Vítáme vás u našeho projektu Zpracovali: Anna Klusáková Anna Rubínová Bára Dvo ř áková David Jílek Marie Táflová Kate ř ina Svátková Saša Chalupská Jakub.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt VODA, VODA.... Znečištění našich vod Zpracovaly :
Advertisements

Prezentaci vytvořil Jan Havlík
Význam vody pro člověka
Nápoje Člověk potřebuje denně asi 3 litry vody, z toho nejméně 1 litr v nápojích. Nedostatek tekutin se projevuje bolestmi hlavy, suchou pletí a tvorbou.
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
Energie.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Kyselost a zásaditost látek
15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!
Základní vzdělání - 2. stupeň
Místo chemie z továren — mýdlo ze stromů.
Voda Veronika Drzková, 2.E.
Snižování spotřeby vody
Voda a vzduch = základ života
Autor výukového materiálu: Denisa Dosoudilová Datum vytvoření výukového materiálu: květen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII. Vzdělávací.
BIOTECHNOLOGIE KVASNÝ ETHANOL.
VODA – DĚLENÍ A ČISTIČKY VODY
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
VODA.
VODA A ŽIVOT Voda je jedním z nejdůležitějších prostředků k životu na naší Zemi. Potřebuje ji člověk, zvířata i rostliny.
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
Proč je voda důležitá? Život Každá živá hmota obsahuje vodu
Voda ( environmentální příručka – 5.ročník )
Můj domov.
Káva Čaj Čokoláda Léky proti bolesti Nealkoholické nápoje.
VODA.
ČAJ o Čaj je zpracovaná nadzemní část rostlin – listy, plody, květy Rozdělení čaje 1. Čaj pravý – černý, zelený, žlutý, bílý, matcha 2. Čaj ovocný.
 Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava. Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě.
Břišní tyfus / Paratyfus ● Bakterie Salmonella typhii.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV54 Název školy.
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ.1.07/1.4.00/ Prvouka 2. ročník Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_Základní hygienické návyky.
Kofein. Káva Čaj Čokoláda Léky proti bolesti Nealkoholické nápoje.
Voda Zbožíznalství 1. ročník Voda - nejrozšířenější sloučenina - zároveň velmi vzácný zdroj, kterého ubývá.
Číslo projektu MŠMT: CZ / / Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1 3 _05_úvod do chemie Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1 3 _05_úvod do chemie Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu nealkoholických nápojů Ročník /
Nealkoholické nápoje. Sodová voda uměle tvořená kyselina Výroba nezávadná voda + hydrogen uhličitan sodný + malé množství kuchyňské soli Sytí se pod tlakem.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV55 Název školy.
H 2 O - vlastnosti : - nejrozšířenější sloučenina kyslíku - dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku - je jednou z nejstálejších sloučenin - rozklad vyžaduje.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Barviva – pozor na E 102, E 104,E 110,E 120, E 122,E 123, E 124,E 129 E 133, E 151, E 155 Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost dětí.
Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Č í slo materi á lu VY_III/2_INOVACE_05- N á zev š koly Středn í průmyslov á š kola stavebn í, Resslova 2, Česk.
VODA ŽIVÁ. EKOŠKOLA CÍL EKOŠKOLY: snižovat ekologický dopad školy na životní prostředí a zlepšovat prostředí ve škole a jejím okolí.
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Lucie Imrová NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_24_Environmentalismus TEMA:Člověk a společnost.
VODA vodárna a čistírna odpadních vod Jaké existují druhy vod dle obsahu nečistot? pitná - musí být zdravotně nezávadná - získává se z podzemí či úpravou.
Země ZŠ Hejnice M. Hradil. PLANETA ZEMĚ – KOLÉBKA ŽIVOTA (U/4/2) Zkusme najít odpovědi na otázky týkající se naší „modré planety“, o kterých jsme se učili.
Voda v domácnosti zpracovali : Matyáš Kříha, František Erlich, Magdaléna Hanušová, Jan Melnyčok a Tadeáš Macák. 7.B ZŠ Litvínovská 600.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba šumivých prášků
PESTROST STRAVY.
Voda hydrosféra základní podmínka života (tělo člověka – 60 – 70%vody)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Úspora vody.
Vypracoval:Vojtěch Szoltys
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
3.2 Není voda jako voda Vodu člověk využívá k nejrůznějším účelům. Podle toho rozlišujeme vodu na pitnou, užitkovou a odpadní. PITNÁ VODA - zdravotně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Čistící úklidové prostředky II
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Pracovní činnosti VY_32_INOVACE_12_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
POZVEDNĚTE SVÉ PODNIKÁNÍ
Prezentaci vytvořil Jan Havlík Obr. 1. Víno je alkoholický i nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů révy vinné. Slovo víno pochází.
Transkript prezentace:

Vítáme vás u našeho projektu Zpracovali: Anna Klusáková Anna Rubínová Bára Dvo ř áková David Jílek Marie Táflová Kate ř ina Svátková Saša Chalupská Jakub Hotovec

Voda v mém životě

Spotřeba vody v domácnosti Nejvíce vody se spotřebuje na osobní hygienu Poté na WC Na praní a úklid všeobecně Příprava jídla a mytí nádobí Zalévání květin atd.. Mytí rukou Pití

Nahrazení pitnou vodu deš ť ovou Mnoho věcí by se dalo nahradit!!!!!!!!!!!!!!

VODA V DOMÁCNOSTI

Kolik litr ů … Vana vody litrů Sprchování(1-2 min.) litrů Mytí rukou(10s.)-3 litry Čištění zubů-2 deci

Kolik stojí… Vana vody-8 Kč Sprcha-3 Kč Mytí rukou(10 s.)-27 haléřů Čištění zubů-17 haléřů

Obsah vody v limonádách Zpočátku byl tento nápoj tvořený dvěma hlavními ingrediencemi, výtažky koky a ořechu koly, s obsahem kokainu a kofeinu, a obsahoval také víno. Brzy z receptury ubylo víno a Coca-Cola se stala nealkoholickým nápojem, který byl propagován jako posilující prostředek pro osvěžení ducha, proti bolestem hlavy a únavě a pro rekonvalescenci po chřipce. Roku 1888 byla obyčejná voda nahrazena sodovkou. Roku 1903 či 1904 kvůli tlaku veřejného mínění přestal být kokain do Coca-Coly přidáván a byl nahrazen zvýšením obsahu kofeinu. Zpočátku byl tento nápoj tvořený dvěma hlavními ingrediencemi, výtažky koky a ořechu koly, s obsahem kokainu a kofeinu, a obsahoval také víno. Brzy z receptury ubylo víno a Coca-Cola se stala nealkoholickým nápojem, který byl propagován jako posilující prostředek pro osvěžení ducha, proti bolestem hlavy a únavě a pro rekonvalescenci po chřipce. Roku 1888 byla obyčejná voda nahrazena sodovkou. Roku 1903 či 1904 kvůli tlaku veřejného mínění přestal být kokain do Coca-Coly přidáván a byl nahrazen zvýšením obsahu kofeinu. voda, cukr (9 g/100 ml), pomerančová šťáva (3%) z koncentrátu, pomerančový extrakt, oxid uhličitý, regulátor kyselosti: kyselina citronová, přírodní pomerančové aroma, antioxidant: kyselina askorbová, stabilizátor: guma guar, barvivo: směs karotenů.

Čističky Písková čistička.Voda protéká pískem a zanechává na něm hrubé nečistoty.

Co obsahuje špinavá voda? Mýdla Šampony Exkrementy Zbytky jídla Bakterie Nikdy nepijte teplou vodu!!Množí se v ní bakterie!! Prostě samé hnusné věci!!!!!!!!

Koloběh vody!

D Ě KUJEME ZA POZORNOST

Zdroje