteli příslušné.
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 17. prosince 2008.
Přijímací řízení na střední školy školní rok 2014/2015
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Ing. Eva Kotková & Ing.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010
Přijímací řízení ke vzdělávání na středních školách pro školní rok 2015/2016 (9. ročník)
Spotřební koš - zařazování potravin do spotřebního koše,
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Ing. Eva Kotková & Ing. Věra Exnerová.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
Kulatý stůl k přijímacímu řízení ke vzdělávání ve středních školách „Víme, koho přijímáme ?“ Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Výchovní poradci základních a středních škol.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Studium pro školní metodiky prevence
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Základní informace ke sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Školní stravování v dietním režimu Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Vyhláška o školním stravování Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Podmínky skladování potravin ve školních stravovacích zařízeních v Libereckém kraji MUDr. Jana Pilnáčková odbor hygieny dětí a mladistvých.
KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Školní stravování Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje tel.:
TVORBA SPISU PŘI SPRÁVNÍM ŘÍZENÍ
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Yveta Opravilová, zástupkyně ředitele.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Porada ředitelů.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Inventarizace majetku a závazků
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži Pilařova 3/3, Kroměříž IČ
Ústav pro informace ve vzdělávání bude sloučen s Českou školní inspekcí Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje, 21. říjen.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
PORADA OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
Spotřební koš ve školním stravování
Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018.
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Porada s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
PHmax ve středním vzdělávání
PRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 13. prosince 2012.
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Postup pro zavádění systému HACCP
Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži Pilařova 3/3, Kroměříž IČ
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011
Setkání kariérových poradců
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Rozpis rozpočtu a normativy
Transkript prezentace:

Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje

Statistické výkazy Ústav pro informace ve vzdělávání zrušen rozhodnutím ministra v současné době probíhá jeho likvidace a vypořádávání jednotlivých agend informace uváděné na stránkách ÚIV nemusí být vždy aktuální, pro jejich ověření kontaktujte příslušná pracoviště podzimní sběr dat proběhne podle stanoveného harmonogramu beze změny. informace týkající se těchto sběrů budou i nadále průběžně aktualizovány doporučujeme sledovat také webové stránky MŠMT a ČŠI. Termín pro odevzdání stav k – tiskopis – po síti Kontakty ÚIV - Mgr. Hlaváčková, , KÚLK – Dana Gorošová, ,

Novelizace vyhlášky o školním stravování Zvýšení finančního normativu – po zveřejnění informací ČSÚ ( zvýšení cen potravin, DPH) Definice „oběda“, „večeře“ Kompletní změna spotřebního koše zatím nebude provedena

Spotřební koš Součást Vyhlášky č. 107/2005 Sb., o školním stravování Soustava 10 skupin základních potravin Pokrytí doporučené dávky živin pro jednotlivá odebraná jídla a určenou skupinu strávníků Rozdělení strávníků do věkových kategorií, dále dle typu stravování (celodenní, laktovegetariánská strava..) Příprava nové metodiky SPV

Spotřební koš - nedostatky Nesprávně uvedené věkové skupiny strávníků Chybně uvedené koeficienty Nesprávné zařazení potravin do daných skupin spotřebního koše

Spotřební koš

Spisová služba Celkový oběh dokumentů a manipulace s nimi, až do doby uplynutí předepsaných skartačních lhůt Spisový a skartační plán součást spisového řádu rozdělení do věcných skupin (např. úsek ředitele, úsek pedagogický, stravování…) vyznačení spisových a skartačních znaků Dokumenty ve školní jídelně

Spisová služba Dokumenty ve školní jídelně Skartační znak „S“ (stoupa) Dokumenty bez trvalé hodnoty V rámci skartačního řízení dokumenty navrženy ke zničení po uplynutí skartační lhůty

Spisová služba Jídelní lístky S1 Přihláška ke stravování S 3 Objednávky S3 Sledování kritických bodů HACCP S3 Měsíční rekapitulace stravného S5 Skladní karta zásob S5 Faktury, dodací listy, výdejka potravin – denní S5 Záznamy kontrol KHS, ČŠI S5 Inventurní soupis, přehled inventurních rozdílů S10

Ostatní České finálové kolo soutěže „ O nejlepší školní oběd“ v Praze 2 zástupci za Liberecký kraj Školní jídelna Dobiášova - Liberec Školní jídelna, Višňová – Frýdlant

Ostatní Ekologický projekt „Sběr oleje“ www. sberoleje.cz Spolupráce se školní jídelnou Za každý kilogram oleje finanční odměna

Děkuji za pozornost Bc. Eva Martinková