Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní elektronický nástroj (NEN)
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Elektronizace ZŘ a e-aukce, dva elektronické systémy v organizaci Ing. Jan HAVLÍK Městský úřad Žďár nad Sázavou Ostrava listopad 2009.
Veřejné zakázky elektronicky Statutární město Děčín.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
TENDERMARKET Elektronické tržiště jako součást komplexního řešení pro administraci veškerých veřejných zakázek. © Tender systems s.r.o
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek zIndex - Hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Jiří Skuhrovec Centrum aplikované.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Korupce a veřejné zakázky
Konference INMED a 11. listopad Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel.
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Elektronizace veřejného zadávání Mgr. Veronika Krajíčková Kontakt:
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování RNDr. Jiří Svoboda ISSS 2008, Hradec Králové.
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Praha Palas Libor pověřen řízením CN.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Kraj Jihočeský / okres Písek Obec s rozšířenou působností Milevsko Město Milevsko.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
GILDA - software pro zadavatele veřejných zakázek Veřejné zakázky měst a obcí Květen 2011, Ostrava.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
PpeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona 137/2006 Sb.
"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Konference Praha 2014.
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
JUDr. Ludvík Ševčík, ml. Brno, Kobližná 19
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek

Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů –Vnitřní směrnicí pro evidenci veřejných zakázek a zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Třebíč Do roku 2011 zadávací proces probíhal v listinné podobě V roce 2011 zavedení elektronického nástroje E-ZAK, který současně plní funkci profilu zadavatele Dle vnitřní směrnice jsou všechny zakázky s předpokládanou hodnotou nad 200 tis. Kč uveřejňovány v E-ZAKu, účast dodatelů není omezena 2

Elektronizace veřejných zakázek Zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek –Analýza dostupných nástrojů pro elektronické zadávání –Pořízení konkrétního elektronického nástroje (E-ZAK) –Implementace –Školení uživatelů na straně zadavatele –Zkušební provoz –Prezentace elektronického nástroje potenciálním uživatelům z řad dodavatelů –Ostrý provoz 08/2011 3

Rozložení zakázek dle režimu zadávání 4

5

Elektronizace veřejných zakázek 6

7

Vývoj průměrného počtu nabídek v zadávacích řízeních 8

Předpokládaná hodnota a „vysoutěžená“ cena 9

10

Výhody elektronického zadávání Zjednodušení komunikace mezi zadavatelem a dodavateli: –Distribuce zadávací dokumentace –Dodatečné informace –Podání nabídek –Zasílání zpráv a z toho plynoucí úspora času Možnost oslovit širší okruh dodavatelů Vše na jednom místě – elektronický nástroj současně plní funkci profilu zadavatele, přispívá ke zvýšení transparentnosti (uveřejňujeme i nabídkové ceny u VZMR) Odesílání formulářů do VVZ a TED prostřednictvím elektronického nástroje 11

Shrnutí zkušeností Elektronicky realizováno cca 230 zadávacích řízení zahrnujících jak zakázky v režimu VZMR, tak zakázky zadávané dle zákona V elektronickém nástroji registrováno cca 500 dodavatelských organizací, z nichž má cca 70 % dokončenou registraci prostřednictvím elektronického podpisu V letech 2013 a 2014 realizovány elektronické aukce na centrální výběr dodavatele elektrické energie pro zadavatele a jím zřizované organizace 12

13 Město Třebíč – dobrý zadavatel Hodnocení je výsledkem nezávislého výzkumu na Fakultě sociálních věd UK.

14 Město Třebíč – dobrý zadavatel Ne, zIndex neumí změřit korupci ani plýtvání. Vysoká hodnota zIndexu ale znamená, že je pro ně menší prostor. Měří se totiž dobrá praxe – jestli zakázky odpovídají mezinárodně uznávaným "pravidlům slušného chování", jak je například popisuje OECD, EU nebo Transparency International. Při hodnocení města se vycházelo z tvrdých dat o zakázkách za poslední tři roky. Z nich se počítá 11 ukazatelů pokrývajících různé fáze zakázky od vypsání po plnění - například kolik firem se o zakázky uchází, nebo jestli se zakázky moc často neruší. ZIndex i jeho ukazatele nabývají hodnoty mezi 0 (nejhorší) a 100 (nejlepší).

Děkuji za pozornost. Město Třebíč Mgr. Pavel Pacal, místostarosta